Președintele lui FC Argeș anunță că Nicolae Dică va prelua echipă: „Cu el vom merge din sezonul viitor”

Președintele lui FC Argeș anunță că Nicolae Dică va prelua echipă:**

Nicolae Dică ar fi ajuns la un acord cu FC Argeș și ar urma să revină pe banca echipei la finalul acestui sezon, anunță site-ul Știri de Pitești. Anunțul a fost făcut chiar de președintele clubului, Cristian Gentea, care a declarat că Dică va conduce echipa în sezonul viitor.

Conform sursei citate, președintele Cristian Gentea l-a asigurat pe Dică de faptul că FC Argeș va putea promova în Liga 1, astfel că cele două părți ar fi ajuns la un acord. Aceasta era și condiția cerută de fostul antrenor al FCSB. „Am fost la București, am vorbit și cu Răzvan Burleanu și ne susține. Legea Sportului se afla în Camera Deputaților și la acesta am depus un amendament ca și cluburile de fotbal publice sa poata activa în Liga 1. La acest demers, s-a alăturat și LPF, care susține echipe de tradiție ca FC Argeș și Petrolul. Ca antrenor, vom merge cu Nicolae Dica”, a spus Gentea.

Nicolae Dică a comentat declarația președintelui, pentru Telekom Sport: „Sunt discuții, urmează să iau o decizie în funcție de ce se va întâmpla la club (n.r – în privința dreptului echipei de a promova)„.

Dică s-a aflat pe lista clubului și după debarcarea lui Emil Săndoi, dar atunci a refuzat oferta. Fostul antrenor al FCSB și cel care a promovat echipa în Liga 2, când se numea SCM Argeșul Pitești, a condiționat revenirea sa pe banca tehnică de schimbarea statutului clubului, adică să se poată promova în Liga 1. Acum s-au făcut pași în acest sens, iar Dică se pare că și-a dat acordul pentru a prelua gruparea din Piteși. Pânâ la finalul sezonului, antrenor principal la FC Argeș va rămâne Augustin Eduard.

Dică a mai antrenat la Pitești între 2015 și 2017, perioadă în care a adus echipa în Liga 2.

În acest moment, FC Argeș ocupă locul 6 în clasament, cu 56 de puncte. În acest sezon, FC Argeș nu are drept de promovare. Din sezonul viitor există șanse ca și cluburile susținute din bani publici să joace în Liga 1. Pe ordinea zi a Camerei Deputaților există un proiect în acest sens.

În acest moment, FC Argeș se află pe locul 6, în Liga 2, cu 56 de puncte, iar duminică, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu cu SSC Farul.

Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Pe aceeași temă