Se întâmplă în România! Este președinte de AJF, antrenor în Liga 3, observator în Liga 2 și-și oferă licența de tehnician: ”Nu știu dacă e un conflict. Acum, dacă s-au pus pe antrenori, cei de la FRF, e foarte bine, n-am nicio problemă” | EXCLUSIV

Se întâmplă în România! Este președinte de AJF, antrenor în Liga 3, observator în Liga 2 și-și oferă licența de tehnician: ”Nu știu dacă e un conflict. Acum, dacă s-au pus pe antrenori, cei de la FRF, e foarte bine, n-am nicio problemă” | EXCLUSIV

Fotbalul românesc continuă să uimească! Și de această dată într-un mod negativ.

ProSport a descoperit o situație incredibilă: președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava, Ciprian Nicolae Anton, este și antrenor în Liga 3, și observator de joc inclusiv la meciuri în Liga 2, și-și oferă licența de tehnician pentru un club din eșalonul al treilea.

Președintele AJF Suceava este antrenor la Bucovina Rădăuți, în Liga 3, și observator de joc în Liga 2

Concret, Ciprian Nicolae Anton este președinte la AJF Suceava, antrenor în acte la CSM Bucovina Rădăuți și observator de joc în Liga 2.

Ziaristul Decebal Rădulescu a prezentat situația la ProSport LIVE, iar jurnaliștii noștri au contactat toate părțile implicate în acest ”joc” interzis chiar de FRF.

”Este o echipă din Liga 3. O să observați că la antrenor este scris și semnat un nene Anton Nicolae. Acest domn este președintele AJF-ului din zonă, dar el e trecut ca antrenor. Pe deasupra mai este și observator la Liga 2. Vă dați seama cine ne dă nouă lecții de cum trebuie să fie antrenorii din Liga 1 și Liga 2? Informația este absolut sigură. Îl cheamă și Ciprian, dar acolo a pus al doilea nume. Omul ăsta e președinte de AJF, vine și votează la federație, e observator la Liga 2 și antrenor în Liga 3. Cu Pintilii nu e în regulă, dar aici e în regulă? E o chestiune chiar penală. Mi se pare că-ți interzic regulamentele”, a spus Decebal Rădulescu la ProSport LIVE.

Declarația a fost făcută în contextul în care în fotbalul românesc, în special în prima ligă, este des întâlnită situația în care antrenorul cu licență PRO nu este și cel care în realitate este ”principalul” echipei, ci ”secund” al altuia care nu îndeplinește condițiile pentru a obține o astfel de licență sau încă mai are de parcurs pași pentru a o obține.

De exemplu, FCSB îl are ca ”principal” în acte pe Leonard Strizu, dar acesta este un paravan pentru Mihai Pintilii, iar la Campionii FC Argeș Constantin Schumacher este paravan pentru Marius Croitoru. Au fost multe alte situații de acest gen atât în anii trecuți, cât și în prima parte a acestui sezon de primă ligă.

În Liga 2, singura echipă cu o astfel de problemă este Ripensia Timișoara. Aceasta îl are în acte și pe bancă drept antrenor principal, cu licență A, pe Roberto Ivan, însă cel care, de fapt, este ”principalul” este Iulian Muntean, care nu deține nici măcar un fel de licență de antrenor, ci are o diplomă de preparator sportiv. Dacă în cazul echipelor din prima ligă FRF și Școala Federală de Antrenori s-au sesizat și Comisia de Disciplină și Etica a dictat amenzi și suspendări, în cazul Ripensiei se închide ochii.

O foaie de joc a Bucovinei Rădăuți unde se poate vedea cine este antrenorul în acte al echipei.

Ciprian Nicolae Anton: ”Sunt de acord că este o problemă, dar am vrut să ajut fotbalul din Rădăuți”

ProSport l-a contactat pe Ciprian Nicolae Anton, iar acesta și-a recunoscut vina, motivând că a vrut să ajute fotbalul din județul pe care-l conduce la nivel fotbalistic.

”Da, sunt antrenor la CSM Bucovina Rădăuți, sunt președinte la AJF Suceava și observator la Liga 2. În mare parte nu știu dacă e un conflict, că n-am niciun interes în nicio parte. Sunt și profesor aici pe plan sportiv. Eu doar i-am ajutat pe cei de la Bucovina Rădăuți. Aveau nevoie de o licență și exact așa cum se întâmplă la cluburile mai mari din Liga 1 eu le-am oferit licența, dar n-am nicio implicare. Oamenii m-au rugat pentru că au un băiat de acolo, iar eu eram în județul Suceava. O fac benevol, nu sunt plătit. Acum, dacă s-au pus pe antrenori, cei de la FRF, e foarte bine, n-am nicio problemă. De la începutul sezonului am devenit antrenor în acte la Bucovina Rădăuți. E corect ca cel care se pregătește pentru o școală de antrenori să poată antrena, dar și noi avem în componența echipei oameni care fac acele cursuri”, și-a început discursul Anton Nicolae.

Antrenorul principal in facto al echipei din Rădăuți este Ionuț Plămadă (foto jos), care încă mai și joacă. Acesta are 33 de ani, este fratele căpitanului Politehnicii Iași Florin Plămadă, iar în cariera sa a mai jucat pentru Foresta Suceava, FC Botoșani, Farul Constanța, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și ASU Poli Timișoara. Cel mai sus a evoluat a evoluat în Liga 2.

Anton: ”Eu aș vrea oricând să fiu antrenor, mă las de toate să fiu antrenor”

Întrebat dacă nu se teme că poate fi sancționat de Lucian Burchel pentru tripla sa poziție, așa cum a anunțat șeful Școlii de Antrenori de la FRF că s-ar putea întâmpla cu FCSB, Ciprian Anton a spus:

”Ba da. Sunt de acord, dacă Școala de Antrenori va atenționa toate cluburile de orice nivel. Sunt de acord că este o problemă. Poate fotbalul din Rădăuți, dacă patronul nu merge cu acel antrenor, se desființează. Trebuie să ne gândim și la aceste aspecte. Eu aș vrea oricând să fiu antrenor, mă las de toate să fiu antrenor. Din fericire, am căpătat această licență neactivând la un nivel foarte înalt. Eu nici nu sunt pe bancă la meciurile celor de la CSM Bucovina Rădăuți. Eu sunt sigur că ceea ce a început Lucian Burchel va avea o finalitate și în cel mai scurt timp se vor vedea și roadele. Îi doresc succes și să dea Dumnezeu să facă ce ne dorim cu toții. Adică fiecare antrenor, deținător de licență, să fie pe banca fiecărei echipe și să nu mai fie probleme de-astea.”

ProSport a luat legătura și cu Lucian Burchel, care s-a rezumat să transmită că nu poate emite un punct de vedere oficial: ”Vă rog să trimiteți pe această adresă de mail situația și vom răspunde după ce vom face o anchetă.”

Bucovina Rădăuți ocupă locul 2 în Seria 1 a Ligii 3, cu 29 de puncte acumulate în primele 15 etape. Lider este Foresta Suceava, cu 38 de puncte.

La începutul acestei săptămâni, Bucovina și-a anunțat noul președinte, după ce Manuel Costache, numit la începutul sezonului, a demisionat în luna decembrie. Noul conducător al echipei din Rădăuți este Corneliu Lucescu, patronul firmei de transport Tarsin, unul dintre sponsorii clubului. Acesta, prezentat drept ”cel mai bun transfer al sezonului”, a făcut fotografia de prezentare a sa în noua funcție îmbrăcat într-o geacă cu emblema clubului Universitatea Cluj!?

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bucovina-radauti-are-un-nou-presedinte-am-reusit-cel-mai-bun-transfer-al-sezonului-anunta-echipa-despre-noul-ei-conducator-care-s-a-prezentat-in-geaca-unui-alt-club-19257455

https://liga2.prosport.ro/liga-3/iulian-tames-a-schimbat-echipa-in-liga-3-fostul-mijlocas-campion-cu-dinamo-secund-in-seria-4-19257575

https://liga2.prosport.ro/liga-3/o-noua-olimpia-in-fotbalul-satmarean-direct-in-liga-3-cu-sanse-la-promovarea-in-liga-2-ministerul-sportului-a-aprobat-schimbarea-denumirii-19257444

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-popovici-primele-schimbari-de-lot-la-csm-bacau-19257386

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-doar-un-sfert-din-locurile-care-duc-in-play-off-ul-ligii-3-sunt-ocupate-matematic-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-situatia-pentru-play-out-este-ceva-mai-limpede-19257183

Pe aceeași temă