„Din septembrie nu am luat niciun ban de la Jiul”

13 Feb. 2012, 12:54 Stiri

Tehnicianul Marin Tudorache spune că a anunțat conducerea echipei încă din plecarea în cantonament că intenționează să părăsească gruparea alb-negru și că decizia este una irevocabilă.

„Conducerea cunoștea foarte bine motivele mele și dacă nu le-a luat în seamă înseamnă că nu avea nevoie de mine. Nu puteam să rămân la o echipă unde numai jucătorii sunt plătiți și antrenorii nu. Din septembrie nu am mai luat niciun ban. Știți cum este și cu pasiunea, pasiune, pasiune, dar nu se poate la nesfârșit. Din punctul meu de vedere sunt un antrenor liber de contract și voi vedea ce opțiuni vor fi. Nu cred că voi mai reveni la Jiule. Probabil că în locul meu va veni un alt antrenor dispus să antreneze gratis”, a declarat Tudorache.

Nici Gigi Borugă nu se lasă și spune că, deocamdată, rămâne ferm pe poziții. „Nu m-am certat cu patronul, doar că nu am mai dorit să continui în aceste condiții. Sincer sunt și eu băgat în ceață”, spune Borugă.

Managerul Gigi Borugă și antrenorul Marin Tudorache au părăsit clubul patronat de Alin Simota, exact la finalul cantonamentului desfășurat în Munții Parâng. Borugă s-a plâns de trecerea linie moartă a obiectivului de promovare, iar Tudorache și-a motivat decizia prin nerespectarea unei înțelegeri financiare.

Regula clasică potrivit căreia finanțatorii fixează anumite obiective înalte, iar antrenorii și echipa se chinuie să le transforme în realitate și reușesc foarte rar și-a pierdut valabilitatea la Jiul. Managerul Gigi Borugă a părăsit echipa la finalul săptămânii, pentru că spune el, finanțatorul tratează cu răceală planurile de promovare și ezită să se implice în realizarea lor. „Eu nu am venit la Jiul să mă joc, eu vreau promovare, iar din cauza aceasta am și insistat să aducem jucători de valoare. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, făcusem o echipă bună la Jiul, dar fotbal pe stomacul gol nu se poate face. Toc și Copil (ultimele achiziții n.r.) au revenit deja la Arad. Mai există doar unu la sută șanse să mă mai întorc la club. Totul depinde, acum, de patronul Alin Simota”, a declarat Gigi Borugă.

Banii, o problemă spinoasă

Dincolo de supărarea celor doi demisionari, se pare că există și numeroși jucători nemulțumiți din cauza problemelor financiare de la club. Este posibil ca și unii dintre fotbaliști să se revolte sau să decidă să părăsească echipa. Jiul și-a reluat pregătirea de iarnă cu o săptămână și jumătate întârziere tot din cauza unor neînțelegeri de ordin interior, iar mai mulți jucători intenționau să nu mai vină din cauza unor restanțe financiare.
Toc, Copil și Riviș, rămân la Jiul doar dacă revine Borugă

Și când apele păreau că se vor limpezi la Jiul Petroșani prin aducerea celor trei jucători doriți de managerul Borugă: Toc, Riviș și Copil, ei bine, lucrurile au luat o întorsătură nedorită. Cei trei jucători vor mai rămâne la Petroșani doar dacă managerul va reveni asupra deciziei. „Jucătorii rămân dacă eu voi reveni la echipă. Ei nu vor sta fără mine la Jiul”, a declarat Borugă.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Foto: Sami TAMAȘ

13 Feb. 2012, 12:54 Stiri
Pe aceeași temă