Se întâmplă în România. Fotbaliștii, scoși de pe teren cu Poliția, pe motiv că nu s-a plătit chiria. Situație jenantă pentru FCM Baia Mare

  • Jucătorii echipei care speră să continue în Liga a II-a au fost uluiți când au văzut că reprezentanții Poliției Locale Baia Mare le cer să evacueze stadionul unde se antrenau.
  • Președintele demisionar Cristian Șpan se plânge de modificarea abuzivă a contractului de comodat și spune că ar putea fi periclitate negocierile cu investitorul care poate salva echipa.
  • FCM Baia Mare mai are o problemă, legată de interdicția FRF de a mai participa în primele eșaloane din cauza nenumăratelor litigii pierdute, pe care a contestat-o însă.


Scene incredibile s-au petrecut pe stadionul „Viorel Mateianu”, la antrenamentul de marți a lui FCM Baia Mare. Jucătorii locali rămași la echipa care și-a obținut pe teren dreptul de a evolua și în noul sezon al Ligii 2 s-au trezit în mijlocul antrenamentului cu reprezentanți de la Poliția Locală, care le-au cerut să plece de pe stadion, motivând că clubul pe care îl reprezintă nu a achitat chiria, fixată la 300 de lei pe antrenament. Poliția a fost sesizată de către Serviciul Public Ambient Urban, care are în administrare stadionul „Viorel Mateianu”.

Președintele demisionar al clubului, Cristian Șpan, este foarte supărat pe decizia care se pare că a fost luată de Nora Ghetie, șeful SPAU. Șpan spune că FCM are contract de comodat, în derulare și că acesta a fost schimbat, fără să fie anunțat. „N-am cerut niciun leu, de la Primărie sau Consiliul Județean. Am cerut să ne fie dat stadionul, iar noi să păstrăm însemnele orașului și denumirea de FCM. Mi se pare un parteneriat mai mult decât de bun simț. Am înțeles că s-a discutat în ședința Consiliului Local și s-a spus că nu se poate pentru că suntem club privat. Avem un contract de comodat, care expiră la 27.10.2016. Ni s-a propus un nou contract, pe 3 luni de zile, cu taxă. Eu știu că un contract de comodat înseamnă cu titlul gratuit. În plus, trebuia să fim avertizați cu 30 de zile înainte”, li s-a destăinuit Cristian Șpan, consilierilor prezenți astăzi la stadion, pentru a încerca soluționarea problemei.

Miercuri dimineață, fostul președinte Cristian Șpan, suporteri și consilierii locali Iustin Talpos, Adrian Todoran și Cornel Varga s-au întâlnit la stadionul „Viorel Mateianu” pentru a discuta despre soarta clubului FCM Baia Mare.

„Există un om care vrea să preia clubul”

În plus, oficialul FCM Baia Mare spune că aceste probleme ar putea strica negocierile cu investitorul care și-a manifestat interesul de a prelua clubul. Șpan nu s-a declarat încântat nici de idea ca echipa de Liga a III-a din Ulmeni să împartă stadionul cu FCM Baia Mare, de teamă că gazonul s-ar putea deteriora considerabil. „Există un om care vrea să preia clubul. Suntem la stadiul de semnat acte, dar se pare că se dorește să fie alungat”, a spus Șpan, la întâlnirea cu reprezentanții locali.

Joi află dacă rămân în Liga 2

Peste toate aceste probleme, FCM Baia Mare se mai confruntă cu una care i-ar putea împiedica activitatea. Comisia de Disciplină a FRF a decis să excludă echipa din liga secundă și să o retrogradeze până în ultima ligă din Maramureș. Motivul este neplata foștilor sau actualilor jucători, în cazul litigiilor cu doi dintre aceștia dictându-se excluderea din toate competițiile organizate de FRF. FCM Baia Mare a contestat această decizie, spunând că a ajuns la o înțelegere cu jucătorii în cauză și va afla joi dacă recursul va fi încununat cu succes și va rămâne în Liga a II-a. Altfel, tot acest plan de redresare al echipei pornit luni, odată cu startul antrenamentelor, va fi degeaba.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN și Carmen BIZĂ‚U

Pe aceeași temă