La 24 de ore după rezilierea contractului cu George Zima, SCM Zalău și-a prezentat noul antrenor. Dorin Toma, ales dintr-o listă impresionantă de variante

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2021, 18:41 Liga 3
La 24 de ore după rezilierea contractului cu George Zima, SCM Zalău și-a prezentat noul antrenor. Dorin Toma, ales dintr-o listă impresionantă de variante

La 24 de ore după ce a semnat rezilierea cu George Zima, SCM Zalău și-a și numit un nou antrenor principal. Formația din Seria 10 a Ligii a 3-a a adus un nume important, cunoscut în Liga 2, Dorin Toma, care ultima dată a fost sub contract cu Politehnica Timișoara.

Dorin Toma, numit antrenor principal la SCM Zalău! 

Dorin Toma a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, 20 octombrie, la care a mai luat parte managerul clubului din Zalău, Marius Paşca. În continuare, în ciuda celor opt etape scurse din Liga 3 în care s-au înregistrat rezultate sub așteptări, se dorește clasarea pe un loc de play-off în Seria 10, după care lupta pentru promovarea în Liga 2.

Deși a recunoscut că este un moment foarte complicat pentru echipă, Dorin Toma vrea să rezolve cât mai repede problemele din interior și să ducă la bun sfârșit planul stabilit cu conducerea de la SCM Zalău, care să claseze echipa pe primele locuri în serie.

Dorin Toma: ”E prima dată când iau un proiect din mers” 

Referitor la stafful tehnic pe care îl va avea fostul ”principal” al Politehnicii Timișoara la SCM Zalău, ”secund” îi va fi Alexandru Pop, aflat în club de când s-a înființat.

Mulţumesc celor din conducerea clubului şi lui Marius Paşca pentru că s-au gândit la mine. Eram liber de contract după despărţirea de Poli Timişoara. Este prima dată când iau un proiect din mers, tot timpul am început eu campania de la început de sezon. Pentru mine este un nou pas şi îmi doresc foarte mult să îmi îndeplinesc obiectivele. Este greu, fiindcă vin într-un moment neplăcut, dar îmi doresc să reuşesc cu ajutorul staffului şi al jucătorilor.

Sunt mulţi jucători cu nume, dar ce s-a întâmplat nu ştiu. Voi lua de azi pulsul echipei şi voi discuta cu fiecare. Cu mulţi dintre ei am mai lucrat şi cu mulţi mă cunosc de când eram adversari. Îmi doresc să îmi impun cât mai repede principiile de joc, de pregătire şi, bineînţeles, să începem cu o victorie sâmbătă”, a declarat Dorin Toma, la conferința de prezentare.

  • Cu Dorin Toma antrenor, Poli Timișoara a înregistrat următoarele rezultate în campionat: 0-3 cu ”U” Cluj, 3-1 cu Dunărea Călărași, 1-1 cu FC Buzău, 2-0 cu Unirea Constanța, 0-1 cu Poli Iași, 1-4 cu Metaloglobus, 1-2 cu FK Csikszereda și 1-2 cu Viitorul Pandurii. În Cupa României, a trecut de Șoimii Lipova (Liga 3, 2-1) și Unirea Slobozia (Liga 2, 1-0).
  • În vârstă de 44 de ani, Dorin Toma le-a mai pregătit până acum pe Minaur Baia Mare și Viitorul Ulmeni.

Era programată înlocuirea lui George Zima? În ziua rezilierii au apărut multe nume de antrenori: Dorin Toma, Adrian Falub, Adrian Iencsi și Cristian Lupuţ

Faptul că Dorin Toma a fost numit atât de repede nu poate duce cu gândul decât la faptul că au fost ceva probleme în interiorul clubului, lucru recunoscut și remarcat în mai multe rânduri de George Zima, chiar și în momentul plecării de la SCM Zalău.

E greu de crezut că Dorin Toma și conducerea nu au discutat și înainte de rezilierea oficială dintre Zima și SCM Zalău, în condițiile în care numirea s-a produs la 24 de ore de la semnarea actelor care rupea înțelegerea cu predecesorul său.

În plus, marți, 19 octombrie, chiar în ziua despărțirii oficiale de George Zima, ieșeau în spațiul public mai multe variante de antrenori pentru postul de la SCM Zalău. Surpriză, pe listă se afla și Dorin Toma, pe lângă alți ”principali” cunoscuți în Liga 2. Potrivit Sportul Sălăjean, au fost în vederi și Adrian Falub, Adrian Iencsi și Cristian Lupuţ.

”(…) Tot Sălajul ştie cum decurg lucrurile la Zalău şi că este vorba de lupta malurilor aşa cum le-am spus mereu, nu despre performanţă, iar dacă se şi reuşeşte ceva e bine. Doar ca aceste reuşite sunt pe termen scurt, aşa cum a fost şi în sezonul precedent când plata finală a venit când a fost mai dureros.

 Chiar şi atunci au suferit alţii, iar unii râdeau în tribună de cele întâmplate. Îmi pare nespus de rău că nu am reuşit şi sunt foarte supărat pe mine. Eu am muncit mult şi la acest club, am pus suflet şi pasiune, dar din păcate de data asta nu a fost cum mi-am propus. Mă repet şi acum, personal nu am nevoie de scuze, eu am condus echipa şi am o vină în aceste rezultate, dar am fost susţinut doar din vorbe, ca după prima înfrangere s-a mers pe metoda picăturii chinezeşti (…)”, spunea George Zima, citat de Sportul Sălăjean, despre anumite interese în cadrul clubului SCM Zalău, după ce a semnat rezilierea.

Dorin Toma debutează la SCM Zalău cu ultima clasată 

Dorin Toma are de recuperat cu SCM Zalău șapte puncte până la primele două clasate în Seria 10 a Ligii a 3-a, Lotus Băile Felix și Minaur Baia Mare. Formația din Zalău are 12 puncte, care o situează pe locul 6, în timp ce primele clasate au 19 puncte.

Prima etapă cu Dorin Toma la conducere, în runda a 9-a a Ligii a 3-a, aduce pentru SCM Zalău un meci pe teren propriu cu ultima clasată, Luceafărul Oradea, locul 10, cu un punct.

Foto: SCM Zalău
Video: Sport Club Municipal Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/costel-ilie-a-devenit-rivalul-fostului-sau-club-antrenorul-a-semnat-cu-sporting-juniorul-vaslui-si-va-debuta-chiar-impotriva-csm-ceahlaul-cum-a-reactionat-si-ce-pregateste-in-iarna-19205328

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-s-a-intors-acasa-primaria-hunedoara-si-cs-hunedoara-au-finalizat-procedurile-de-achizitie-si-inregistrare-a-marcii-cunoscutului-club-19205127

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciul-minaur-u-craiova-din-optimile-cupei-romaniei-se-disputa-la-baia-mare-maramuresenii-inchiriaza-nocturna-mobila-de-ce-nu-s-ar-fi-putut-juca-in-banie-exclusiv-19205119

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2021, 18:41 Liga 3
Pe aceeași temă