Tiberiu Serediuc și Călin Jurj, la ”pachet” la aceeași echipă. Cu cine au semnat jucătorii care în prima parte a sezonului au fost legitimați la Unirea Slobozia, respectiv Poli Timișoara

Andrei PASCU 02 Feb. 2023, 10:19 Liga 3
Tiberiu Serediuc și Călin Jurj, la ”pachet” la aceeași echipă. Cu cine au semnat jucătorii care în prima parte a sezonului au fost legitimați la Unirea Slobozia, respectiv Poli Timișoara

Tiberiu Serediuc, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din Liga 2 în prima parte a sezonului, a plecat de la Unirea Slobozia în această lună ianuarie. Mijlocașul de 29 de ani, care nu a prins nici măcar un minut în 2022/2023, a semnat un contract în Liga 3, cu FC Bihor Oradea, locul 3 în Seria 10.

În același timp, formația orădeană l-a adus și pe Călin Jurj, fundaș în vârstă de 22 de ani, care s-a despărțit de Poli Timișoara.

Tiberiu Serediuc și Călin Jurj, la ”pachet” la FC Bihor Oradea

Tiberiu Serediuc nu a jucat deloc la Unirea Slobozia, fiind cel mult rezervă, iar asta în primele etape. Ulterior, nu a mai fost nici măcar în lot, iar în această perioadă de transferuri a reziliat acordul cu echipa care speră la play-off-ul de Liga 2.

Mijlocașul dreapta Tiberiu Serediuc a mai jucat la formațiile Jiul Petroșani, CS Otopeni, Concordia Chiajna, FC Botoșani, FC Hermannstadt și Turris Oltul Turnu Măgurele, dar și Rodos, în al doilea eșalon al Greciei, de-a lungul carierei.

Pentru mine este o provocare. Nu am mai jucat la nivelul acesta dar vreau să îmi fac treaba cât mai bine în folosul echipei. Proiectul FC Bihor mi se pare unul ambițios.

Sunt impresionat de ce am găsit aici și ca lot și în ceea ce privește condițiile. Important este să ajungem în play-off și apoi vom lua fiecare meci în parte”, a declarat Tiberiu Serediuc după transfer, conform Bihor Online.

Antrenorul Florin Farcaș, încântat că FC Bihor Oradea l-a luat pe Tiberiu Serediuc

Serediuc, cu aproape 200 de meciuri în prima ligă și peste 50 în Liga 2, a fost prezentat la formația FC Bihor Oradea. Antrenorul grupării din divizia a treia, Florin Farcaș, este încântat de achiziție.

Pe Tibi îl putem considera pe jumătate orădean pentru că s-a căsătorit cu o orădeancă și s-a stabilit aici”, a dezvăluit antrenorul Florin Farcaș.

Călin Jurj a jucat foarte puțin la Poli Timișoara

Călin Jurj a evoluat la Politehnica Timișoara în prima parte a sezonului și a prins numai două meciuri în Liga 2, 35 de minute. A rezistat doar jumătate de an la formația timișoreană, unde a ajuns în vara anului trecut, de la CA Oradea.

Acum, Jurj speră să ajute formația din orașul său natal să promoveze în Liga 2.

Este o a doua revenire acasă. Prima dată a fost când se numea CAO, iar acum pot să spun că am revenit la clubul mamă, la care m-am format. M-am adaptat foarte rapid având în vedere că îi cunosc pe majoritatea jucătorilor.

Ne dorim să depășim performanța din sezonul trecut, când am ajuns în faza semifinală a barajului de promovare”, a spus Jurj.

FC Bihor Oradea, cu gândul la un sezon solid în Seria 10 din Liga 3 

În plus, FC Bihor Oradea a mai făcut și altă achiziție în încercarea de a promova în Liga 2, fiind legitimat și Andrei Gal, ultima dată la Lotus Băile Felix. Și el e sub comanda lui Farcaș în afara suceveanului Serediuc și orădeanului Jurj, iar președintele Sandor Kulcsar a explicat achizițiile:

Nu ne-am propus să facem mari mutări de trupe pentru partea a doua a campionatului. Am adus trei jucători pe posturi unde am avut probleme. Sperăm ca prin venirea lor să avem o concurență cât mai bună pe aceste posturi.

Ne-am dorit să aducem orădeni sau jucători legați într-un fel sau altul de Oradea, iar cei trei nou veniți se încadrează în acest criteriu”.

Mai multe modificări au fost făcute la capitolul plecări, categorie în care intră Denis Șandro, cedat în Italia, la Sassuolo, Raul Ardelean, Patrick Andraș, amândoi împrumutați la Victoria Carei, Karoly Fila, Andreas Știubea, ale căror contracte au fost reziliate, și Mario Balint, care s-a retras din fotbal la numai 17 ani.

FC Bihor Oradea, pe podium în Seria 10 din Liga 3

FC Bihor Oradea e pe locul 3 în Seria 10 din Liga 3, cu 31 de puncte, la distanță minimă, de un punct, față de primele două clasate, Gloria Bistrița Năsăud și CSM Satu Mare. În 15 meciuri disputate în actuala stagiune de divizie a treia, orădenii au 10 victorii, o remiză și patru înfrângeri, dar și un golaveraj de 32 de goluri marcate și 23 primite.

FC Bihor Oradea are avans de șapte puncte peste locurile 4 și 5, SCM Zalău și Lotus Băile Felix. Astfel, e ca și calificată în play-off, din sezonul regular mai fiind de disputat trei etape.

FC Bihor Oradea, amical pierdut cu Minaur Baia Mare

FC Bihor Oradea se va pregăti cu meciuri importante înainte de reluarea Ligii 3. După reunirea de la 10 ianuarie, locul 3 din Seria 10 a Ligii 3 va avea câteva partide de verificare, șase la număr programate de acum, când va întâlni încă o formație din Liga 2 după duelul cu Minaur Baia Mare (scor 0-2), pe CSC Dumbrăvița.

Apoi, va mai da peste CSM Victoria Carei, Crișul Chișineu Criș, Corvinul Hunedoara, CSM Deva, Șoimii Lipova (toate din Liga 3) și Viitorul Arad (Liga 4 Arad).

Foto: Bihor Online și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-o-tine-din-victorie-in-victorie-in-partidele-amicale-dar-si-adversarii-sunt-inferiori-valoric-timisenii-si-au-gasit-golgheter-19259366

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-invinsa-de-corvinul-hunedoara-sub-ochii-lui-cosmin-contra-pe-dan-paltinisanu-benga-testeaza-un-francez-fost-la-pandurii-si-resita-19259344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-spart-gheata-in-amicale-cu-ceahlaul-un-portar-din-liga-3-semneaza-cu-echipa-lui-leo-grozavu-19259331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-victorie-in-amicalul-cu-cs-blejoi-19259308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-in-amicalul-cu-viitorul-daesti-19259296

 

 

 

Andrei PASCU 02 Feb. 2023, 10:19 Liga 3
Pe aceeași temă