Afară din „Trivale” din vară, Academica a început „meciul” cu SCM Argeș. Echipa lui Dulcea are derby cu Chindia pe „Nicolae Dobrin”

Ionuț MARIN, Mihai Andries 01 Apr. 2015, 00:39 Stiri

Aventura echipei prezidate de Dan Lăzărescu la Pitești nu va ține mai mult de un sezon. Din vară, jucătorii de la Academica (fostă Buftea sau Clinceni) își vor face bagajele și vor părăsi Piteștiul, în căutarea unei alte locații calde, care să le asigure, măcar pentru un an, suprafață de joc, utilități și imagine.

Recent, consilierii locali piteșteni au votat rezilierea contractului de asociere dintre Municipiul Pitești și CSFC Clinceni (269/01.07.2014). Echipa botezată Academica Argeș Pitești și îmbracată în alb-violet din vara trecută e la șapte puncte de liderul Voluntari și are șanse minime de a ajunge pe primul loc, în condițiile în care sâmbătă începe play-off-ul Ligii 2.

Sătui de eșecuri și asocieri păguboase – în condițiile în care Academica nu plătea chirie și nici nu achita utilitățile în complexul Nicolae Dobrin – edilii de la Pitești sunt dispuși să acorde sprijin total SCM-ului, care ocupă locul secund în C3, la egalitate de puncte cu Chindia (primul loc, 35p).

În noua conjunctură, la câteva zile după ce s-a votat practic despărțirea Piteștiului de Academica, SCM va juca pe terenul central din complexul „Nicolae Dobrin” marele derby cu Chindia!

Revoltă la SCM

Echipa susținută de aproape doi ani de Primărie și bazată doar pe puști din Pitești a făcut o figură frumoasă și în campionatul trecut, iar acum se bate cu șanse reale la promovare, mai ales că FRF a eliminat play-off-ul și play-out-ul de la Liga 3. SCM a fost însă exilată pe un teren secundar al complexului din Trivale la începutul sezonului, după ce trupa lui Dan Lăzărescu și-a mutat cartierul general de la Clinceni la Pitești.

„Copiii noștri, care joacă pentru Pitești, nu pentru altcineva, au primit doar 600 de lei în 2015. Cu toate astea, nu am zis nimic, îi ajutăm noi să meargă mai departe, dar chiar așa, pe locurile 1-2 și să fie obligați să joace în spatele stadionului!? Noi, părinții, mergem ca animalele la meciuri, ne uităm printre graduri”, se plâng familiile puștilor de la SCM.

Tot Lăzărescu a avut ultimul cuvânt

Toate discuțiile din ultimele zile, cu eforturi susținute ale celor de la SCM – susținuți chiar de AJF Argeș – ca meciul cu Chindia să fie mutat pe terenul central „Nicolae Dobrin”, au dat roade. Derbyul va fi pe stadionul mare, dar sâmbătă, de la ora 17.00, după Academica – SC Bacău, prima etapă din play-off, care are loc de la ora 11.00.

„Lăzărescu nu a vrut să audă că SCM vrea să joace vineri, la ora etapei. Le-a spus clar celor din Liga a III-a că dacă vor, joacă după el, adică sâmbătă după-amiază. Cum o fi terenul, Dumnezeu știe, că s-au anunțat ploi”, vorbesc apropiați ai SCM.

Articol scris de Ionuț MARIN (Târgoviște)

Ionuț MARIN, Mihai Andries 01 Apr. 2015, 00:39 Stiri
Pe aceeași temă