VIDEO! Chindia a făcut un nou meci mare și a eliminat CSU Craiova

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 12:30 Stiri

Târgoviștea sărbătorește calificarea în 16-imile Cupei României după o pauză de opt ani. Peste 2.000 de oameni i-au susținut pe oamenii lui Silviu Dumitrescu în jocul cu nou-apăruta CSU Craiova, iar roș-albaștrii au făcut cel mai bun meci din ultimii ani.

Cherchez (37) a deschis balul pe „Eugen Popescu”: l-a învins pe Brac cu un șut la colțul scurt. Craiova a rămas în zece după eliminarea căpitanului Ionescu (52), dar a primit un ajutor nesperat din partea centralului Popa. Penalty în minutul 78, la un contact între Pătru și Voinea, iar Dragalina a trimis meciul în prelungiri. Oltenii avuseseră o singură ocazie până la penalty, ratată de Albert Voinea, în primul mitan.

În timpul suplimentar, Oprița a văzut și el cartonașul roșu, după un henț stupid, iar terenul s-a înclinat imediat spre buturile oaspeților. Grigore a ridicat tribunele în picioare (111) dintr-o fază plecată de la Cherchez, iar Pârvu a închis tabela patru minute mai târziu, pentru o calificare istorică a Chindiei, în fața unui adversar mult mai titrat și bogat, dar înscris în competiție fără vreun merit sportiv.

Incidente cu fanii olteni

15 suporteri au însoțit CSU la meciul de la Târgoviște. Oltenii au cântat pentru echipa lor doar până la primul gol, reușit de Cherchez, și au părăsit stadionul după ce Grigore a făcut 2-1.

Un moment interesant s-a petrecut în prelungiri: enervați că la tribuna I se afla un grup de fani ai FCU, cu tricourile și însemnele echipei lui Mititelu, suporterii noii echipe din Craiova au vrut să rupă cordonul de jandarmi și să ajungă la târgovișteni. Intervenția promptă a forțelor de ordine a stopat din fașă scandalul.

Altfel, fanii gazdelor au venit în număr mare la stadion, profitând de vremea frumoasă și de parcursul bun al echipei, patru victorii din patru meciuri până la confruntarea de aseară.

Pavel Badea și Gică Craioveanu, dezamăgiți

La meci au asistat și fostele glorii ale fotbalului oltean, care și-au exprimat dezamăgirea, la final, vizavi de prestația echipei lui Eric Lincar. CSU Craiova a început cu stângul în campionat, 1-1 cu Bistrița și a părăsit repede și Cupa, eliminată la Târgoviște. Touși, Craiova ar putea avea o echipă în 16-imi, dacă FC Universitatea se va impune azi la Vâlcea.

Chindia Târgoviște – CS Universitatea Caiova 3-1 d.p. (1-0, 1-1, 2-0 e.t.)
Cherchez (37), Ad. Grigore (111), L. Pârvu (115) / Dragalina (78 – pen.)

Popescu – Pătru, Dinu, Ispas, Dobrescu, Dobre (77 Grigore), Honciu, Anton, Bucă (67 L. Pârvu), Cherchez, Ghiță (97 Văduva). Antrenor: Silviu Dumitrescu

Brac – Cârjă, Ljubinkovic, Vișan, Scarlat (46 Pătrașcu), Bardu (58 Dragicevic), Dragalina, Ionescu, Precup, Ganea (46 Oprița), Voinea. Antrenor: Erik Lincar

„Dedicăm victoria și calificarea publicului din Târgoviște, care a fost admirabil. Sperăm să jucăm tot acasă turul următor și să mergem mai departe” – Mugur Porumbacu, președinte Chindia Târgoviște

Chindia în Cupa României
3-1 cu Sporting Roșiorii de Vede
3-2 (d.p) cu FC Olt Slatina
3-1 (d.p) cu CS Universitatea Craiova

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Marius TUDOR

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 12:30 Stiri
Pe aceeași temă