La 53 de ani, multiplul campion cu Steaua Ionuț Pîrvu a revenit pe gazon în Liga 3, la SR Brașov, echipa pe care o și antrenează: ”Am dorit doar să le dau un impuls jucătorilor. Au nevoie de curaj”

Adi MARICA 18 Sep. 2023, 13:41 Liga 3

Ionuț Pîrvu a revenit pe terenul de fotbal la vârsta de 53 de ani!

Fostul fundaș al FC Brașov și Steua este, de acum, antrenor și jucător la SR Brașov, în Liga 3, după ce sâmbătă, 16 septembrie 2023, a evoluat în meciul cu KSE Târgu Secuiesc, luând decizia de a se întoarce pe terenul de fotbal după mai bine de 16 ani!

Ionuț Pîrvu a preluat SR Brașov ca antrenor din ianuarie și încă de atunci spunea că este dispus să și joace

Pîrvu și-a început cariera de antrenor la seniori la începutul acestui an, când a preluat SR Brașov, echipa susținută de suporterii stegari.

Încă de atunci spunea că este tentat să revină pe teren! ”Vreau să fac o încercare, fizic mai pot, o să vedem. În funcție de cum mă pregătesc, dar și dacă antrenorul mă va băga, chiar este posibil să revin pe teren. Intenția ar fi să intru să joc pe finalul meciurilor, asta doar dacă va fi nevoie. Eu spun că 10-15 minute la nivelul Ligii a 3-a nu ar fi o problemă să joc. Cred că ar fi și un imbold de moral pentru jucătorii tineri”, spunea, la începutul lui 2023 antrenorul echipei brașovene din Liga 3.

Dacă sezonul trecut SR Brașov a încheiat campionatul pe locul 3 în Seria a 5-a a Ligii 3, acum situația sa este dificilă.Cu un lot remaniat masiv în această vară, Pîrvu s-a înhămat la treabă având la dispoziție mulți puști. Rezultatele din startul acestui sezon sunt departe de așteptări: patru meciuri, patru înfrângeri.

Pîrvu a jucat 9 minute în meciul SR Brașov – KSE Târgu Secuiesc. ”Pot juca 30 de minute lejer! Am avut un penalty clar neacordat”

Ionuț Pîrvu s-a retras din fotbalul profesionist în urmă cu 16 ani. În 2007, Pîrvu juca ultimul său meci la o echipă participantă într-un campionat național, la Pambac Bacău, în Liga a 3-a.

De atunci a mai jucat la echipe de județ, la turneele de sală, iar în ultimii ani s-a ocupat de pregătirea copiilor și juniorilor la clubul său, Bucegi Râșnov.

La meciul de sâmbătă, din etapa a 4-a a Ligii 3, acasă cu KSE Târgu Secuiesc, scor 0-1, Pîrvu a întrat pe teren în minutul 85, cu echipamentul nu numărul 3, când l-a înlocuit pe Alexandru Sulică (20 de ani). A jucat 9 minute, asta pentru că arbitrul a acordat doar 4 minute de prelungiri, spre dezamăgirea antrenorului.

”E greu să intri pe final, atunci când e multă nervozitate în teren. Le-am spus băieților înaintea meciului că voi intra pe teren dacă va fi nevoie. Am dorit doar să le dau un impuls. Sunt jucători tineri, trebuie să joace cu curaj și mai multă încredere pentru că eu văd că au teama de a juca. Nivelul Ligii 3 este unul scăzut, cred că, din punct de vedere fizic, pot juca 30 de minute lejer!”, a spus Ionuț Pîrvu, dezamăgit de faptul că echipa sa a bifat o nouă înfrângere.

”Am avut un penalty clar nearcordat în minutul 90+2, asta după ce oaspeții au marcat dintr-un penalty în prima repriză. Și nouă trebuia să ne dea penalty, dar ce putem face? Meritam un egal, după jocul din repriza secundă. Îmbucurător este că jocul echipei a crescut, ne-am creat ocazii și sunt convins că vor veni și rezultate. Sper să spargem gheața în meciul suferinței cu Ciucaș Tărlungeni”, a mai spus Pîrvu, care a primit cartonașul galben în minutul 90+3, în urma protestelor la adresa arbitrului Cosmin Roman din Iaşi, cu o mulțime de decizii proaste.

SR Brașov, în meciul cu KSE Târgu Secuiesc: Maxim – Cantău, Sterian, Crețu, M. Tudose (Piu 85) – Fising, Calvin, Gab. Popescu, Gomboș – Dedu, Văidean (Sulică 46, I. Pîrvu 85)

Două goluri marcate în Liga Campionilor pentru Ionuț Pîrvu

Ionel Antonel Pîrvu, Ionuț fiind numele după care este recunoscut în fotbalul românesc, și-a început cariera de fotbalist al FC Brașov, dar performanță a făcut în Ghencea. Cu Steaua a câștigat patru titluri de campion, o Cupa României și două Supercupe, iar în Liga Campionilor a evoluat în 18 de meciuri și a înscris 2 goluri.

În cariera sa a jucat pentru FCM Brașov, Steaua, PAOK Salonic (Grecia), FC Onești, Fortuna Dusseldorf (Germania), Farul Constanța, SV Sandhausen (Germania), Metalurg Zaporijia, SC Tavriya Simferopol (ambele din Ucraina), Politehnica Iași, FC Brașov și Pambac Bacău, iar pentru naționala României a jucat într-un meci.

  • SR Brașov ocupă ultimul loc în Seria a 5-a a Ligii 3, fără niciun punct în patru etape. În runda a 5-a, echipa care a primit asigurări că va fi ajutată de primărie, iar din vară i se va da brandul FC Brașov va juca, în deplasare, cu Ciucaș Tărlungeni, clasata pe locul 9, penultimul, datorită golaverajului superior, 1-10 față de 2-16.

Video cu intrarea pe teren a lui Ionuț Pîrvu și evoluția sa în SR Brașov – KSE Târgu Secuiesc 0-1:

Foto și video: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-nu-mai-este-antrenorul-echipei-cs-tunari-19285327

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-etapa-3-liga-3-2-19284857

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-neaga-sustine-ca-a-fost-o-cursa-in-cazul-sporting-rosiori-19285208

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-escaladeaza-reactia-antrenorului-cristian-negru-19284838

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-cinci-intrebari-grele-in-ancheta-pariurilor-pe-meciuri-de-judet-si-juniori-ajunsa-in-lucru-la-politie-frf-si-onjn-dialog-incredibil-cu-presedintele-ajf-dambovita-ciprian-prisacaru-19284825

Adi MARICA 18 Sep. 2023, 13:41 Liga 3
Pe aceeași temă