Înfrângere la revenirea ca antrenor a deținătorul Balonului de Aur. Deva a pierdut la Alba Iulia, la primul joc cu Romulus Gabor pe bancă, și își complică situația

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 19:54 Stiri

Șocul dorit la Deva, odată cu instalarea ca antrenor a lui Romulus Gabor (57 de ani) în locul lui Ioan Petcu, n-a avut rezultatul așteptat încă de la primul meci. Cetate Deva a pierdut, astăzi, cu 1-0, partida jucată la Alba Iulia, cu Unirea, în etapa a 19-a a Ligii 3, Seria 4, și se menține pe loc retrogradabil.

Numirea pe banca tehnică a Devei a deținătorului Balonului de Aur în 1981 n-a adus niciun plus echipei la primul meci. La Alba Iulia, Cetate Deva a primit gol în minutul 39, de la Alexandru Giurgiu, iar reușita dinainte de pauză avea să fie cea care decidea jocul și păstra punctele la alb-negri.

Pe lângă golul lui Giurgiu, reușit direct dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, Unirea a mai avut ocazii prin Bârdea (27), Tat (32) și Davidaș (49, 55), însă n-a mai marcat. Pentru Cetate Deva, Kelemen (28) a trimis puțin peste transversală, iar Cocan (67, 83, 87) a fost cel mai periculos, dar nu l-a putut învinge pe Sporea. Ultima situație avută a fost și cea mai periculoasă, când a trimis pe lângă bară dintr-o poziție bună.

În urma acestui rezultat, Unirea Alba Iulia a acumulat 26 de puncte și se menține pe locul 9, în timp ce Cetate Deva a rămas cu 19 puncte și e tot pe locul 14, retrogradabil.

Unirea: Sporea – Mazilu, Potopea, Scrob, Ad. Matei – De Marco (Tat 30′), Al. Giurgiu – Bârdea, Davidaș, Fetița (E. Crișan 85′) – Andr. David (L. Roman 68′) Rezerve neutilizate: Williams – Boboia, Petrușe, V. Codrea
Antrenor: Adrian Bicheși

Cetate Deva: Raț – Barica, Mirica (Cuibari 63′), Dina, Roșie – Kelemen, Cocan, Mărmăneanu, Tegbo – Lupu (Suciu 84′), Muscă
Rezerve neutilizate: Coman – Jude, Pascu, G. Mercurean, Miculete, Cuibari
Antrenor: Romulus Gabor

Foto: Ziarul Unirea


 

Romulus Gabor a câștigat Balonul de Aur și Gheata de bronz după ce a fost desemnat cel mai bun jucător al Campionatului Mondial de Fotbal pentru Tineret – ediția Australia 1981, turneu în care România a câștigat finala mică după ce a învins Anglia chiar cu golul înscris de jucătorul Corvinului. Pentru echipa națională de seniori a evoluat în 35 de meciuri și a participal la Campionatul European de Fotbal, ediția din Franța, din 1984.

Ca antrenor le-a mai pregătit pe Corvinul Hunedoara, Mureșul Deva și FC Hunedoara. La Cetate Deva îi are ajutoare în stafful tehnic pe antrenorul secund Ciprian Luca și pe antrenorul cu portari Aurel Sava.

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 19:54 Stiri
Pe aceeași temă