Șoimii Lipova mută puternic în lupta pentru Liga 2: a luat golgheterii a două adversare din serie și un fundaș de la Zalău! De sub comanda lui Sabău pleacă Trabalka, Bozian și Toma Bodri

Călin MNERIE 06 Jan. 2022, 17:00 Liga 3
Șoimii Lipova mută puternic în lupta pentru Liga 2: a luat golgheterii a două adversare din serie și un fundaș de la Zalău! De sub comanda lui Sabău pleacă Trabalka, Bozian și Toma Bodri

În proporție de 99 la sută, Șoimii Lipova și-a configurat lotul pentru partea a doua a sezonului de Liga 3. Echipa arădeană este calificată matematic în play-off-ul Seriei a 8-a, momentan este pe locul 3, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, iar după ultimele mutări în lot nu concepe să rateze prezența la barajele de promovare, adică să termine una dintre primele două poziții.

Lipova a jucat tare pe piața de transferuri în acest început de an și și-a asigurat serviciile celor mai bine cotați atacanți din județul Arad. Ne referim la cei care evoluează la nivelul Ligii a 3-a, Nicu Modan (Crișul Chișineu Criș) și Alexandru Capătă (Progresul Pecica).

Dacă cei doi vor forma noul cuplu de atacanți al ”alb-albaștrilor”, în banda dreaptă a defensivei apare din nou Alexandru Nagy, fotbalist care a evoluat în toamnă la SCM Zalău.

Adrian Abrudean se desparte cu greu de golgheterul echipei sale, Nicu Modan: ”O pierdere importantă, pe care clubul și-o asumă”

În cazul lui Nicu Modan (foto), trecerea de la o formație mai bine clasată, Crişul Chişineu Criş fiind pe locul 2, cu trei puncte în plus și un meci mai puțin disputat, la Șoimii Lipova este, la prima vedere, puțin neașteptată.

Pe de altă parte, în curtea viceliderului Seriei a 8-a a Ligii 2 se anunță tăieri salariale. Chiar ieri s-a propus în Consiliul Local Chișineu Criș reducerea contractelor sportive cu 20 la sută, condiții în care Adrian Abrudean numai liniște nu va avea în lupta pentru promovare. Gruparea de pe Crișul Alb s-a calificat matematic în play-off, dar s-ar putea să mai piardă și alți fotbaliști în această iarnă, pe lângă Modan. Acesta din urmă a acceptat oferta Lipovei, cu obiectivul clar al atacării promovării.

”Nu pot decât să-i mulțumesc lui Nicu pentru aportul avut la Crișul în decursul anilor, în special de când îl am eu sub comandă. Este o pierdere imensă pentru noi, dar clubul își asumă această mutare, vom vedea cu cine îl vom putea înlocui. Eu îi doresc să aibă un parcurs foarte bun la Lipova, este alegerea lui, sper să se acomodeze cât mai repede. Mă bucur dacă va progresa, totuși merge la o echipă sub noi în acest an. Pe de altă parte, Șoimii își doresc să investească în fotbal, iar eu nu pot decât să îi apreciez pentru acest lucru. Vom vedea ce strategie vom face în următoarea perioadă, ne-am atins deja obiectivul, accederea în play-off și îmi doresc în continuare să am o echipă competitivă. Sunt convins că vom avea continuitate și vom duce acest campionat la bun sfârșit. Altfel, accederea la baraj va depinde de mutările din această iarnă, doar după definitivarea loturilor vom putea să ne formăm o părere despre cine are șanse să ocupe primele două poziții la finalul play-offului”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul Crișului.

Nicu Modan este născut la Nucet, în județul Bihor, pe 19 decembrie 1994, unde a făcut și junioratul, după care a trecut la Minerul Ștei. La Chișineu Criș a ajuns în urmă cu exact 6 ani de la Luceafărul Oradea, formație pentru care a evoluat atât în Liga 2, cât și în Liga 3. S-a stabilit în orașul din județul Arad și a adunat aproximativ 80 de goluri pentru Crișul în eșaloanele trei și patru. În acest sezon a ajuns la ”cota” 7.

  • Odată cu Modan, la Lipova ajunge și Ciprian Pătroi, fostul portar al Crișului, care va fi noul director sportiv al ”șoimilor”.

Cristian Pilan, despre plecarea lui Alexandru Capătă la Lipova: ”Și-a dorit o schimbare, vrea să joace la o echipă cu obiectiv imediat”

Și Progresul Pecica (locul 6 în Seria 8) se desparte de golgheterul ei în această vară. Ca și Modan, Alexandru Capătă (foto, preluând mingea) dorește să lupte pentru un obiectiv important, iar la Pecica nu avea această șansă.

”Galben-albaștrii” vor juca în play-out și lotul a slăbit mult după alte patru ”divorțuri”, plus antrenorul Sorin Bălu.

”Alex a dorit o schimbare. În unele meciuri i-a ieșit jocul, în altele nu, acum după un an și jumătate ar dori o schimbare, o motivație, să joace la o echipă cu obiectiv imediat. Am decis ca în interesul jucătorului să-l împrumutăm până în vară la Lipova. Până la urmă, a fost decizia lui, căci avea oferte și de la Dumbrăvița sau de la Ghiroda. Suntem convinși că va fi bine pregătit la Șoimii, iar din vară ne gândim și noi la ceva mai serios și îl vrem înapoi, cu poftă de fotbal și foame de goluri”, a transmis Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului.

Alexandru Capătă (27 aprilie 1991) este pecican get-beget, formație de la care a trecut la UTA, pentru care a evoluat în Liga 2 în urmă cu 12 sezoane. Celelalte echipe din cariera rapidului ”vârf” sunt Național Sebiș, UTA BD, TSV Ampfing (Liga 5 din Germania), CS Ineu, Victoria Zăbrani, Unirea Sântana, Gloria Lunca Teuz Cermei, CSM Slatina și, din nou, Pecica. Capătă era golgheterul pecinilor, cu 6 reușite stagionale.

Radu Pop, după aducerea lui Modan și Capătă: ”I-am dorit și anii trecuți. Sperăm să facem o figură frumoasă cu ei doi în teren”

Lipovanii aveau oricum nevoie de atacanți după despărțirea de Kevin Trabalka, iar cu cei doi puternici fotbaliști se înscriu serios în cursa pentru promovare sau, cel puțin, la disputarea barajelor din vară.

Până la urmă, CSM Reșița e marea favorită la accederea în eșalonul secund când vorbim despre pretendentele din seriile cu numărul 7 și 8.

Sunt două vârfuri de calitate și nouă ne lipsesc atacanții după retragerea lui Trabalka. Am vrut să întărim axul central și sperăm să facem o figură frumoasă cu ei doi în teren. În anii trecuți i-am mai dorit, când pe unul, când pe celălalt,  dar nu am reușit să-i aducem din diverse motive. Acum astrele s-au aliniat, poate și pentru că pe 18 ianuarie împlinesc eu o jumătate de veac. Este un vis împlinit pentru mine personal, ca și conducător, dar și pentru Șoimii Lipova. Obiectivul nostru este să prindem unul din cele două locuri de baraj la finalul play-off-ului. Va fi o luptă grea, vor fi patru echipe foarte puternice, fiecare cu plusurile lor, cu antrenori buni și jucători importanți la acest nivel. Noile achiziții nu înseamnă că suntem deja campioni sau că avem biletele de baraj. Vom avea mult de muncit, de transpirat în fiecare minut la antrenamnte, dar și la meciurile oficiale. Este o provocare să-i avem deodată în echipă, nu au mai împărțit vestiarul la altă echipă și ambii se bucură că acum vor juca împreună pentru un obiectiv îndrăzneț, alături de Șoimii Lipova”, susține Radu Pop, președintele echipei Șoimii Lipova.

Alexandru Nagy se întoarce la Lipova

Mai mult, Șoimii Lipova a făcut o achiziție și în banda dreaptă a defensivei, acolo unde va apărea din nou Alexandru Nagy, fotbalist care a evoluat în toamnă la SCM Zalău.

”La capitolul sosiri, pe lângă cei doi puternici atacanți, l-am readus la echipă pe Alex Nagy. Tânărul fundaș dreapta a mai fost doi ani la noi și am fost foarte mulțumiți de el. De la UTA a plecat împrumut la Zalău și acum vine cu transfer definitiv la noi.

În dreptul despărțirilor, după Trabalka, Gherasim și Dolga, am mai oficilizate două plecări. Este vorba despre Bogdan Bozian și Toma Bodri, le mulțumim pentru ce au făcut la Șoimii și le dorim succes mai departe”, a mai menționat Radu Pop.

Kevin Trabalka, Bogdan Bozian și Toma Bodri se despart de ”șoimi”

Așadar, despărțirea Lipovei (a treia formație din Seria a 8-a calificată matematic în play-off) de Kevin Trabalka devine oficială, iar acestuia i se alătură și alți doi jucători cunoscuți, Bogdan Bozian și Toma Bodri.

Bogdan Bozian (34 de ani – foto jos) a îmbrăcat tricoul Lipovei din vara anului trecut, după despărțirea de Progresul Pecica. A fost, deseori, ”victima” regulei Under, Flavius Sabău apelând la Ciubăncan, Ban sau Brad de la mijloc în sus.

După ce s-a întors acasă de la Slatina, Toma Bodri (21 de ani) a evoluat și mai puțin pentru lipovani, iar revenirea lui Nagy i-a închis și mai mult ușile.

Cam acesta este lotul cu care atacăm partea a doua a sezonului. Sunt mulțumit de achiziții, am încercat să luăm doi atacanți și, din toate informațiile pe care le-am adunat în ultimele 3-4 luni, cred că am ales ce e mai bun. Modan și Capătă sunt două vârfuri de forță și profunzime, sper ca acest lucru, coroborat cu jocul nostru de posesie, să ne ajute să punem o presiune mai mare pe adversar în ultimii 30 de metri și să marcăm mai multe goluri. Trebuie să muncim și să exersăm, ambii vin dintr-un fotbal mai direct și trebuie să se adapteze la jocul nostru de posesie, sper să reușesc să realizez acest lucru”, a punctat antrenorul Flavius Sabău.

Pentru început, lipovanii se vor revedea online pentru câteva ședințe de forță. Începem pregătirea pe ZOOM din 10 ianuarie, cu un program individual de forță, iar pe 17 ne reunim. Începem cu vizitele medicale, după care urmează reacomodarea la efort. Încă nu ne-am decis legat de un cantonament la final de ianuarie, avem două variante, depindem și de situația medicală legată de infectările cu COVID”, a adăugat Sabău.

Șoimii Lipova începe seria amicalelor pe 5 februarie, cu ACS Socodor. Tomnatic ( 9 februarie), Pobeda Star Bisnov (12 februarie), SCM Zalău ( 16 februarie), CA Oradea ( 19 februarie), Lotus Băile Felix (26 februarie) sunt adversarii din celelalte amicale.

Călin MNERIE 06 Jan. 2022, 17:00 Liga 3
Pe aceeași temă