Flavius Sabău a preluat oficial Unirea Ungheni, la 24 de ore după despărțirea după mai bine de șase ani de Șoimii Lipova! Adrian Pop: ”O schimbare de atitudine, de viziune și totodată o energie nouă, tânără”

Călin MNERIE 06 May. 2022, 08:31 Liga 3
Flavius Sabău a preluat oficial Unirea Ungheni, la 24 de ore după despărțirea după mai bine de șase ani de Șoimii Lipova! Adrian Pop: ”O schimbare de atitudine, de viziune și totodată o energie nouă, tânără”

La 24 de ore de la despărțirea de Șoimii Lipova, Flavius Sabău (37 de ani) și-a oficializat relația cu Unirea Ungheni, tot o echipă din Liga 3, tot din play-off.

Flavius Sabău a preluat Unirea Ungheni

Formația din județul Mureș e pe locul 3 al play-off-ului Seriei a 9-a a Ligii 3, la șapte puncte în spatele echipei de pe locul 2 (Metalurgistul Cugir) ce duce la faza semifinală a barajului de promovarea în Liga 2, deci antrenorul arădean are obiective legate de următoarele două sezoane, fiindcă e puțin probabil ca acum să mai prindă poziția secundă.

Unirea trebuie să ajungă în eșalonul secund cel târziu în vara lui 2024, conform așteptărilor conducătorilor clubului. Interesant este că după ce a lucrat 6 ani și jumătate cu Radu Pop, la Lipova, acum Sabău va lucra cu un alt Pop, la Ungheni. Diferența ar fi că Adrian deține și licența A UEFA, în timp ce Sabău încă dorește să și-o dobândească.

Adrian Pop: ”O schimbare de atitudine, o schimbare de viziune și totodată o energie nouă, tânără și mai determinată ca oricând”

Pe pagina de facebook a formației din Ungheni au venit și dovezile legate de semnarea contractului, însoțite de următoarele precizări:

”Revenim cu ultimele vești în ceea ce privește dezvoltarea și viziunea pe care Unirea Ungheni o are odată cu primirea în fruntea lotului pe noul antrenor principal în persoana domnului FLAVIUS SABĂU!
Cu o experiență clară dobândită în Liga a III-a, aici unde în ultima perioadă a purtat adevărate lupte în ceea ce privește jocurile de baraj disputate pentru echipa coordonată, sosit acum de la Șoimii Lipova sub stindardul ‘unghenar’ roș-albastru, Flavius Sabău este începând de astăzi noul tehnician al echipei orașului Ungheni!!
«Văd în această schimbare de tehnicieni, o schimbare de atitudine, o schimbare de viziune și totodată o energie nouă, tânără și mai determinată ca oricând să ducă o luptă lungă și anevoioasă în accederea în liga superioară!
Vreau să mulțumesc fostului tehnician pentru munca depusă, vreau să le mulțumesc domnilor consilieri locali, domnului primar al orașului, pentru încrederea și susținerea continuă și desigur suporterilor noștri dragi, pentru răbdarea și devotamentul dovedit la meciurile disputate pe teren propriu, iar împreună sunt sigur că vom reuși să ne atingem obiectivele propuse, ca o adevărată echipă!
Mult succes noului antrenor Flavius Sabău, practic noul membru al familiei Unirea Ungheni!», a declarat managerul clubului, domnul Adrian Pop.
Îi urăm și noi bun venit și la cât mai multe victorii, domnului FLAVIUS SABĂU!!”

Unirea Ungheni are șanse mici să mai prindă barajul de promovare

Unirea Ungheni ocupă locul 3 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 38 de puncte, fiind la patru puncte peste Viitorul Cluj (34 puncte) și sub CS Hunedoara (66 puncte) și Metalurgistul Cugir (45 puncte).

În ultimele trei etape din play-off, Ungheniul va disputa meciurile în următoarea ordine, cu Metalugistul Cugir (deplasare), Viitorul Cluj (deplasare) și CS Hunedoara (acasă).

În acest sezon, până de curând, antrenorul echipei Unirea Ungheni era Dan Stupar, de care s-a despărțit recent. În ultimele patru jocuri, antrenor a fost managerul Adrian Popa.

Șoimii Lipova, fosta echipă a lui Flavius Sabău, e pe locul 4 în Seria a 8-a a Ligii 3, cu 35 de puncte, la șapte și cinci puncte în spatele primelor două clasate, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, respectiv CSC Dumbrăvița.

Călin MNERIE 06 May. 2022, 08:31 Liga 3
Pe aceeași temă