Lincar, out de la Hunedoara!

26 Sep. 2011, 13:04 Stiri
Lincar,** out de la Hunedoara!

FC Hunedoara a pierdut vineri primul meci pe teren propriu în actualul campionat, scor 0-1, cu CFR Simeria, care s-a impus cu golul reușit în minutul 54 de Andrei Făgărășanu. Eșecul i-a fost fatal antrenorului principal Erik Lincar, care, imediat după joc, a fost anunțat că se renunță la serviciile sale.

„Erik, ceea ce se întâmplă acum la echipă nu corespunde cu ceea ce vreau eu să devină FC Hunedoara. Nu suntem pe aceeași lungime de undă așa că trebuie să pleci”, i-a spus tehnicianului Silvan Toma, principalul finanțator al FC Hunedoara.

„Gata! Colaborarea noastră s-a încheiat. De luni nu vom mai lucra împreună”, le-a spus Lincar jucătorilor în vestiar. Condițiile despărțirii vor fi stabilite astăzi după amiază, când Toma și Lincar vor avea o ultimă întrevedere. Odată cu Lincar vor părăsi FC Hunedoara și colaboratorii săi.

Lincar, care a rezistat doar șapte meciuri pe banca tehnică a „alb-albaștrilor” (șase în campionat și unul în Cupă: scor 0-2 cu Național Sebiș), lasă FC Hunedoara pe locul 6, cu 10 puncte (trei victorii, un egal și două înfrângeri, golaveraj 6-5). Renumitul tehnician Aurel Șunda se află în pole-position să preia pe FC Hunedoara. Sâmbătă, Șunda a fost la Hunedoara unde a purtat o discuție de principiu cu conducătorii „alb-albaștrilor”.

Motivul Negru

Deși pare o decizie luată la cald și provocată de rezultatul partidei cu CFR Simeria, ideea îndepărtării lui Erik Lincar de la echipă a fost luată în calcul de președintele Consiliului Director al FC Hunedoara, Silvan Toma, încă de la începutul săptămânii trecute, după ce aceștia au avut un dialog în contradictoriu.

Finanțatorul i-ar fi reproșat antrenorului că echipa se exprimă greu pe teren, iar victoriile sunt urmare a golurilor reușite de jucători cu profil defensiv în timp ce atacanții nu își justifică prezența pe teren. În acest sens, Toma i-ar fi cerut lui Lincar să renunțe să îl mai folosească pe atacantul Florin Negru titular. Antrenorul nu a primit bine recomandarea oficialului hunedorean, iar în replică ar fi amenințat cu plecare.

„Dacă Negru va fi îndepărtat de la echipă voi pleca și eu”. Lincar a început cu Negru titular și jocul cu CFR Simeria, însă la pauză l-a lăsat la vestiar trimițându-l în teren în locul său pe Magdaș. În prima repriză, Negru a fost cel mai slab om de pe teren și s-a „evidențiat” doar când a fost avertizat cu un cartonaș galben.

articol și foto de Sami Tamaș

26 Sep. 2011, 13:04 Stiri
Pe aceeași temă