Șoimii Lipova e activă pe piața transferuri după mulțimea de jucători de care s-a despărțit. Doi fotbaliști ultima dată la ”FC U” Craiova vor evolua la echipa arădeană

Călin MNERIE 01 Feb. 2021, 15:51 Liga 3
Șoimii Lipova e activă pe piața transferuri după mulțimea de jucători de care s-a despărțit. Doi fotbaliști ultima dată la ”FC U” Craiova vor evolua la echipa arădeană

Reunită de două săptămâni în vederea pregătirii stagiunii de primăvară în Liga 3, Șoimii Lipova a lucrat mult și la campania de achiziții. Practic, viceliderul Seriei a 8-a trebuie să-și refacă linia de mijloc și atacul, pe zonele lor centrale, căci au pierdut jucători importanți în ultimele luni.

Fie la cererea fotbaliștilor în cauză, fie din dorința „șoimilor” au părăsit echipa fostul căpitan, Mădălin Popa, Alexandru Moise, Claudiu Codoban (foto principal, alături de antrenorul Flavius Sabău), Ionuț Gavrilă, Petre Simon, Dragoș Grigore, iar, mai nou, lipovanii se vor despărți și de Darius Dolga. Dorește să îmbrățișeze cariera de polițist și se va pregăti de examen”, a motivat Radu Pop „divorțul” de fundașul de 24 de ani.

Ionuț Tănase, Ouadie, Simedru și Moisin întăresc Șoimii Lipova

După atâtea despărțiri era nevoie se sânge proaspăt și bun, iar acesta a fost infuzat în special la mijloc și în atac.

În primul rând, semnalăm revenirea lui Ionuț Tănase (foto text, în dreapta) în fotbalul arădean. Mijlocașul central crescut de Atletico a bifat destule meciuri în tricoul UTA-ei în Liga 2, pentru ca acum să vină de la ”FC U” Craiova, actualul lider al eșalonului secund, unde – însă – nu a jucat în tur. Tănase mai evoluase un tur de campionat pentru o divizionară terță arădeană, în 2018, la Gloria Lunca Teuz Cermei.

Tot pentru centrul liniei mediane, de unde va mai lipsi încă două-trei luni și Alex Simion (în revenire după operația de refacere a ligamentelor încrucișate), l-au mai luat pe Salhi Mohammed Ouadie (foto text, în stânga). Marocanul de 23 de ani s-a despărțit și el de ACS Poli Timișoara în această iarnă și a fost convins să îmbrace tricoul „alb-albastru”. Și tot din Timiș, vine un alt mijlocaș, de 17 ani, Lucian Simedru. Acesta a jucat în toamnă la ACS Ghiroda și Giarmata Vii, dar aparține de CFR Cluj.

O legătură cu actuala campioană a României are și al patrulea mijlocaș la care apelează Lipova în această iarnă. „De luni, îl vom avea la antrenamente și pe Alen Valentin Moisin, mijlocaș de bandă de 19 ani, vărul fostului utist, Sorin Strătilă. A avut stagii de pregătire la Manchester City, FC Bury și CFR Cluj. A cochetat și cu UTA în urmă cu două ierni”, spune președintele Radu Pop despre „aripa” stânga, Alen Moisin.

Kevin Trabalka s-a refăcut și va evolua și el pentru Lipova

Până la urmă, conducerea lipovană a bătut palma și cu Kevin Trabalka (23 de ani). Fotbalistul crescut de UTA revine și el după o aventură la ”FC U” Craiova, unde se accidentase grav.

După operația de refacere a ligamentelor e din nou pregătit să-și reia locul în ofensiva Lipovei, acolo unde s-a simțit atât de bine atât în Liga a 4-a, cât și în Liga a 3-a și unde va evolua de acum alături de Paulevici, sosit și el de trei săptămâni, de la Periam.

„Ne bucură revenirea lui Kevin, deja se antrenează cu băieții. Am reușit să ne înțegelem, să fie bine și pentru el și pentru noi. Mai avem în probe un atacant din Maramureș, Răzvan Ardelean, de 24 e ani, iar pentru echipa a doua mai mult, l-am adus și pe Răzvan Ristin de la UTA 2005”, a mai punctat Radu Pop.

Kevin Trabalka a mai evoluat în trecut pentru Șoimii Lipova, unde a fost golgheter și era achiziționat de ”FC U” Craiova

Dar, familia Lipovei s-a mărit și altfel, după ce Flavius Sabău a simțit bucuria unică de a deveni tătic. „Împreună cu colegul meu, Virgil Stamate, și toți băieții din vestiar îl felicităm pe antrenorul nostru pentru nașterea fiului său, Zian Alexandru”, mai transmite Pop.

Săptămâna aceasta, Șoimii Lipova începe seria amicalelor cu deplasări la Ripensia și Cermei.

Șoimii Lipoca ocupă locul 2 în clasamentul Seriei a 8-a a Ligii 3, cu 22 puncte acumulate în primele 10 etape ale sezonului, fiind la egalitate cu ACS Poli Timișoara, însă devansând-o la golaveraj. În fața ei se află Crișul Chișineu Criș (24 puncte).

Călin MNERIE 01 Feb. 2021, 15:51 Liga 3
Pe aceeași temă