Delta Dobrogea Tulcea a câștigat la Brăila amicalul cu Conpet Cireșu

Liga2.ro 06 Aug. 2014, 09:50 Pregătiri, amicale
Delta Dobrogea Tulcea a câștigat la Brăila amicalul cu Conpet Cireșu

La sfârșitul săptămânii trecute, pe stadionul Municipal din Brăila, unul care a purtat noroc tulcenilor în meciul de baraj cu CFR Constanța, nou promovata FC Delta Dobrogea Tulcea s-a impus cu 2-1, în amicalul cu Conpet Cireșu, echipă promovată sezonul trecut după victoria din baraj cu tulcenii de la Izbânda M. Kogălniceanu.

Scorul, deși unul la limită, nu a reflectat realitatea din teren și asta deoarece tulcenii au controlat jocul din primul și până în ultimul minut de joc, și-au creat numeroase ocazii, însă jucătorii ajunși la finalizare nu au ales cele mai bune soluții pentru a înscrie. Aici, poate, s-a simțit „sterilitatea” atacanților trimiși în teren de antrenorul Constantin Gache, cu Nanu și Chelaru probabil altul fiind deznodământul meciului. La meci au asistat și jucătorii de la CF Brăila, prima echipă a Brăilei, Conpet Cireșu fiind din următorul sezon a doua echipă a clubului de Liga a II-a.

Tulcenii au avut nevoie de mai puțin de zece minute pentru a ajunge la finalizare, în minutul 9, prin Butoiu și Cazacu, Delta Dobrogea ratând o dublă ocazie de gol. Cinci minute mai târziu, brăileanul Gigel Costache, în sezonul trecut la Noua Generație Măcin, a irosit și el o bună ocazie de gol pentru ca în minutul 18, un alt brăilean, puștiul Boariu, să deschidă scorul după o pasă ideală primită de la Avram.

După golul primit înainte de jumătatea primei reprize, Conpet a amenințat poarta tulcenilor în minutul 23, însă Techiu, deși a rămas în situație de unu la unu cu portarul Olaru, a șutat telefonat mult pe lângă poartă. Tulcenii au mai irosit două șanse de a se desprinde prin Butoriu (min. 37) și Cazacu (min. 43), mingea șutată de acesta din urmă lovind transversala porții apărate de Smochină.

Imediat după reluare, Butoiu a trecut pe lângă majorarea scorului și cum ocaziile se răzbună, în minutul 56, Marius Lupu a reușit să marcheze pentru gazde și să restabilească egalitatea.

A fost însă un gol împotriva cursului jocului pentru că tulcenii au pus din nou stăpânire pe mijlocul terenului și, după o ocazie irosită de Filip, au trecut din nou în avantaj. În minutul 64, Filip i-a pasat lui Butucel, Intrat de câteva minute, iar atacantul tulcenilor a făcut inutilă intervenția lui Smochină. Putea fi chiar 3-1, însă, Gigel Costache, dintr-o poziție foarte bună, nu a reușit să trimită mingea pe lângă portarul Ciupercă.

Delta Dobrogea: Olaru –  Paraschivoiu, Filip, Lisandru, Ciurea – Boariu, Amet, Avram, G. Costache – Butoiu, Cazacu. Au mai jucat: Olteanu, Judeanu, Butucel, Luca, Frățilă.

Conpet Cireșu: Smochină – Radu, Preda, Necoară, Cireașă – Avram, Crăciun, Bogoș, Iordache – Lupu, Techiu. Au mai jucat, Ciupercă, Panait, Colgiu, Pitulice, Milea, Gavrilă, Bolozan

Articol scris de Irinel CĂLIN

Liga2.ro 06 Aug. 2014, 09:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă