Negru este oficial antrenorul SCM-ului: „Stăm destul de prost la lot”

22 Aug. 2012, 12:22 Stiri
Negru este oficial antrenorul SCM-ului:**

Cristi Negru este oficial noul antrenor al SCM, tehnicianul pi­teștean semnând un contract cu formația nou-promovată în Liga a III-a. Antrenorul a ajuns la în­țelegere cu formația alb-violetă și va conduce echipa în cam­pio­nat.

Negru a mai antrenat până acum pe Unirea Costești în Liga a III-a, pe FC Argeș în Liga a II-a, pe CS Mioveni tot în Liga a II-a, dar și pe Girom Albota în Liga a III-a. Ca jucător, Cristi Ne­­gru și-a început cariera la FC Argeș, iar printre echipele la care a mai evoluat ulterior se nu­mă­ră și Chindia, U Craiova, Farul și Oțelul.

„Nu avem dubluri pe posturi”

SCM Pitești mai are doar câ­te­va zile și va intra în linie dreap­tă cu pregătirea. Antre­norii e­chipei sunt mulțumiți, în a­ceas­tă perioadă, de modul cum de­curge pregătirea, însă atrag atenția asupra lotului subțire pe are îl au la dispo­zi­ție și spun că au nevoie de în­tăriri și de dubluri pe posturi.

„Pregătirea decurge bine în această perioadă și nu avem probleme foarte mari, decât în ce privește lotul, unde stăm des­tul de prost. Avem doar 18 ju­că­tori deocamdată, iar echi­pa este în formare. Dintre a­ceș­tia,15 jucători sunt nou-ve­niți și asta va fi foarte greu. Lu­crăm însă la omogenizare și la rela­ți­ile de joc. Încercăm totodată să mai aducem un mijlocaș cen­tral și un atacant pentru că nu avem dubluri pe posturi. Dar este greu să realizăm și trans­fe­ruri, pentru că suntem o echi­pă nouă, lu­mea nu ne cu­noaș­te, și poate că unii au oarecare reticență când aud de noi. În­cer­căm să facem o echipă cât mai com­petitivă, dar, repet, lu­cru­rile au mers destul de greu din cauza lotului. Obiectivul nos­tru este clasarea în primele 4 locuri la finalul turului, ca să fim acolo sus, să ne ținem de pri­mele locuri. Apoi, în iarnă cu al­te câteva transferuri, să ne în­tărim. Trebuie spus că este un an experimental pentru noi, dar sperăm să ne des­curcăm. Deocamdată, marea noastră pro­blemă este că nu avem du­bluri pe posturi. Cău­tăm acei jucători pentru a re­zolva a­ceas­tă problemă. Din amicalu­rile jucate pînă acum se vede și că nu prea băgăm mingea în poartă. Suferim la finalizare, și pentru asta, îl cer pe acel ata­cant și un mijlocaș central”, ne-a declarat Cristi Negru.

Doar 18 în lot

Din lotul echipei fac parte în momentul de față 18 jucători, în­să, celor prezenți li se mai pot a­lă­tura încă unul sau doi fotbaliști. Lotul SCM este format din:
# Portari: Popa, Fundulea
# Fundași: Diță, Stănescu, Băr­bulescu, Hapaină, Baicu, A­vra­mescu
# Mijlocași: Rădescu, Neagu, Nicolescu, Beuran, Deliu, Pătră­noiu, Garniță
# Atacanți: Vintilă, Paras­chi­ves­cu, Neacșa

Au rămas doar patru

Dintre cei 18 jucători ai SCM, doar patru au făcut parte din lot și în sezonul trecut, cel de Liga a IV-a, când s-a realizat, de alt­fel, promovarea, restul fiind aduși în această pauză com­pe­ti­țională. Cei patru sunt fundașii Stă­nes­cu și Băr­bulescu și mijlo­ca­șii Deliu și Rădes­cu. În schimb, din­tre cei aduși în va­ră, u­nul a jucat se­zonul tre­cut la Liga I – Bai­cu, la CS Mio­veni, în timp ce al­ții au lucrat cu Ne­gru la Albota, prin­tre a­ceș­tia nu­mă­rându-se Diță, Ha­paină, Vintilă și Neac­șa.

Au făcut legitimările

Ieri, conducerea clubului a făcut legitimările fotbaliștilor aflați în lot. Directorul sportiv al echipei a dus actele la București, la Federație, a­colo unde a înregistrat contractele celor 18 jucători, ast­fel că toți aceștia sunt, în momentul de față, alb-violeți cu acte în regulă.

Mai vor un vârf și un mijlocaș

Argeșenii doresc să definiti­ve­ze lotul în zilele următoare, astfel ca antrenorul Cristi Ne­gru să știe pe cine se poate baza pentru acest campionat. În mo­mentul de față însă, lotul nu e complet, banca tehni­că mai ce­rând un vârf și un mij­lo­caș. „Ne mai trebuie un vârf puternic, dar nu gă­sim. Vrem un atacant de careu care să bage mingea în poar­tă”, ne-a spus Vasile Popa, com­pletat de antrenorul Cristi Ne­­gru: „Am mai dori un mijlocaș central și un atacant. Mai este nevoie pe aceste posturi pen­tru a le dubla. E greu să găsim a­cești jucători, dar îi căutăm”.

Încep de-abia în etapa a III-a?

Deși campionatul este programat să înceapă pe 31 august, SCM Pitești ar putea juca primul meci oficial de-abia pe 14 septembrie. Astfel, în prima etapă, argeșenii au programat meciul de pe propriul teren cu CSO Plopeni din Prahova, însă la Federație se zvonește deja că această echipă s-a retras din campionat. În cazul în care lu­crurile se adeveresc, evident SCM va sta în prima etapă, dar și în a II-a, când îi venea de drept rândul să stea, și va intra în competiție de-abia în etapa a III-a, când va primi vizita lui Conpet Ploiești. Despre această situație, Cristi Negru spunea: „Am auzit că s-a retras Plo­pe­niul și noi ar trebui în acest caz să jucăm de-abia în etapa a III-a. Nu înțeleg de ce nu se reorganizează țintarul, dacă rămân 12 echipe să fie 6 meciuri în etapă. Cînd vom intra în competiție, celelalte echipe au deja două jocuri oficiale. În plus, va trebui să găsim iar formații să jucăm amicaluri, dar cu cine, că toți sunt în campionat… Sper totuși să nu se întâmple așa și să jucăm din prima etapă”.

Învinși de Târgoviște

SCM a pierdut ultimul meci amical disputat, elevii lui Cristi Negru fiind învinși în deplasare, cu 1-0 de FCM Târgoviște. În me­ciul disputat la sfârșitul săptă­mânii trecute, pentru argeșeni au ju­cat: Popa – Garniță, Stănescu, Avramescu, Baicu – Enache, Pa­raschivescu, Deliu, Pătră­no­iu – Beuran, Rădescu, pe par­curs mai fiind introduși și Diță, Hapaină, Vintilă, Neacșa și ju­niorii Botea și Stancu, aflați în probe. Ultimii doi, de altfel, nici nu au fost păstrați în lotul alb-vi­o­le­ților, neconfirmând.

Încă un amical

Următorul meci de pregă­ti­re al SCM este programat a avea loc în această seară. De la ora 18, pe terenul II al Stadionului Nicolae Dobrin, adversara argeșenilor va fi Vișina Nouă, echipă antrena­tă acum de fostul alb-violet Marius Radu. Vineri seara mai era programat încă un meci amical, cel cu CS Mio­veni, însă acesta a fost a­nulat. Altfel, în această săptămână este programat câte un antrenament zilnic, după-amiaza, în timp ce, sâmbătă, Negru intenționează să aibă ședințe de pregătire dimineața.

Articol scris de Silviu MIHAI

22 Aug. 2012, 12:22 Stiri
Pe aceeași temă