Steaua mută pentru promovarea în Liga 3! Un atacant campion în Liga 1, cu meciuri în Liga Campionilor va juca sub comanda lui Marius Lăcătuș: „Am venit pentru suporteri”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2019, 14:51 Ligi județene

Dacă CS Dinamo îl va legitima pe Marius Niculae (37 de ani) pentru a încerca să câștige campionatului Ligii a 4-a București, Steaua nu se lasă nici ea mai prejos.

Marius Pena (33 de ani) a ajuns la un acord cu Steaua și va evolua sub comanda lui Marius Lăcătuș până la finalul sezonului. Pena s-a retras de curând, a primit un post în conducerea Concordiei Chiajna, dar se pare că nu poate sta departe de gazon.

Fostul campion cu Oțelul a ales să semneze cu Steaua datorită suporterilor care încurajează meci de meci echipa lui Lăcătuș. „Urmează să fie oficial în curând, după ce îmi rezolv niște probleme. Sunt motivat de idee, aș veni la Steaua, pentru că vreau să văd cum e fotbalul cu suporteri. Am uitat cum e cu galerie, cu zgomot, cu agitație, de la Galați n-am mai trăit așa ceva. Mă uit și la Liga 1, în afară de derby-uri nu mai vezi meciuri cu suporteri. Deci asta mă atrage la Steaua, plus faptul că au un proiect foarte interesant, sper să îi pot ajuta!”, a spus Marius Pena, pentru ProSport.

Marius Pena s-a remarcat în cariera sa la Oțelul Galați, echipă cu care a cucerit titlul în Liga 1 și Supercupa României. A reușit chiar să înscrie pentru Oțelul în Liga Campionilor, contra lui FC Basel. Până să se retragă, a mai jucat la Concordia Chiajna, unde a înscris 11 goluri în 120 de jocuri.

Atacantul calcă pe urmele tatălui său, Gheorghe Pena, care a evoluat în tricoul Stelei la finalul anilor ’80. Marius Pena a copilărit în Ghencea, iar acum trebuie să pună umărul la promovarea echipei în Liga a 3-a. De-a lungul carierei, Marius Pena a mai evoluat pentru Torpedo Moscova, Rapid, CSM Râmnicu Vâlcea, Concordia Chiajna și FK Baku..

După 18 etape, Steaua e lider în Liga a 4-a București. Băieții lui Marius Lăcătuș au acumulat 49 de puncte după ce au înregistrat 16 victorii, o remiză și o singură înfrângere, 0-1 cu Carmen. CS Dinamo se află pe locul secund, cu 47 de puncte. Carmen completează podiumul, cu 45 de puncte. Progresul 2005 ocupă ultimul loc de play-off, cu 42 de puncte.

La finalul sezonului regular, primele patru clasate merg în play-off. Campioana pleacă cu trei puncte, locul secund cu două puncte, a treia clasată cu un punct, iar locul 4 cu zero. Fiecare joacă cu fiecare, tur și retur, iar la final se trage linie și campioana play-off-ului merge la barajul pentru accederea în Liga a 3-a. În acest an, campioana Ligii a 4-a București va înfrunta campioana Ligii a 4-a Călărași.

Marius ANGHEL 21 Mar. 2019, 14:51 Ligi județene
Pe aceeași temă