Știința Miroslava și-a demis antrenorul după înfrângerea categorică de la Râșnov

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 02 Nov. 2016, 11:45 Stiri

Antrenorul Științei Miroslava a plătit cu postul după eșecul rușinos suferit de echipa ieșeană în week-end, la Râșnov, 0-3 cu echipa locală Olimpic Cetate, în cadrul etapei a 10-a a Seriei 1 a Ligii a 3-a. Știința a cedat clar pe terenul unei formații care nu învinsese pe nimeni până în runda a 10-a pe propriul teren, iar conducerea clubului a luat decizia de a-l demite pe Dănuț Munteanu. În locul acestuia a fost instalat Irinel Ionescu, fost „secund” al Științei în perioada în care Cristi Ungureanu pregătea formația din Liga 3.

Președintele clubului din Miroslava, Daniel Acatrinei, a declarat că după eșecul neașteptat de la Râșnov a simțit că este nevoie de un șoc la echipă.
„A fost o înfrângere neașteptată, în condițiile în care Râșnovul nu bătuse până acum pe nimeni acasă. Felicit echipa gazdă pentru sportivitate și pentru modul ireproșabil în care s-au purtat față de noi. Această înfrângere nu a căzut deloc bine conducerii clubului, fapt ce a dus la luarea deciziei de a schimba antrenorul în plin campionat. Era nevoie de un șoc la echipă, de ceva care să ne readucă pe drumul cel bun. Poziția ocupată acum în clasament nu e ceea ce și-a propus Știința Miroslava, iar rezultatele consemnate în acest tur nu arată adevărata față a echipei noastre. Lotul este format din jucători tineri, talentați, care pot face oricând pasul către un nivel mai înalt. Am în continuare încredere în profesionalismul, caracterul fotbaliștilor antrenați de Irinel Ionescu și rămân optimist cu privire la îndeplinirea obiectivului”, a declarat Acatrinei.


Dănuț Munteanu a obținut în acest sezon, în deplasare, doar un punct în cinci meciuri, cu SC Bacău, dar pe teren propriu a câștigat tot.

Dănuț Munteanu a preluat Știința în iarnă, de pe locul 4 și a terminat sezonul trecut pe locul 3 în Seria 1. Cu Munteanu pe bancă, Miroslava a avut un parcurs ireproșabil pe propriul teren, câștigând toate meciurile fără să primească vreun gol.


Irinel Ionescu nu e străin de Știința Miroslava, acesta fiind „secundul” fostului antrenor Cristi Ionescu

După 10 etape, Știința Miroslava ocupă locul 7 în Seria 1 a Ligii 3, cu 13 puncte, iar în ultimele partide din 2016 va întâlni pe: Sportul Chișcani (a), Metalosport Galați (d), Avântul Valea Mărului (a), AFC Odorheiu Secuiesc (d) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (a).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 02 Nov. 2016, 11:45 Stiri
Pe aceeași temă