Șter în locul lui Negruț! SCM Zalău continuă mutările în lot în acest final de an cu o nouă plecare și o nouă achiziție. ”Am încredere în proiectul lor, chiar dacă anul acesta pare puțin compromis”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2021, 18:30 Liga 3
Șter în locul lui Negruț! SCM Zalău continuă mutările în lot în acest final de an cu o nouă plecare și o nouă achiziție. ”Am încredere în proiectul lor, chiar dacă anul acesta pare puțin compromis”

SCM Zalău continuă să fie activă pe piața transferurilor în acest final de an, poate cea mai activă din Liga 3. Clubul din județul Sălaj a bifat o nouă despărțire, cât și un nou transfer, ambele în atac.

Sergiu Negruț a ajuns la un acord cu clubul din Zalău privind rezilierea contractului, iar în locul său a fost adus Adrian Șter, care de curând a plecat de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, unde era golgheter după prima parte a sezonului de Liga 3.

Sergiu Negruț, al zecelea jucători care s-a despărțit de SCM Zalău în acest final de an

Cu șanse reduse să prindă play-off-ul de Liga 3 în acest sezon, SCM Zalău a decis să micșoreze salariile pentru a reduce din cheltuieli și s-a despărțit până acum de nu mai puțin de zece jucători. Ultimul plecat este Sergiu Negruț (28 de ani), fost jucător în Liga 1 la CFR Cluj și Pandurii Târgu Jiu.

”Sport Club Municipal Zalău a ajuns la o înțelegere privind rezilierea contractului și cu atacantul Sergiu Negruț, căruia îi mulțumim pentru aportul avut la echipa noastră și îi dorim succes, în continuare, în carieră”, este mesajul celor de la SCM Zalău.

Negruț a semnat la începutul sezonului, în vara anului 2021, cu SCM Zalău, după ce, anterior, evoluase la CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele din Liga 2.

De SCM Zalău s-au mai despărțit în ultimele zile jucătorii Sergiu Jurj, Alexandru Nagy, Dan Berci, Dănuț Cozma, Răzvan Gorovei, Andu Moisi, Alexandru Jula, Lorant Kis și Mihai Doroftei.

Adrian Șter a semnat cu SCM Zalău

În locul lui Negruț, SCM Zalău s-a orientat rapid către un atacant care a avut rezultate importante în plan personal în acest sezon, tot de Liga 3. Atacantul băimărean Adrian Șter s-a despărțit de CSM Ceahlăul, un alt club unde au loc schimbări importante în această iarnă, a fost ofertat de mai multe echipe din Liga 3, însă a preferat Zalăul.

Șter a evoluat în toate cele 15 meciuri din acest sezon pentru CSM Ceahlăul, în 12 ca titular, și a marcat 6 goluri, fiind golgheterul echipei din Piatra Neamț.

”Am ales oferta celor de la SCM Zalău deoarece am încredere în proiectul lor, chiar dacă anul acesta pare puțin compromis, șanse la play-off teoretic mai sunt și vom lupta pentru a ajunge acolo. Se vrea formarea unei echipe competitive, care de anul viitor să nu aibă probleme în promovarea în Liga a 2-a. Un rol determinant a fost faptul ca antrenorul Dorin Toma m-a dorit, este antrenorul care m-a debutat atât în Liga a 3-a, cât și în Liga a 2-a. Îmi doresc să scoatem maximum din ce se poate sezonul acesta, iar din vară să forțăm promovarea”, a spus Adrian Șter pentru Liga2.ro. Acesta a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate și în cariera sa a mai evoluat pentru FCM Baia Mare, Fotbal Comuna Recea, CFR Cluj 2, ”FC U” Craiova, Minaur Baia Mare și FC Hermannstadt.

Adrian Șter este al patrulea transfer perfectat de SCM Zalău în acest final de an, după Florin Pop (revenit de la Unirea Ungheni), Alexandru Gudea și Adrian Micaș (ambii de la Minaur Baia Mare).

SCM Zalău are șanse mici să prindă play-off-ul Ligii 3 în acest sezon

La finalul primei părți a sezonului de Liga 3, SCM Zalău are 22 de puncte acumulate în 15 meciuri și ocupă locul 5 în Seria a 10-a, fiind la cinci puncte în spatele celor de la Lotus Băile Felix, clasata pe poziția a 4-a, ultima care duce în play-off.

SCM Zalău mai are de disputat în sezonul regular meciuri cu CFR Cluj 2 (locul 7, deplasare, 12 martie), Someșul Dej (locul 7, acasă, 19 martie) și Luceafărul Oradea (locul 10, deplasare, 26 martie).

Zalăul are șanse mari să rateze accederea în play-off, deci și promovarea, după ce în ediția trecută a ratat la ultima fază a meciului retur cu Unirea Dej promovarea în Liga 2.

Echipa îl are ca antrenor pe Dorin Toma, care începuse sezonul pe banca divizionarei secunde Politehnica Timișoara, după ce l-a înlocuit pe George Zima.

Liderul Seriei a 10-a este CA Oradea, cu 35 de puncte, iar pe locul 2 este Minaur Baia Mare, cu 33 de puncte, ambele fiind deja matematic în play-off.

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/continua-masurile-radicale-la-scm-zalau-dupa-ce-play-off-ul-a-devenit-un-miraj-conducerea-a-redus-semnificativ-salariile-iar-numarul-plecarilor-a-ajuns-la-opt-19214749

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ceahlaul-si-a-luat-gandul-de-la-play-off-desi-inca-are-mari-sanse-sa-l-prinda-nemtenii-isi-restructureaza-lotul-si-printre-plecati-se-numara-chiar-golgheterul-echipei-adrian-ster-ni-s-19214442

https://liga2.prosport.ro/liga-3/masuri-dure-la-scm-zalau-echipa-e-din-nou-aproape-de-ratarea-promovarii-conducerea-a-micsorat-salariile-iar-contractele-a-sapte-fotbalisti-au-fost-reziliate-printre-cei-plecati-si-doua-nume-impor-19214349

https://liga2.prosport.ro/liga-3/preda-echipamentul-si-imbraca-uniforma-de-politist-inca-un-tanar-din-liga-3-renunta-la-fotbal-pentru-un-alt-curs-al-vietii-un-baiat-cuminte-de-caracter-la-dispozitia-echipei-chiar-daca-a-19211308

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lotus-baile-felix-nu-si-ia-gandul-de-la-promovarea-in-liga-2-intr-o-serie-cu-doua-mari-favorite-vrea-faca-surpriza-bugetul-de-care-dispune-si-situatia-negocierilor-cu-fc-botosani-pentru-transferul-19214910

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pierderi-importante-pentru-minaur-baia-mare-in-mod-inexplicabil-s-a-despartit-de-unul-din-liderii-echipei-si-de-un-mijlocas-imprumutat-de-la-u-cluj-care-deja-au-fost-prezentati-la-19214815

Marius ANGHEL 28 Dec. 2021, 18:30 Liga 3
Pe aceeași temă