Primul pas greșit pentru „FC U”. Seria victoriilor pe linie ale craiovenilor a fost stopată de o echipă aflată în subsolul clasamentului. Clubul lui Mititelu s-ar putea muta pe un stadion surpriză

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 06 Oct. 2019, 12:16 Stiri

După șase victorii consecutive în campionat, dintre care patru obținute la limită, „FC U” Craiova a remizat, scor 1-1, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, în etapa a 7-a a Ligii 3, Seria 4.

Echipa antrenată de Eugen Trică a deschis scorul în minutul 14, prin Claudiu Bălan, care a reluat cu capul, pe spate, din 11 metri, lovitura liberă executată de pe partea stângă de atac de Claudiu Codoban, dar s-a stins treptat și a permis adversarului să pună tot mai multă presiune. Oaspeții au avut în minutul 47 o ocazie rarisimă prin Mihai Udrea, care, din doar 2 metri, a reluat peste poartă balonul ricoșat din transversală, după centrarea deviată a lui Călin Gruiescu. A urmat, în minutul 53, eliminarea lui Codoban, pentru cumul de cartonașe galbene, ultimul primit pentru henț în careu, la șutul lui Alexandru Nistor. Lovitura de la 11 metri a fost executată, sub transversală, de Daniel Filip, și Gloria Lunca Teuz Cermei a scos un punct în orașul de la malul Dunării, cu U Craiova 1948 SA.

Eugen Trică: „Trebuie să ne mulțumim și cu acest punct”

Eugen Trică a spus că remiza este mulțumitoare, având în vedere că echipa sa a jucat în inferioritate numerică o jumătate de oră.

„Rezultatul de egalitate e echitabil. Am jucat mai mult de o jumătate de oră în zece oameni și, totuși, nu am pierdut acest meci. Sigur, dacă am fi scos mai mult din ocaziile avute în special în prima repriză și am fi făcut 2, 3-0, alta era soarta meciului, dar așa trebuie să ne mulțumim și cu acest punct.

Felicit Cermeiul pentru cum și-a apărat șansele împotriva noastră, a avut și ea ocazii bune, inclusiv o bară, repet, scorul este corect. Nu vreau să acuz absențele avute astăzi, cine intră trebuie să-și facă treaba pentru echipă, nu există titulari și rezerve la Universitatea Craiova. Nu sunt deloc îngrijorat după acest egal, ne vedem de treabă, trebuie să câștigăm etapa viitoare”, a spus antrenorul Eugen Trică.

Le merge bine cu oltenii

În urmă cu trei etape, Gloria obținea prima victorie stagională, după ce câștiga cu 5-1 la Târgu Cărbunești, iar etapa trecută a remizat, pe teren propriu, cu ACSO Filiași, scor 1-1. Runda viitoare, arădenii, care ocupă locul 13, cu 7 puncte, întâlnesc o altă reprezenetantă a Olteniei, Flacăra Horezu. 

„Scopul nostru nu a fost să o încurcăm Universitatea în drumul ei spre Liga a 2-a, ci să acumulăm puncte pentru că suntem în subsolul clasamentului. Privind echipa, bugetul și tradiția Craiovei, noi plecam cu șansa a doua, dar eu, ca antrenor, nu pot să intru în vestiar și să spun asta jucătorilor. Eu îi pregătesc și îi motivez să evolueze la victorie și azi ne-a ieșit un rezultat pozitiv. Noi nu aveam nimic de pierdut și ne bucurăm că am luat un punct pe un teren foarte bun, pe un stadion superb, cu spectatori în tribune, unde chiar te simți fotbalist. Mai greu ne este cu alte echipe cu care nu ne motivăm ca astăzi. De abia după ce am primit golul, am început să jucăm și noi fotbal. Am avut posesie, dar fără finalitate. Poate asta și-au dorit și adversarii, să creăm spații ca să poată să se distanțeze pe tabelă, pe contraatac. Din fericire, am continuat să jucăm și după pauză, chiar am controlat partida și am egalat. Am mai avut o ocazie mare, Udrea a scos mingea din poartă și încă una cu un șut în genunchiul unui adversar, după o fază de construcție. Evoluția și rezultatul de azi îmi dă o motivație în plus să scot echipa din situația în care se află. Avem un șir de patru egaluri și o victorie, dar, per total,  punctele sunt puține. Eu cred că alta este valoarea noastră și vor veni și succesele. Evoluția și rezultatul de azi îmi dau o motivație în plus să scot echipa din situația în care se află”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul de doar 31 de ani al arădenilor, Flavius Moisă.

Marcel Pușcaș a confirmat varianta mutării la Filiași, unde vineri a fost inaugurat noul stadion

Tot la finalul partidei de la malul Dunării, președintele echipei craiovene, Marcel Pușcaș, a confirmat varianta conform căreia „FCU” se va muta de luna viitoare pe noul stadion din Târgu Jiu.

Clubul patronat de Adian Mititelu ar putea juca însă și pe noul stadion din Filiași, inaugurat vineri, la meciul cu LPS Cetate Deva, câștigat de gazde cu 1-0.

Ultimul joc la Drobeta Turnu Severin pentru U Craiova 1948 SA ar putea fi cel cu Crișul Chișineu Criș, din 19 octombrie. Cu Progresul Pecica, pe 2 noiembrie. „FC U” ar putea juca la Târgu Jiu sau Filiași, orașe aflate la 110, respectiv 35 km de Craiova.

„Trebuia să vină până la urmă și un moment mai puțin plăcut, chiar dacă nu mă așteptat să se întâmple în acest joc. Așa se întâmplă însă când nu ești concentrat sută la sută. Când nu înscrii, o fac adversarii. Sper să învățăm  din acest rezultat, iar etapa viitoare să nu mai facem aceste greșeli și să ne reluăm seria pozitivă. Avem la Deva, apoi vom mai juca și următorul meci de acasă la Severin, după care rămâne să vedem. Poate la Târgu Jiu, poate în altă parte, la Filiași…”,  a declarat Pușcaș.

U CRAIOVA 1948 SA – GLORIA LUNCA TEUZ CERMEI  1-1
Claudiu Bălan 14′ / Daniel Filip 54′ – penalty

Bodea – Negru, Avram, Gugu (cpt.), A. Stan – Pop, Tănase – Raicea, Codoban, Răducanu – Bălan
Au mai jucat: Boția, Trabalka
Antrenor Eugen Trică
Eliminat: Claudiu Codoban 53′

Dagău – Filip, R. Iuga, Nistor (cpt.), Rosenblum – Lazăr, Ciubotariu – Gruiescu, Călin, Todoran – Bulza
Au mai jucat: Udrea, Vezan, Cocină, Burlă
Antrenor: Flavius Moisă
Eliminat: Denis Lazăr 83′

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 250; Arbitru: Cristian Anghelina (Câmpulung Muscel); Asistenți: Bogdan Ștefan (Sibiu), Adrian Epure (Orlat – Sibiu).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: ediție.ro

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 06 Oct. 2019, 12:16 Stiri
Pe aceeași temă