OFICIAL | Un U-ist pe banca Universității! Cristian Dulca e noul antrenor al „Șepcilor roșii”: „Bine ai revenit acasă”

UPDATE: Universitatea Cluj a anunțat, oficial, numirea lui Cristian Dulca (46 de ani) în funcția de antrenor al echipei pentru noul sezon al Ligii 2. Acesta a pregătit-o ultima dată pe Energeticianul, în perioada martie-septembrie 2018, în ultima parte a Ligii 3, cât și la începutul campionatului recent încheiat al Ligii 2.

„Cristian Dulca a semnat, astăzi, un angajament cu FC Universitatea Cluj și este noul antrenor principal al „Șepcilor roșii”.

În vârstă de 46 de ani, Dulca a mai pregătit-o pe „U” în ediția 2009-2010, la capătul căreia echipa noastră a reușit promovarea în Liga 1, dar și în 2012.

FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Delta Tulcea, selecționata Under 21 a României, Luceafărul Oradea, respectiv Energeticianul sunt celelalte formații pe care le-a antrenat, de-a lungul carierei, noul tehnician al Universității.

Bine ai revenit acasă, Cristi! Mult succes!”, a anunțat „U” Cluj pe site-ul oficial.

Cristian Dulca îi ia locul lui Bogdan Lobonț, demis după ce echipa a ratat promovarea în Liga 1, în urma clasării pe locul 3 și a disputării barajului cu FC Hermannstadt. În sezonul recent încheiat, „U” Cluj a fost antrenată de Adrian Falub, Mircea Cojocaru și Bogdan Lobonț.

CITEȘTI AICI prima declarație a lui Cristian Dulca după ce a semnat cu „U” Cluj


 

Oficialii Universității Cluj au ajuns la un acord verbal cu Cristian Dulca (46 de ani), pentru a antrena echipa în sezonul viitor al Ligii 2, având ca obiectiv promovarea.

Conducătorii echipei clujene s-au orientat către ultimul antrenor care a promovat „U” Cluj în Liga 1. Fostul selecționer al naționalei de tineret și-a dat acordul verbal, iar astăzi urmează să semneze, pentru a treia oară, un contract de antrenor cu „U” Cluj.

Este și o decizie emoțională pentru Cristi Dulca, nu doar una profesională. Antrenorul de 46 de ani este recunoscut ca un simpatizant vechi al Universității Cluj, acesta chiar personalizându-și o mașină de epocă cu însemnele echipei.

Dulca este și preferatul suporterilor echipei clujene, care n-au fost de acord cu numirea lui Bogdan Lobonț, în sezonul recent încheiat.

Pe lângă naționala de tineret, Cristian Dulca a mai pregătit „U” Cluj, Gaz Metan și FC Vaslui, în Liga 1, și Delta Tulcea și Luceafărul Oradea, în Liga 2, și Șirineasa/Energeticianul, în Liga 3 și 2. Va fi al treilea mandat pentru el la „U”, Dulca mai antrenând echipa în 2009-2010 și 2012.

Prezent în studioul ProSport Live, fostul secund la „U” Cluj, Adrian Iencsi, l-a felicitat pe Dulca. „Mă bucur foarte mult pentru el. Am fost colegi, îl cunosc, eu un caracter deosebit. Știe foarte bine echipa, a mai antrenat acolo. Mă bucur foarte mult și îi urez mult succes. Sper să reușească, mai ales că iubește foarte mult această echipă. Implicarea va fi una foarte mare pentru el”, a spus Adrian Iencsi, la ProSport Live.


Dulca a urmărit meciul retur al barajului pentru promovare, de la Sibiu, din galeria Universității Cluj. „U” s-a impus doar cu 1-0 și a ratat obiectivul de a ajunge în Liga 1

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă