Flavius Sabău s-a despărțit de Șoimii Lipova după șase ani și jumătate și merge la altă echipă din Liga 3. Echipa arădeană nu renunță la gândul barajului

Călin MNERIE 05 May. 2022, 09:32 Liga 3
Flavius Sabău s-a despărțit de Șoimii Lipova după șase ani și jumătate și merge la altă echipă din Liga 3. Echipa arădeană nu renunță la gândul barajului

Mariajul de șase ani și jumătate dintre Flavius Sabău și Șoimii Lipova s-a încheiat astăzi, 4 mai 2022.

Antrenorul de 37 de ani și-a dat demisia a doua zi după eșecul din etapa intermediară din această săptămână, 0-1 pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, și va semna, probabil, chiar în această săptămână un alt contract.

Fostul fundaș al celor de la Ineu sau Național Sebiș o va prelua tocmai pe Unirea Ungheni, formație la care a activat până în urmă cu trei săptămâni un alt antrenor arădean, Dan Stupar.

Flavius Sabău: ”Plecarea mea ar putea crea un șoc pozitiv, mulțumesc Șoimii Lipova!”

Până una alta, Sabău și-a expus motivele despărțirii sale de Șoimii Lipova și a ținut să le mulțumească lipovanilor pentru lunga colaborare.

”Am fost dezamăgit de joc și rezultate, iar vina e în primul rând a mea. Nu am reușit să echilibrez lotul, să gestionez momentele grele și cred că mai bine ne despărțim acum, când echipa mai are șanse matematice să prindă barajul și plecarea mea ar putea crea un șoc pozitiv. Le doresc multă baftă colegilor mei, Marius Ciubăncan, Norbert Polgar și Cătălin Bujor în ultimele etape, dar și jucătorilor, trebuie să lupte, încă nu e decis nimic, eu am încredere în ei. În rest, aș mai dori să le mulțumesc pentru cei șase ani și jumătate frumoși în primul rând președintelui Radu Pop și soției dânsului, doamna Corina, autorităților locale din Lipova, cu o mențiune specială pentru Mircea Jichici, un om deosebit, dar și oamenilor din jurul echipei, Virgil Stamate, Claudiu sau Alina Trif. Totodată, le datorez mult unor jucători cu care am lucrat la Lipova și aici îi menționez pe Sergiu Popa, Adi Piț, Calvin Ali Tolmbaye, Vlad Filimon, Mădălin Popa, Denis Rusu, Cristi Poiană, Andrei Vasinc sau Kevin Trabalka, dar și actualilor componenți ai lotului”, a declarat fostul antrenor principal al lipovanilor.

Radu Pop: ”Interimat Ciubăncan – Polgar – Bujor, iar eu mă voi asigura că echipei nu-i va lipsi nimic”

Într-adevăr, Radu Pop s-a repliat rapid și a dat echipa pe mâna ”secunzilor” lui Sabău.

”Îi mulțumesc lui Flavius pentru colaborarea de șase ani și jumătate, îi doresc baftă mai departe, sper să-și realizeze visele. Deocamdată, până la finalul play-off-ului, interimatul îl asigură Ciubăncan, Polgar și Bujor, iar eu voi fi permanent lângă echipă, la toate antrenamentele și meciurile. Astfel, vreau să mă asigur că băieții vor avea absolut toate condițiile pentru realizarea celor trei victorii ce ne lipsesc pentru a ne îndeplini obiectivul stagional. De obicei, șocurile care se produc în astfel de momente vin cu plus și mizăm și noi pe acest lucru”, a menționat președintele clubului Șoimii Lipova.

Șoimii Lipova ocupă locul 4 în play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii 3, cu 35 de puncte, cu cinci mai puține decât CSC Dumbrăvița, echipa de pe locul 2, și șapte mai puține decât liderul CSC Ghiroda și Giamata Vii. Pe locul 3, în afara locurilor de baraj e și Crișul Chișineu Chiș, cu 37 de puncte.

Ungheniul l-a convins pe Sabău: ”Vrem să atacăm promovarea în Liga a 2-a chiar de la anul”

Revenind la viitoare destinație a lui Sabău, probabil, totul se va parafa până la finalul acestei săptămâni. Unirea Ungheni mai are minime șanse să mai prindă un loc de baraj, fiindcă după etapa de azi distanța dintre ea și Metalurgistul Cugir a devenit de 7 puncte, atâta timp cât în joc mai sunt doar nouă. Dar, Sabău a fost convins de președintele mureșenilor, Adrian Pop, să-și înceapă cu ultimele trei etape ale play-off-ului aventura la Ungheni, acolo unde se reîntâlnește cu foștii elevi de la Lipova, Bruno Vasiu și Florin Istrate, dar și cu alți doi fotbaliști arădeni, Angelo Iuga și Marius Constantinescu.

Într-adevăr, m-am înțeles verbal cu domnul Pop de la Ungheni, am vorbit chiar în detaliu despre viitor, cumva e bine că mai am aceste trei etape să evaluez lotul și să-mi încep treaba acolo. Obiectivul este promovarea în Liga a 2-a cel târziu în vara lui 2024, eu sper – însă – să o atacăm din sezonul ce vine”, a mai mărturisit Sabău, care se va muta la Ungheni împreună cu familia.

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 05 May. 2022, 09:32 Liga 3
Pe aceeași temă