Vișina Nouă, retrogradată? Oltenii riscă să primească o penalizare de 9 puncte

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 09:29 Stiri
Vișina Nouă, retrogradată?** Oltenii riscă să primească o penalizare de 9 puncte

Un scandal imens e pe cale să se declanșeze în Liga 3, seria a treia. Formația Vișina Nouă nu are echipe de juniori C, D și E. Are doar un protocol cu formația CSS Corabia, însă regulamentul spune clar că formațiile respective trebuie să poarte numele clubului-mamă.

Oficialii formației oltene admit eroarea săvârșită și de această greșeală beneficiază Voluntariul. Conform regulamentului, echipa din județul Olt va fi penalizată cu 9 puncte.

„Avem un protocol cu CSS Corabia, însă nu știu dacă este regulamentar. S-a trezit și Voluntariul în ultimele etape… E mâna lor! N-au valoare pe teren și, dacă au influență, schimbă punctajul de pe gazon. Să stea liniștiți și să nu ne mai promită nimic… Retrogradăm noi și rămân eispune Marcel Ploae, antrenor principal Vișina Nouă.

Conform site-ului http://www.frf-ajf.ro/olt nu există nicio echipă de juniori C, D și E în campionatul local cu numele Vișina Nouă. Iată linkurile cu fiecare campionat de  pe site-ul Federației Române de Fotbal:

Juniori C

Juniori D

Juniori E

În acest caz, există o răsturnare de situație în clasamentul Ligii 3. Dacă sancțiunea va fi  de 9 puncte, Vișina Nouă ar ajunge de la 27 puncte, la doar 18 puncte. Echipa avantajată ar fi Voluntariul, care s-ar salva de la retrogradare.

FRF confirmă eroarea formației din Olt

„Dacă echipa C, D, E nu poartă numele echipei Vișina Nouă, sancțiunea este clară: 9 puncte”, ne-a declarat un important personaj din Federația Română de Fotbal.

Ce spune ROAF?

    Articolul 34 – Campionatele de juniori 1 Competența organizării campionatelor naționale ale juniorilor A și B revine FRF care stabilește  formula de organizare, sistemul de desfășurare a acestora, categoriile de vârstă și programarea jocurilor, stabilind componența seriilor pe baza criteriului geografic.

    2 Anual, se elaborează regulamentul campionatelor și programul jocurilor care se transmit AJF/AMFB și cluburilor participante.

    3.1 Pentru a avea drept de participare la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligații:
    a) cluburile din Liga I și a 2-a: să participe la campionatele de juniori A, B, C, D și E (minim 5 echipe);
    b) cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori C, D și E (minim 3 echipe), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii  a 3-a.
    c) cluburile din Liga a 4-a: să participe cu cel puțin o echipă în campionatele de juniori.

Sursa: Ilfov Sport

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 09:29 Stiri
Pe aceeași temă