Capăt de linie pentru încă un club de fotbal din România! Sentința extrem de dureroasă din partea FRF devenise inevitabilă. Președintele era încrezător la ultimul meci

Istoria echipei de fotbal Metalosport Galați în Liga 3 s-a încheiat. Cu toate că a făcut eforturi să continue campionatul „din respect pentru competiție, adversari, pentru sport”, așa cum spunea Dorin Butunoiu, președintele clubului, formația gălățeană a ajuns, în această săptămână, la capăt de drum din cauza unei datorii neachitate.

Clubul avea o datorie de aproximativ 27.000 de lei față de fostul său antrenor Mihai Ciobanu, reprezentând salarii ale acestuia, neachitate. Tehnicianul a depus memoriu la FRF, a avut câștig de cauză, Metalosport a fost somat să facă plata, dar nu a avut de unde, situația financiară fiind la limita supraviețuirii.

Au urmat sancțiuni cu depunctări, 12 puncte în total, iar acum s-a ajuns la cea maximă. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat că „în ședința din ziua de 21 martie 2018, în baza art. 85 din RD, coroborat cu art. 24, lit. C, pct. 1c din RSTJF, a fost sancționat cu excluderea din toate competițiile organizate sub egida Federației Române de Fotbal, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar față de creditorul Ciobanu Mihai”.

„Eu duc campionatul la final, din punct de vedere financiar. Mai avem ceva probleme la Comisia aia de Disciplină și Etică cu fostul antrenor. Sperăm să o scoatem la capăt, dar vedem. Avem o datorie de 27 de mii de lei. Nu vrea să ajungem la niciun acord. El vrea banii și cu asta basta. Chiar am vorbit zilele trecute cu el, două ore, i-am explicat care e situația clubului, i-am spus că, în caz că în vară găsim un finanțator, mergem mai departe și în primul rând acesta o să preia și activele și pasivele, deci o să-și primească banii. Trebuie doar să aștepte până în vară, dar se pare că nu vrea. Eu am speranțe. Au fost vreo doi finanțatori care au vrut să vină să preia echipa, dar nu știau dacă rămâne echipa în Liga a 3-a sau nu. Asta a fost singura lor temere, că vor lua acum echipa și nu vor știi dacă la anul vor juca în Liga a 3-a”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Dorin Butunoiu la finalul meciului de săptămâna trecută cu AFC Odorheiu Secuiesc (scor 1-6).

Consiliul Local Galați i-a întors din nou spatele clubului

Clubul mai avea bani doar pentru plata deplasărilor și a costurilor de organizare a meciurilor de pe teren propriu, jucătorii din lot acceptând să intre pe teren în retur fără salarii.

Dorin Butunoiu a precizat, joi, că, la fel ca majoritatea entităților sportive din oraș, Metalosport și-a depus dosarul pentru sprijin financiar de la municipalitate, dar la ședința Consiliul Local de joi după-amiază nu s-a aflat pe lista celor care au primit subvenții. Aceasta ar fi fost ultima șansă a clubului de a face plata datoriei menționate și astfel să aibă un fundament pentru a demara recursul la decizia FRF.

În condițiile în care etapa de la sfârșitul acestei săptămâni a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice, următorul meci pentru Metalosport ar fi trebuit să fie la mijlocul săptămânii următoare, cu Oțelul. „Atât eu cât și jucătorii ne-am dori ca acest meci totuși să-l jucăm, chiar dacă cu statut de partidă amicală. O să le propun asta celor de la Oțelul”, a mai spus Butunoiu.

Metalosport a promovat în Liga 3 în 2014 și se afla la al patrulea sezon consecutiv în acest eșalon. Acum îl părăsește pe ușa din spate, după o lungă perioadă în care a suferit din punct de vedere financiar, și sezonul trecut încheindu-l în genunchi.

În pauza de iarnă, Dorin Butunoiu anunța că Metalosport se retrage din campionatul Ligii 3, la fel ca Avântul Valea Mărului, însă s-a răzgândit în ultimul moment, motivat de interesul unor oameni de afaceri că vor prelua clubul. În cele două etape desfășurate de echipa gălățeană în acest an a înregistrat îngrângeri dure, 11-0 cu CSM Roman și 1-6 cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Excluderea duce automat la anularea rezultatelor obținute pe teren în acest retur, Romanul și Odorheiu Secuiesc urmând a rămâne doar cu succese la „masa verde”, scor 3-0, deci vor pierde la golaveraj. Partidele susținute în tur vor rămâne cu același scor, însă în retur toate meciurile vor fi pierdute cu 0-3 de Metalosport. În 14 meciuri susținute în tur, Metalosport a înregistrat tot atâtea înfrângeri și a marcat doar două goluri, primind, în schimb, 115. A fost cea mai slavă echipă din toate seriile Ligii 3.

În Seria 1 a Ligii 3, acolo unde lider este Aerostar Bacău și unde mai joacă și SC Oțelul Galați, s-a retras Avântul Valea Mărului, iar acum a fost exclusă Metalosport Galați. Doar 13 echipe au mai rămas active, doar una dintre acestea urmând să mai retrogradeze direct la finalul campionatului. Și locul 12, dacă va fi cel mai slab din toată Liga 3, ar putea pica în Liga 4. Pentru evitarea acestor poziții se luptă acum Sănătatea Darabani (16 pct.), AFC Odorheiu Secuiesc (13 pct.) și CSM Pașcani (10 pct.).

VEZI cum ARATĂ‚ CLASAMENTUL SERIEI 1 după excluderea echipei Metalosport

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă