INTERVIU | Nicolae Dică vrea să ducă SCM Pitești în Liga 2. „Cu muncă, disciplină și unitate vom promova”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2017, 16:07 Stiri

Fotbaliștii de la SCM Pitești au avut un tur de campionat foarte bun. Echipa pregătită de Nicolae Dică a încheiat prima parte a sezonului Ligii 3 pe primul loc în Seria a 3-a, cu 36 de puncte, cu 13 mai mult decât ocupanta poziției secunde, FC Voluntari II. Alb-violeții au o linie de clasament de 11 victorii și 4 egaluri, fiind singura echipă din serie care nu a cunoscut gustul înfrângerii.

Antrenorul Nicolae Dică a analizat parcursul echipei din anul care s-a încheiat, dar a stabilit și obiectivele pentru 2017. Tehnicianul grupării din Trivale își face încă de pe acum lotul pentru liga secundă, însă le cere jucătorilor săi să abordeze meciuri din retur cu aceeași atitudine, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

„Meritul este al jucătorilor”

– Cum a fost 2016 pentru SCM Pitești?
– Pot spune că 2016 a fost un an bun. Era și mai bun dacă reușeam promovarea în Liga a 2-a în vară (n.r. – deși a terminat la egalitate cu liderul CS Afumați, s-a pierdut promovarea din cauza rezultatelor directe). Acesta este singurul meu regret pe anul trecut. Când am preluat echipa, nimeni nu ne dădea nicio șansă de promovare. Am reușit să recuperăm handicapul de puncte pe care îl aveam față de echipele din fruntea clasamentului și ne-am bătut până în ultima etapă la promovare.

– Ce așteptări ai de la noul an?
– Obiectivul principal în 2017 este promovarea în Liga a 2-a. Suntem în grafic după acest tur de campionat și sunt sigur că în vară vom fi în liga secundă. Cu multă muncă, disciplină și unitate sunt sigur că vom îndeplini obiectivul impus de conducerea clubului. Le-am spus și jucătorilor aceste lucruri și cred că au înțeles ce le-am transmis. Acesta este secretul succesului în sport.

– Seria din care face parte SCM Pitești cum ți se pare?
– Seria este aceeași ca și anul trecut, plus FCM Alexandria, o echipă care are condiții bune de pregătire și stabilitate financiară. Noi am făcut jocuri bune și foarte bune în prima parte a campionatului și am reușit să ne distanțăm față de ocupanta locului secund. Acest lucru nu înseamnă că seria este una ușoară. Această clasare pe primul loc la finalul turului este meritul băieților.

Mai vrea un atacant

– Ce așteptări ai de la retur?
– Îmi doresc, în primul rând, să avem aceleași rezultate ca în tur. Nu ne va fi ușor. Le-am spus jucătorilor să fie la fel de concentrați și determinați ca până acum, pentru că nu am realizat nimic. Ar fi cea mai mare greșeală să ne credem promovați după prima parte a sezonului. Ca să reușim promovarea, trebuie să avem aceeași atitudine și să muncim la fel de mult ca și până acum.

– Lotul este complet?
– În mare parte, da. Îmi mai doream să aduc un atacant cu un CV beton, dar nu am putut să-l aduc. Vom aborda returul campionatului cu lotul pe care îl am acum. În afară de Cosmin Căpățînă, pe care l-am adus de la Alexandria, cred că nu vom mai lua nimic până în vară.

– Îți conturezi încă de pe acum lotul pentru Liga a 2-a sau lotul îl vei face în vară?
– Lotul pentru liga secundă îl conturez încă de pe acum. Am mare încredere în jucătorii pe care îi am și cred că pot face față la următorul nivel. Voi merge pe mâna lor, dar voi întări echipa cu câțiva jucători. Oricum, în vară nu voi face multe transferuri, pentru că scheletul de bază al echipei este deja format.

Își dorește un centru de copii și juniori

– La Liga a 2-a este obligatoriu cu cinci grupe de juniori…
– Așa este. Noi în acest moment avem două grupe, însă, din luna martie a acestui an, vom mai face încă trei. Îmi doresc ca Piteștiul să aibă un puternic centru de copii și juniori, iar fotbaliștii de perspectivă să ajungă la echipa mare. Este bine să ne creștem copiii noștri și să-i promovăm pe ei în fotbalul mare. Eu nu sunt adeptul aducerii de jucători străini.

– Cum ai caracteriza starea fotbalului românesc?
– Fotbalul românesc se confruntă cu grave probleme financiare. Multe echipe sunt în insolvență, iar acest lucru nu este unul bun. Eu sper ca în fotbalul românesc să vină momentul zero. Să facem o infrastructură așa cum trebuie și să creștem jucătorii români, pentru că au calitate. Doar așa putem crește și în valoare.

– La Pitești va începe modernizarea stadionului…
– Îmi doresc și eu să jucăm pe un stadion modern. Eu sunt mulțumit de condițiile de pregătire pe care le am, pentu că Piteștiul are condiții de Liga 1. Totdeauna este loc și de mai bine. Faptul că în această primăvară vor începe lucrările de modernizare ale stadionului este un lucru bun. Asta înseamnă că se dorește să se facă performanță.

Reunirea are loc luni

Fotbaliștii de la SCM Pitești mai au doar câteva zile de vacanță până la începerea pregătirii pentru returul campionatului. Echipa alb-violetă se va reuni luni, la ora 10:30, la stadionul „Nicolae Dobrin”, sub comanda lui Nicolae Dică. Piteștenii vor face vizita medicală la Pitești pe 17 și 18 ianuarie, după care vor efectua două săptămâni de antrenamente pe plan local.

Patru amicale fixate

Până la începerea returului campionatului care este programat să ia startul pe 4 martie, SCM Pitești va disputa mai multe meciuri de verificare. Antrenorul Nicolae Dică își dorește ca SCM Pitești să joace în această iarnă opt meciuri de verificare, iar până acum a fixat patru. Primul amical este programat pe 8 febriarie, adversar fiind AFC Hermanstad, formație de Liga a III-a care activează în Seria a 5-a. Următorul meci de verificare va avea loc pe 15 februarie, cu Chindia Târgoviște. Pe 18 februarie, SCM Pitești va juca cu CSU Craiova II, iar pe 21 februarie, alb-violeții vor întâlni Unirea Bascov, liderul Ligii a IV-a Argeș. Cele patru meciuri amicale fixate se vor juca la Pitești, iar pentru celelalte patru partide de verificare, ce nu au fost încă fixate, oficialii grupării din Trivale caută adversari.

Cantonament pe plan local

După două săptămâni de pregătire la stadionul „Nicolae Dobrin”, antrenorul Nicolae Dică va intensifica ședințele de pregătire cu jucătorii săi. SCM Pitești va efecua un cantonament de pregătire pe plan local, iar fotbaliștii vor face și câte două antrenamente pe zi. În această perioadă, tehnicianul piteștenilor va pune accent pe partea fizică, dar și pe cea tehnico-tactică.

Au renunțat la Dinculescu

SCM Pitești s-a despărțit în această iarnă de Iuliu Dinculescu. Fotbalistul venit în vară la gruparea din Trivale s-a reîntors la UTA, echipă la care a mai evoluat mai multe sezoane. Tânărul jucător nu l-a convins pe antrenor că merită să rămână și în retur la SCM Pitești, iar despărțirea dintre cele două părți s-a făcut pe cale amiabilă.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 12 Jan. 2017, 16:07 Stiri
Pe aceeași temă