Aradul rămâne cu mai puține echipe în Liga 3! CS Socodor nu mai așteaptă invitația FRF de a continua în acest eșalon: ”Nu vrem să stăm în incertitudine”

Călin MNERIE 11 Jul. 2024, 14:17 Liga 3
Aradul rămâne cu mai puține echipe în Liga 3! CS Socodor nu mai așteaptă invitația FRF de a continua în acest eșalon: ”Nu vrem să stăm în incertitudine”

Numărul echipelor arădene în Liga 3 pentru sezonul 2024-2025 se reduce la patru!

Viitorul Arad a promovat în eșalonul terț, însă și trei echipe din județul din vestul țării au picat în Liga 4 și doar una dintre ele mai este interesată de o eventuală invitație din partea Federației Române de Fotbal de a continua în Liga 3.

Este vorba despre Gloria Lunca Teuz Cermei, retrogradata de pe cel mai slab loc 4 din play-out, care 100 la sută va avea loc de Liga 3 și în noul sezon, în timp ce ACB Ineu și CS Socodor, ultimele două clasate din Seria 8, își fac deja calcule pentru revenirea în Liga 4. Formația de pe malul Crișului Alb după doi ani, iar cea din apropierea graniței după un singur sezon.

CS Socodor s-a decis să continue în Liga 4, să nu mai aștepte invitația FRF de a rămâne în Liga 3

Clasată la general pe locul 9 din 10 în Seria 8 a Ligii 3, CS Socodor nu vede oportun să-și petreacă vara așteptând semnalul dinspre Casa Fotbalului și nici nu crede că e cazul să mai forțeze lucrurile dacă rezultatele au readus-o în ”județ”.

”Ne-am dorit enorm să ne îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare, dar, din păcate, nu am reușit. Am fost foarte aproape, la două-trei puncte acolo, știm și unde le-am pierdut, dar nu mai are rost să dezgropăm morții. Am auzit și noi că există șanse mari să fim invitați din nou în Liga a 3-a, dar nu știm exact când se va întâmpla asta și nu vrem să stăm în incertitudine. Președintele Petrică Crișan a discutat cu conducerea comunei, m-a consultat și pe mine și am decis să rămânem în județ. Probabil, vom avea ca obiectiv o clasare în fața celor de la Sântana”, a spus, citat de Sport Arad, Tiberiu Darazs, antrenorul celor din Socodor.

Acesta și-a și văzut băieții la o prim test al verii, cu Păulișana Păuliș, formație care a început oficial sezonul în faza regională a Cupei României, cu o victorie pe teren propriu, la Șirian, scor 2-0, contra reprezentantei Timișului, Gloria Moșnița Nouă. Fosta divizionară terță a câștigat la limită, 1-0, după reușita lui Ciornei. ”Cu mici excepții, eu sper să ne păstrăm lotul din Liga a 3-a. La această oră, știm că ne vom despărți de Mercioiu și David Covaci, dar, probabil, și Daina. Dintre bihoreni, sper să rămână cu noi Lezeu, Țoca și Chișe, dar mai multe, probabil, vom știi de joi încolo, când ne vom și reuni oficial”, a adăugat Darazs.

CS Socodor a rezistat un singur sezon în Liga 3

CS Socodor a promovat în Liga 3 în vara trecută, după ce a câștigat barajul contra campioanei din județul Mehedinți, Recolta Dănceu, 3-0 la ”masa verde” în deplasare și 0-1 acasă.

În sezonul regular a obținut doar 11 puncte în 18 meciuri și a terminat pe locul 9 din 10, cu cinci puncte peste ACB Ineu și la unul sub Gloria Lunca Teuz Cermei. S-a mers în play-out-ul Seriei a 8-a, unde pozițiile din clasament ale celor trei echipe s-au păstrat după cele zece jocuri. Astfel, Cermeiul a terminat cu 22 de puncte, Socodorul cu 20, iar Ineul a avut doar 12. Toate trei au retrogradat, Seria 8 dând cel mai slab loc 4 din play-out din toate cele zece serii de Liga 3.

  • În ediția 2023-2024 a Ligii 3, din județul Arad au jucat echipele: Progresul Pecica, Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei, CS Socodor și ACB Ineu. Toate au activat în play-out și ultimele trei au retrogradat sportiv.

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 11 Jul. 2024, 14:17 Liga 3
Pe aceeași temă