„Atracție” fructoasă: Neagu – Voiculeț

Drumurile a doi fotbaliști crescuți la Pitești sunt pe cale să se întâlnească din nou la UTA. George Neagu și Adrian Voiculeț au sosit împreună în Calea Aurel Vlaicu în vara anului 2010 și au avut o jumătate de sezon bună în tricoul „alb-roșiilor”. Fotbalistul de bandă stânga a părăsit Aradul în urmă cu două ierni cu destinația Pandurii, trecând apoi și pe la Dacia Mioveni, în timp ce Voiculeț s-a despărțit de „textiliști” la finele acelei stagiuni din postura de golgheter al seriei de Vest a ligii secunde, cu 19 reușite. Între timp, valorosul „vârf” a trecut pe la Brașov, Mioveni și FC Bihor, dar niciunde nu s-a impus și și-ar dori să revină la echipa la care a dat cel mai bun randament.

Așa se face că Voiculeț se antrenează de marți cu UTA, iar miercuri a evoluat în formația titularilor în amicalul de la Șiria. „Bobo” a și marcat un gol frumos și a fost și în centrul altor faze spectaculoase, create în special de bunul său prieten, George Neagu. Este evident că cei doi se simt foarte bine în teren, chiar și reușita atacantului de 27 de ani venind din pasa mijlocașului stânga. De fapt, în timp ce portarul Șiriei scotea balonul din plasă, foștii piteșteni, care au îmbrăcat tricourile cu numerele 22 și 23, se îmbrățișau ca în vremurile bune.

Deocamdată, însă, Adi Voiculeț nu și-a oficializat revenirea la Arad, dar, din câte a lăsat să se înțeleagă Adrian Falub, el va fi menținut în lot dacă situația financiară a clubului se va schimba. „Voiculeț ne-a rugat să-l primim la pregătire, dar bineînețeles că am dori să-l ținem aici. Toată lumea îl cunoaște, iar știe ce i-a oferit și-i mai poate oferi UTA, dar și el, ca și noi restul, depinde de ceea ce se va întâmpla la club în zilele următoare”, a explicat antrenorul „textilist”.

Capătă, reevaluat de Falub

După despărțirea lui Roland Nagy de Național Sebiș, Alexandru Capătă a ales să revină la „vatră” și să-l convingă pe Adrian Falub că s-a schimbat în bine odată cu aventura în Liga a III-a. Profitând și de întârzierea argentinianului Laso, atacantul de 22 de ani s-a regăsit în echipa titularilor ca extremă stânga, postură din care a marcat în ambele amicale ale iernii (4-3 cu UTA II și 4-1 cu Șiriana Șiria).

Miercuri după-amiză, Capătă a înscris golul meciului cu un superb voleu de la 15 metri, mingea mergând lângă bara porții lui Brade. Însă, utistul s-a mai remarcat și în alte ocazii, intrând excelent în combinații cu colegii săi și asta chiar dacă partea a doua a anului 2012 a petrecut-o la Sebiș. „Capătă a făcut ceva progrese, mă gândesc tot mai serios să-i dau mai multe șanse. El are calități fizice bune, viteză și execuții curate, problemele sunt altundeva la el. Când se apropie meciurile oficiale, are un mic blocaj din punct de vedere mental sau cel puțin avea. Dacă ar prinde mai multă încredere în el, ne-ar ajuta și el. E și el tânăr, mai poate crește mult”, a spus Adrian Falub, care, în schimb, i-a avut ceva de reproșat lui Dacian Bîrză.

Cei doi au vorbit preț de un minut la finalul amicalului de la Șiria, dar tehnicianul spune că nu a fost ceva important. „Au fost niște sfaturi tactice, chiar am fost mulțumit și de el, ca și de restul jucătorilor. Știu ce poate Bîrză și el știe ce vreau de la el, am ținut doar să-i dau unele indicații la cald”, a mai menționat Falub.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă