Șoimii Lipova se întărește din Timiș! Bădăuță, Românu, Bîrlovean și Zetu au trecut la echipa arădeană, Susan îl urmează pe Abrudean

Călin MNERIE 03 Jul. 2022, 18:22 Liga 3

Obiectivul celor de la Șoimii Lipova în sezonul precedent de Liga 3, prezența la barajul de promovare în Liga 2, a fost ratat, astfel că despărțirea de antrenorul Flavius Sabău era iminentă.

Teoretic, antrenorul ”alb-albaștrilor” arădeni a fost cel care a provocat ”divorțul”, cu atât mai mult cât avea deja pe masă o ofertă de la Unirea Ungheni, unde a și ajuns, însă și conducerea Lipovei aveau, oarecum, ideile clare privind următorul ei antrenor. Președintele Radu Pop l-a ofertat pe Adrian Abrudean, cel care și-a terminat contractul cu Crișul Chișineu Criș și părțile au bătut rapid palma.

Cu fostul antrenor au plecat la Ungheni și jucătorii Adrian Suslak și Victor Prună, lipovanii l-au mai cedat pe David Ciubăncan la Poli Iași pentru 10 mii de euro și un procent important dintr-un viitor transfer, în timp ce Alex Capătă s-a întors la Progresul Pecica, echipă de la care era împrumutat. Ulterior, Șoimii s-a mai despărțit și de Alexandru Simion și Sergiu Aldan, acesta din urmă alegând să se întoarcă la Pecica. ”Le mulțumim tuturor pentru ceea ce au făcut pentru echipa noastră, iar aici mă refer și la antrenorul Marius Ciubăncan și analistului video, Mădălin Mihuța. Tuturor le doresc succes în carieră, să le fie bine acolo unde vor merge”, a transmis președintele Pop.

Patru jucători din Timiș pentru Adrian Abrudean la Șoimii Lipova, plus fidelul Susan

Evident, s-a lucrat și la campania de achiziții și aceasta conține nume importante de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, vicecampioana Seriei a 8-a a Ligii 3.

”La cererea antrenorului Adrian Abrudean am semnat contracte cu jucători cu state vechi în Liga 3, care au demonstrat la acest nivel, sper sa ne fie utili în viitorul campionat. Este vorba despre atacantul Alexandru Bădăuță, mijlocașul de bandă, Sergiu Românu și polivalentul fundaș Rareș Bîrlovean. Tot din județul Timiș, dar sub formă de împrumut de la Poli Timișoara, vine la noi Cristian Zetu, un atacant ce împlinește peste o săptămână 18 ani și care a marcat goluri importante pentru echipa de Liga Elitelor a formației alb-violete. Nu în ultimul rând, Adi Abrudean a dorit să lucreze în continuare cu Sebastian Susan, care, astfel, vine de la Crișul. Pe Andrei Gavrilă l-am împrumutat din nou de la UTA și mai suntem în discuții în aceste zile cu un junior și cred că putem închide lista. Avem un lot complet, cu atât mai mult cu cât Abel Popa nu a făcut pasul la Liga 2. A fost în probe la Unirea Dej, dar nu s-a înțeles cu cei de acolo”, a mai afirmat Radu Pop.

Cine sunt noile achiziții ale echipei Șoimii Lipova:

Alexandru Bădăuță (foto 2, 31 de ani) e, fără îndoială, cel mai important nume care ajunge la Lipova în această vară. Atacantul a bifat 144 de meciuri în Liga 2, în care a înscris 32 de goluri. Fie că a evoluat în eșaloanele doi sau trei, ”vârful” născut la Alexandria, a îmbrăcat tricourile celor de la Juventus București, Dinamo II, FC Caracal, CSM Alexandria, ACS Berceni, Unirea Brânceni, Poli Timișoara, Ripensia, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSC Ghiroda.

Sergiu Românu (foto 3, 20 de ani) e crescut de ACS Poli, pentru care a evoluat până la desființare, după care a trecut la Ghiroda.

Rareș Bîrlovean (19 ani) și-a început cariera la LPS Banatul, a trecut pe la juniorii lui Poli, Fortuna Bechicherecu Mic și apoi la Pobeda Star Bîșnov. Din iarnă a trecut la Ghiroda, unde, însă, nu a fost printre titularii lui Răzvan Leuca.

În fine, Cristian Zețu (foto 4) e tipul de atacant masiv la cei 1,90 metri și intră perfect în angrenajul Lipovei, de acolo de unde a dispărut David Ciubăncan, tot un atacant de 18 ani, de statura sa.

Cât despre Sebastian Susan (26 de ani), acesta are la activ doar două echipe în cariera sa până să ajungă la Lipova. A fost crescut de Național Sebiș, unde a evoluat timp de 8 ani, iar din vara lui 2020 a jucat pentru Crișul Chișineu Criș.

Șoimii Lipova se reunește pe 11 iulie sub comanda lui Adi Abrudean, Norbert Polgar și Cătălin Bujor. Treptat, echipa ar trebui să-și intre în drepturi pe noua arenă din Lipova, unde să și înceapă noul sezon competițional, pe 28 august. Echipa ”alb-albastră” și-a ales și adversarii pentru amicale și anume: UTA U19 (16 iulie), Socodor (23 iulie), Gloria Lunca Teuz Cermei (27 iulie), CA Oradea (30 iulie), Lotus Băile Felix (6 august), Progresul Pecica (9 august) și ACB Ineu (12 august).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-ciubancan-calca-pe-urmele-tatalui-sau-la-poli-iasi-detaliile-mutarii-sale-de-la-soimii-lipova-la-echipa-din-copou-vom-mai-primi-alti-bani-daca-promoveaza-in-liga-1-19234133

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soimii-lipova-si-a-ales-noul-antrenor-e-poate-cel-mai-mare-rival-aradean-al-echipe-in-ultimele-sezoane-radu-pop-nu-renuntam-la-gandul-de-a-juca-in-liga-2-19233832

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flavius-sabau-a-preluat-oficial-unirea-ungheni-la-24-de-ore-dupa-despartirea-dupa-mai-bine-de-sase-ani-de-soimii-lipova-adrian-pop-o-schimbare-de-atitudine-de-viziune-si-totodata-o-energi-19230137

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flavius-sabau-s-a-despartit-de-soimii-lipova-dupa-sase-ani-si-jumatate-si-merge-la-alta-echipa-din-liga-3-echipa-aradeana-nu-renunta-la-gandul-barajului-19230002

Călin MNERIE 03 Jul. 2022, 18:22 Liga 3
Pe aceeași temă