Set la unu pentru Fortuna în amicalul de la Strejnic

Set la unu pentru Fortuna** în amicalul de la Strejnic

Fortuna Poiana Câmpina a început seria meciurilor amicale cu o victorie facilă, la Strejnic, într-un meci amical venit cum nu se poate mai bine pentru perioada de final a primului cantonament centralizat. Fără a avea o opoziție puternică din partea „copiilor” lui Nicu Lazăr – Conpet fiind în cel mai prost moment al existenței sale foarte probabil, jucătorii Fortunei și-au făcut antrenamentul, impunându-se cu 6-1, la capătul unui meci destul de plăcut, adversarii chinuindu-se să dea o replică onorabilă.

Eusebiu Tudor a utilizat două echipe diferite, Fortuna având, pe lângă acești 22 de jucători folosiți, alți câțiva care nici nu au „prins” acest amical (portarii Zegheru și I. Popescu, plus jucătorii de câmp Feier, Stavilă, Fatai și Crosman – aceștia patru, din urmă, cu șanse mici de a rămâne la echipă)! În prima repriză au jucat mulți dintre cei nou-veniți, Honciu (șut din lovitură liberă, perfect plasat) și Alin Roman (reluare simplă din 6 metri) ducând scorul pauzei la 2-0 pentru oaspeți. Conpet a contat prin cea mai spectaculoasă fază a meciului, Cosmin Munteanu (din lovitură liberă) și apoi Crăciun lovind barele porții apărate de camerunezul Ferdinand, în aceeași fază!

După pauză, când la Fortuna au intrat mulți dintre jucătorii care au realizat promovarea, diferența s-a mărit simțitor, mai ales că, la Conpet, capitolul „banca de rezerve” a inclus doar juniori. Pe rând, Minciună (șut la vinclu, din 16 metri), Vali Munteanu cu o dublă și Antohi (în ultimul minut cu capul), ducând scorul la proporții de… tenis. Conpet a reușit totuși golul de onoare, printr-un fost jucător al celor de la Fortuna – Valentin Savu, acesta marcând cu capul din centrarea lui Munteanu, diferența de scor fiind, parcă, un pic exagerată.

De remarcat prestația bună a unora dintre cei nou-veniți – Honciu și Roman (deși acesta din urmă are câteva kilograme în plus) – aceștia arătând că se poate conta pe ei oricând, formația câmpineană arătând ca o echipă solidă, cu disponibilitate la efort și disciplinată tactică, deși se află doar în prima jumătate a pregătirii pentru noul sezon, care va începe la sfârșitul lui august.

Conpet – situație „cronică”

Despre gruparea gazdă, Conpet Ploiești, nu sunt prea multe de spus, incertitudinea fiind cea care domnește la Strejnic. După o perioadă record la nivelul Ligii a III-a petrecută de către această echipă, șansele de a continua la nivelul eșalonului național sunt foarte mici, problemele atingând toate „capitolele” – lot, finanțe, perspective.

Astfel, Nicu Lazăr a avut la dispoziție un lot format preponderent din juniori, luându-se în calcul retragerea din Liga a III-a și înscrierea în Liga B județeană. Până atunci, săptămâna viitoare, Conpetul ar trebui să se prezinte, miercuri, 30 august, la Cristian – Brașov, pentru a juca meciul din faza a doua națională a Cupei României, contra echipei gazdă – Inter Cristian. Rămâne de văzut cu ce efectiv, jucătorii cu experiență, Darius Badea sau Cosmin Munteanu, anunțând și ei că vor să se transfere la alte echipe.

Amicale tari pentru Fortuna

Gruparea Fortuna Poiana Câmpina s-a „încălzit” cu acest prim amical, contra unui adversar facil, următoarele jocuri de pregătire fiind însă împotriva unor adversari bine cotați. Astfel, săptămâna viitoare, joi, Fortuna va primi replica jucătorilor de la Viitorul Constanța, la Câmpina, urmând ca, apoi, în perioada cantonamentului centralizat de la Tărlungeni să se mai joace alte patru meciuri, după următorul program: 4 august, Fortuna – ACS Berceni, 7 august – Unirea Slobozia, 12 august, Unirea Tărlungeni și 15 august – Săgeata Năvodari.

 

Conpet Ploiești – Fortuna Poiana Câmpina 1-6 (0-2)

Stadion: „Conpet” – Strejnic. Au marcat: V. Savu (77) / Honciu (12), Roman (40), Minciună (50), V. Munteanu (54 și 83), Antohi (90).
Conpet: E. Preda – Georgescu, Badea, Crăciun, V. Savu – Țugui, Moise, C. Munteanu, Chirion – Dumitrache, Jipa. Au mai jucat: Cr. Ion – R. Modrișan, Cocoș, Drăgan, F. Ilie, R. Ilie, Borș, Gherleanu. Antrenor: Nicu Lazăr.
Fortuna repriza I: Fernand – Birău, M. Marin, Dobrosavlevici, Savin – Honciu, M. Stancu – Năstase, A. Roman, Dragu – Tudorache.
Fortuna repriza II: Stroescu – Cristescu, B. Șandru, Răuță, Damian – Minciună, Cioinac – V. Munteanu, Sziga, Buhuși – Antohi. Antrenor: Eusebiu Tudor.
Au arbitrat: Andrei Moroiță – Costin Pantilimonescu, Dan Andrei (toți din Ploiești).

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă