Valeriu Răchită, după egalul obținut cu ACS Poli: „Suntem pe firul Ariadnei. Sperăm să ieșim din labirint”. Antrenorul, certat de spectatori și supărat excesiv pe un jucător

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 09:33 Campionat

ACS Poli a remizat, sâmbătă, scor 1-1, cu Luceafărul Oradea, în etapa a 23-a a Ligii 2, după un meci la care bihorenii s-au ales cu om eliminat, iar timișorenii au ratat un penalty. Fotbaliștii lui Valeriu Răchită nu au jucat prea strălucit și au executat toate fazele fixe extrem de prost. Antrenorul a recunoscut că mai e mult până departe și a „driblat” faza cu reproșurile spectatorilor. După meci însă, Răchită a fost foarte supărat pe Bilia.

Valeriu Răchită crede că penalty-ul ratat de Sidorenco a fost momentul psihologic al jocului cu Luceafărul. „Două puncte pierdute acasă, după două reprize diametral opuse. Am primit gol pe o neatenție incredibilă, deși știam despre Vasile Pop că este un jucător tehnic, cu un stâng foarte bun. Am încercat să revenim, am făcut două schimbări la pauză. Din păcate, cred că momentul psihologic al meciului a fost la acel penalty ratat. Sidorenco bate foarte bine, l-am văzut și în meciuri internaționale, și la antrenamente. Bate în dreapta jos. L-am întrebat și eu de ce a schimbat colțul și a dat în stânga. Nu a putut să-mi dea niciun răspuns. Mergem mai departe. Am făcut patru puncte în două etape”, a precizat Răchită despre joc.

„Eu sunt principalul vinovat, eu am făcut primul 11”

ACS Poli a bătut foarte slab toate fazele fixe, iar Răchită spune că a antrenat două zile aceste aspecte. „Ne uităm la toate rezultatele din Liga a 2-a, dar în principal ale noastre. Dacă se puteau da câte trei puncte, era și mai bine. Vom vedea în continuare. Noi suntem principalii vinovați pentru cele două puncte. Eu sunt principalul vinovat, pentru că eu am introdus echipa, eu am făcut primul 11, am făcut la antrenamente faze fixe, au ieșit perfect. Din păcate, la meci, pe oricare jucător l-am pus să execute, a dat greș. Am făcut la antrenamente două zile, și joi și vineri, am văzut cum se apară ei. La antrenament, ne-au ieșit. Din păcate, la o fază fixă, mingea este statică. Jucătorul este cel care ia decizia. Nu avem noi ca antrenori cum să intervenim. Am schimbat executantul și acela a executat la fel”, a spus Răchită despre toate loviturile libere și cornere bătute scurt, fără înălțime.

De la nou-venitul care a debutat cu gol, Alexandru Bădăuță, Răchită a precizat că aștepta mai mult. „Alex Bădăuță e un jucător care sper să ne ajute în continuare. Voiam și mai mult de la el, dar e bine că a marcat”, a comentat Răchită evoluția atacantului transferat luni de la Ripensia.

Spectatorii l-au admonestat pe Răchită

La finalul remizei, unii spectatori i-au reproșat lui Răchită că o parte dintre jucătorii transferați iarna aceasta nu sunt cu nimic mai prejos decât cei dați afară.

„Mă bucur că spectatorii sunt exigenți și vor mai mult. Și noi ne dorim. Din păcate, suntem pe firul Ariadnei din mitologia greacă. Încercăm să ieșim din labirint. Sperăm să ajungem la capătul firului. Nu mă deranjează dacă nu se ajunge la jigniri și la lucruri mai grave. Mi se pare o atitudine normală pentru un suporter. Și eu, de când sunt aici, îmi doresc pentru Poli tot ce e mai bun. Dar oamenii care vin de o viață la echipă și pe stadioane. Dar trebuie să înțeleagă că în 21 de etape s-au făcut zece puncte. În două etape din acest nou început am făcut patru. Sperăm să facem cât mai mult ca să ajungem deasupra liniei roșii”, a „driblat” Răchită situația, întrebat de reproșurile venite din tribună.

Firul Ariadnei și Minotarul pentru jucători

Dacă tot a vorbit despre firul Ariadnei, din legenda greacă cu labirintul Minotaurului, Răchită este și el însuși un Minotaur metaforic în ceea ce privește jucătorii care nu îl ascultă. Antrenorul-manager a fost vehement cu Dănuț Bilia după meci, deoarece jucătorul venit de la ASU Poli și-a asumat execuția unei lovituri libere la care Răchită dorea să execute Bădăuță. Bilia nu a luat prânzul după meci cu echipa, masă la care a participat și primarul Nicolae Robu.

Până la urmă, Răchită nu l-a mai dat afară pe Bilia, așa cum l-a amenințat, dar i-a impus să-și ceară scuze în fața tuturor jucătorilor.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 09:33 Campionat
Pe aceeași temă