Steaua și Rapid, în Liga 3 de la anul? Regulamentul interzice, dar Burleanu a găsit „chichița”: „Asta e soluția”. Dezvăluirile președintelui FRF

Marius ANGHEL 13 Apr. 2018, 13:09 Stiri
Steaua și Rapid, în Liga 3 de la anul?** Regulamentul interzice, dar Burleanu a găsit

Steaua și Academia Rapid se pregătesc pentru un spectacol de zile mari (sâmbătă, 19:45, Arena Națională), iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, le dă o veste de cinci stele conducătorilor celor două echipe din București: ambele ar putea ajunge, la finalul sezonului, în Liga 3.

Lupta pentru promovarea în al treilea eșalon al fotbalului românesc e foarte strânsă și sentimentul în rândul microbiștilor este că fotbalul românesc ar avea nevoie ca ambele echipe să poată promova, lucru interzis de regulament. Totuși, există o variantă ca derby-ul din Liga 4 să se mute de la anul în Liga 3, iar dezvăluirile îi aparțin chiar lui Răzvan Burleanu.

„Astăzi, regulamentul nu permite ca două echipe de la nivelul unui județ să meargă la un baraj sau să promoveze mai departe. La nivelul Bucureștiului găsești o anumită situație. Dacă nu mă înșel, CSA Steaua participă și la nivel de juniori, la Liga Elitelor. Echipele care participă la Liga Elitelor, la fel ca și cele din Liga 1 și Liga 2, pot primi un loc direct în Liga 3.

E o realitate pe care o avem implementată deja. Acesta este un scenariu privind situația sportivă. Avem deja un caz la Alba Iulia. Tocmai pentru a putea da o continuitate jucătorilor, ai această posiblitate. Dar timp de doi ani de zile trebuie să respecți următoarea regulă: trei jucători din primul 11 să fie sub 19 ani și cinci sub 21 de ani”, a spus președintele FRF, la DigiSport.

În acest moment, în Liga a 4-a București, în sezonul regulat, Academia Rapid se află pe primul loc, cu 56 de puncte, iar Steaua e pe locul 2, cu 54 de puncte, însă aceasta din urmă are un meci mai puțin disputat. Se joacă până în etapa 30, apoi are loc play-off-ul pentru deciderea campioanei, cea care merge la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Marius ANGHEL 13 Apr. 2018, 13:09 Stiri
Pe aceeași temă