Schimbarea este „cuvântul de ordine” și la Conpet, doar că, față de Fortuna (care a schimbat o echipă întreagă) sau CSM (care a modificat banca tehnică), la Strejnic, a apărut o conducere nouă – Lucian Rădulescu (foto, dreapta) revenind în fotbalul de Liga a III-a – pe care-l părăsise la Chimia Brazi.
Apariția lui Rădulescu a salvat practic de la desființare Conpetul, care, de mai bine de un an (după ce s-a „evaporat” bugetul fabulos cheltuit înainte de vara lui 2012), face „exerciții de supraviețuire” în fiecare pauză de campionat. Până acum „marea performanță” este tocmai aceea că se găsește o soluție pentru continuarea activității la același nivel, al Ligii a III-a, unde Conpet deține un adevărat record, fiind singura echipă din România care activează de 15 ani consecutiv în acest eșalon, fără a-și schimba numele, sediul sau stadionul!
Contextul actual, unul cu multe semne de întrebare privind viitorul echipei, face ca provocarea numiră „Conpet” să fie una pe care jucătorii să o înțeleagă drept o șansă de a rămâne în fotbalul „național”, fiind greu de crezut că, la acest moment, și-ar fi găsit echipe la acest eșalon valoric măcar jumătate dintre elevii lui Pârvu din acest moment.
Revenind strict la echipă, aceasta a fost transformată încă o dată, meciurile amicale arătând că restructurarea curajoasă, pentru una dintre echipele cu cea mai joasă medie de vârstă, este „cartea” pe care trebuie să se mizeze în „ecuația” unui buget care nu poate susține salarii mari. Un „pariu” interesant, care ar fi câștigat cu brio dacă echipa va prinde ultimul loc în play-off, lucru foarte greu, un obiectiv realist fiind salavarea de la retrogradare fără niciun fel de emoții sau, mai bine spus, câștigarea play-out-ului și, implicit, clasarea pe locul 7.
Lotul echipei:
Nedelcovici, Marinică, Ene – portari
B. Dinu, Badea, Stanca, Savu, Olteanu, A. Costache, Manea – fundași
Căpălău, Stăncescu, I. Constantin, Munteanu, D. Gheorghe, Maria, Anghel, Ruptureanu, Herea – mijlocași
Muscalu, Dalu, Tudorache, Jipa – atacanți
Antrenori: Florin Pârvu (principal), Gheorghe Bărbuceanu (secund), Marian Ioana (portari)
Articol scris de Marian DIMA
Foto de Mihai ANDRIEȘ