Prima declarație a lui Cristi Dulca după semnarea contracului cu „U” Cluj

Cristian Dulca (46 de ani) a semnat în această după amiază contractul cu Universitatea Cluj, urmând ca mâine, vineri, să susțină prima conferință de presă în noua postură, iar în zilele următoare să stabilească stafful cu care va lucra și programul perioadei de pregătire.

Dulca trebuie să refacă lotul Universității, iar obiectivul său este promovarea în Liga 1. „Este echipa la care țin. Este o fericire pentru mine că antrenez „U” Cluj, pentru a treia oară și sper să avem rezultatele pe care le dorim și noi și suporterii”, a spus Cristian Dulca pentru Liga2.ProSport.ro.

După despărțirea de Bogdan Lobonț, conducătorii echipei clujene s-au orientat către ultimul antrenor care a promovat „U” Cluj în Liga 1. Fostul selecționer al naționalei de tineret o va antrena pe Universitatea pentru a treia oară în cariera sa, în care a mai pregătit echipe ca Minerul Iara, Avântul Reghin, FC Vaslui, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaș, Luceafărul Oradea și Șirineasa/Energeticianul.

La „U” Cluj va fi la al treilea mandat, Dulca mai antrenând echipa în 2009-2010 și 2012.

Este și o decizie emoțională pentru Cristian Dulca, nu doar una profesională. Fostul fundaș al echipelor CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid, Pohang Steelers, Ceahlăul, Gaz Metan, „U” Cluj sau Honved Budapesta este recunoscut ca un simpatizant vechi al Universității Cluj, acesta chiar personalizându-și o mașină de epocă cu însemnele echipei.

„Cristian Dulca a semnat, astăzi, un angajament cu FC Universitatea Cluj și este noul antrenor principal al „Șepcilor roșii”.

În vârstă de 46 de ani, Dulca a mai pregătit-o pe „U” în ediția 2009-2010, la capătul căreia echipa noastră a reușit promovarea în Liga 1, dar și în 2012.

FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Delta Tulcea, selecționata Under 21 a României, Luceafărul Oradea, respectiv Energeticianul sunt celelalte formații pe care le-a antrenat, de-a lungul carierei, noul tehnician al Universității.

Bine ai revenit acasă, Cristi! Mult succes!”, a anunțat „U” Cluj pe site-ul oficial.

Cristian Dulca îi ia locul lui Bogdan Lobonț, demis după ce echipa a ratat promovarea în Liga 1, în urma clasării pe locul 3 și a disputării barajului cu FC Hermannstadt. În sezonul recent încheiat, „U” Cluj a fost antrenată de Adrian Falub, Mircea Cojocaru și Bogdan Lobonț.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă