Șoimii Lipova se retrage din Liga 3! Arădenii au fost aproape de patru ori să urce în Liga 2, iar acum nu mai au bani de noul campionat: ”Nu credeam că vom ajunge aici”

Călin MNERIE 14 Aug. 2024, 08:18 Liga 3
Șoimii Lipova se retrage din Liga 3! Arădenii au fost aproape de patru ori să urce în Liga 2, iar acum nu mai au bani de noul campionat: ”Nu credeam că vom ajunge aici”

Față de sezonul 2023-2024, județul Arad pierde trei echipe la nivelul Ligii 3.

Două dintre ele au retrogradat sportiv, este vorba despre CS Socodor și ACB Ineu, iar cealaltă, Șoimii Lipova (locul 6 în Seria 8), tocmai a aruncat prosopul.

Gruparea de pe malul Mureșului e copleșită de datorii, iar autoritățile locale au ajuns la concluzia că nu mai pot finanța și activitatea curentă, adică un nou sezon la nivelul eșalonului terț.

Clubul nu se va desființa, iar echipele de copii și juniori și celelalte secții (skandenberg, volei, tir cu arcul, judo și șah) vor continua să funcționeze.

Șoimii Lipova se retrage din Liga 3. Virgiliu Stamate: ”O să ne plătim datoriile, dar nu se mai poate finanța actualul sezon”

Practic, Federația Română de Fotbal va lua oficial la cunoștință în zilele ce urmează că Șoimii Lipova se va retrage din Liga 3, urmând să găsească o variantă de a completa seriile din vest, cel mai probabil cu hunedorenii de la Minerul Lupeni (învinsa din barajul de promovare cu Viitorul Arad).

Teoretic, mai trebuie dat un vot în Consiliul Local Lipova pentru retragere, însă e vorba despre doar o chestiune procedurală ce va fi completată cel mai probabil miercuri.

Din informațiile noastre, clubul ar fi avut nevoie în continuare de aproximativ 2,6 milioane de lei pentru a-și continua drumul în Liga 3 și a-și plăti – în paralel – datoriile din spate.

”Luni am avut discuția finală cu domnul primar Florin Pera, câțiva consilieri locali și membri ai Consiliului de Administrație al clubului și am ajuns la concluzia că retragerea echipei din campionatul Ligii a 3-a e singura variantă ce ne-a rămas la dispoziție. Nu dorim să desființăm clubul și chiar să ne achităm de datorii către jucători, antrenori sau furnizori, însă nu se mai putea finanța actualul sezon. Pe undeva, îmi pare rău că i-am mai adunat pe băieți la cele două-trei săptămâni de pregătire, că l-am pus în special pe antrenorul Norbert Polgar într-o postură neplăcută, eu sper ca el să rămână la Șoimii Lipova și să se ocupe de grupele noastre de copii și juniori. Acum avem două, dar mai dorim să înființăm încă două. Ne pare extrem de rău că am ajuns în această postură, nu m-aș fi gândit niciodată când am venit la club vara trecută. Poate greșeala mea ca și conducător este că nu am făcut un audit la club, audit care se va face acum, însă pentru echipa de Liga a 3-a e prea târziu, din păcate. Încheiem un ciclu de 12 ani, început din Liga a 6-a, fiind în patru rânduri angrenați în lupta pentru promovarea în Liga a 2-a”, a declarat Virgiliu Stamate, președintele celor de la Șoimii Lipova, care a început să le dea actele în mână jucătorilor aflați sub contract cu clubul.

 

Lipova a fost în patru rânduri aproape de promovarea în Liga 2

Acesta preluase mandatul în vara anului trecut de la Radu Pop, cel care a condus gruparea de pe malul Mureșului din anul 2012.

Promovarea în Liga 3 a venit în vara lui 2018 după 7-1 la general în barajul cu bihorenii din Diosig. De atunci, lipovanii au fost aproape de Liga 2, după două locuri secunde (când echipa de pe locul 1 promova direct) în seriile din care au făcut parte și tot atâtea prezențe în semifinalele barajelor de promovare.

După ce se va retrage din Liga 3, Lipova ar trebui să o ia de la capăt din ultimul eșalon județean arădean (Liga a 6-a), dar se pare că acest lucru nu se va întâmpla. Sau cel puțin nu în sezonul 2024-2025.

Viitorul Arad ar putea să-și dispute meciurile din Liga 3 la Lipova

Important de spus că în toamna anului 2022, la Lipova s-a inagurat noul stadion construit din banii Companiei Naționale de Investiții.

Acesta numără 1500 de locuri, dar nu se laudă cu cel mai bun gazon. Acum, oficialitățile locale din Lipova sunt dispuse să le închirieze gratis stadionul celor de la Viitorul Arad, formația patronată de Giovanni Catanzariti, care a promovat în această vară în Liga 3 și nu are o casă a sa.

Deocamdată se poartă discuții, fără un răspuns clar din partea omului de afaceri italian.

După Crișul Chișineu Criș au urmat ”șoimii”

Interesant este că vara trecută, tot din rațiuni financiare, județul Arad a mai pierdut o formație de Liga 3 cu pretenții de play-off și chiar de promovare.

Este vorba despre Crișul Chișineu Criș, care, ca și Lipova, apucase să joace în tururile inaugurale ale Cupei României.

Acum, ”șoimii” au fost eliminați chiar în primul tur de ACB Ineu (scor 1-3), un alt club care are probleme să-și continue activitatea în această vară.

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 14 Aug. 2024, 08:18 Liga 3
Pe aceeași temă