Schimbări multe la Ghiroda, atât pe banca tehnică, cât și în lot. Clubul timișean de Liga 3 spune însă că nu coboară ștacheta: ”E, mai degrabă, o chestiune de strategie”

Anda DELIU 13 Jan. 2021, 12:48 Liga 3
Schimbări multe la Ghiroda, atât pe banca tehnică, cât și în lot. Clubul timișean de Liga 3 spune însă că nu coboară ștacheta: ”E, mai degrabă, o chestiune de strategie”

CSC Ghiroda și Giarmata Vii trece printr-o serie de schimbări iarna aceasta. Echipa clasată pe locul 6 în Seria a 8-a a Ligii 3 după 10 etape nu va mai fi condusă în 2021 de pe bancă de Vlad Bura, ci de Răzvan Leucă. De asemenea, au plecat de la clubul situat lângă Aeroportul Internațional Timișoara și opt jucători.

Conducerea nu îl consideră plecat și pe portarul Octavian Mosoarcă, deși tânărul se antrenează de luni cu Ripensia.

Ghiroda nu va mai fi condusă de pe bancă de Vlad Bura, iar clubul a găsit soluția ”internă”, cu Răzvan Leucă, care antrena de peste un an și jumătate juniorii ghirozeni.

”Începem anul cu încredere și optimism că va fi unul plin de bucurii și rezultate bune pentru Clubul nostru. Tocmai de aceea, în această perioadă, pregătim totul în cel mai mic detaliu, astfel încât să obținem rezultatele dorite. Va fi un retur de campionat în care vom încerca să îmbinăm experiența cu tinerețea și să dăm încredere tinerilor din cadrul clubului. În încheiere, doresc să îi mulțumesc antrenorului Vlad Bura pentru toata activitatea și rezultatele obținute pentru clubul nostru, să îi urez bun venit noului antrenor, Răzvan Leucă și staff-ului său, să le urez mult succes în returul campionatului si să ducă echipa clubului pe locurile fruntașe”, a precizat directorul Marius Poclid (foto, primul din stânga), într-un comunicat al clubului.

Vlad Bura nu a fost dat afară de la Ghiroda

De precizat că Vlad Bura (foto) nu a fost dat afară, ci mai degrabă a avut nevoie de o pauză din cauza unui deces în familie.

”A fost o discuție de principii, de strategii. Despărțirea a fost de comun acord. Vlad Bura a și avut un deces în familie pe final de an și a fost puțin bulversat și dat peste cap de ceea ce s-a întâmplat. Am decis, pentru cât a rămas din retur, să mergem pe o variantă internă”, a declarat Poclid pentru Liga2.ro.

În staff au rămas preparatorul fizic Alexandru Albert, masorul Adrian Blaj, managerul Florin Brădău, care e și antrenor cu portarii, și Elty Neagoe, delegatul echipei.

Răzvan Leucă a mai antrenat în Liga 3, la Millenium Giarmata

Despre Răzvan Leucă, trebuie să spunem că a mai activat în Liga 3, ca antrenor și chiar jucător la Millenum Giarmata.

”Mă bucur foarte mult pentru această nouă provocare din cariera mea de antrenor, mai ales că vine din partea unui Club cu pretenții în Liga a 3-a. Mulțumesc conducerii clubului CSC Ghiroda și Giarmata Vii pentru încrederea acordată, îmi voi da toată silința să reușim obținerea unor rezultate remarcabile împreună. Împreună cu staff-ul pe care îl coordonez, sper să reușim să creem un grup unit și valoros care prin jocul practicat să aducă bucurii și satisfacții suporterilor noștri și nu numai. După această lungă vacanță urmează o perioadă de pregătire în care trebuie să aducem jucătorii la un nivel competițional ridicat, pentru ca în acest scurt retur de campionat să reușim câștigarea cât mai multor meciuri. Hai Ghiroda!”, a declarat antrenorul Leucă într-un comunicat al clubului.

Fără transferuri deocamdată, dar cu opt plecări

CSC Ghiroda se va reuni la data de 18 ianuarie. Au plecat șapte jucători, care nu mai au contract cu clubul: Rareș Mureșan, Cosmin Saizu (cu șanse de a semna cu Progresul Pecica), Dennis Ciobanu, Gelu Velici, la Crișul Chișineu Criș, Victor Gîrlea, Flavius Vlădia, la CSO Cugir, Cristian Bocșan, la ASU Poli și Lucian Simedru, care se antrenează cu Ripensia.

”Nu sunt plecări motivate de faptul că facem economie. E, mai degrabă, o chestiune de strategie. Mai avem opt meciuri în retur, poate doar șapte, dacă ACS Poli va dispărea. Pentru șapte meciuri nu avea rost să-l mai ținem pe Gîrlea, să avem trei portari. Bocșan a plecat la Poli, în Liga 2, Vlădia la un club de Liga 3 cu pretenții la promovare, Velici la fel. Suntem bine cu banii, vrem să facem și un teren sintetic al nostru în zona terenului de la Șoimii”, a spus Marius Poclid pentru Liga2.ro.

Octavian Mosoarcă, un caz mai special

Portarul Octavian Mosoracă, născut în 2001, se antrenează de luni cu Ripensia. Cei de la Ghiroda nu îl vor ceda însă gratis.

”Noi l-am lăsat să se antreneze cu ei, pentru că ne convine să se pregătească o săptămână. Dar nu putem să-l cedăm gratis. Luni îl așteptăm la antrenamente. Dacă nu se prezintă, îl dăm și pe el și pe cei de la Ripensia la comisii”, a mai adăugat Poclid pentru Liga2.ro.

Ar fi posibil ca clubul să accepte ca Ripensia să facă schimbul și să-l ofere împrumut pe Roerbt Popeț, portar aflat acum la ACS Poli, dar pe care e posibil să-l ia Ripensia și să-l cedeze ghirozenilor. Popeț e din Ghiroda și e născut tot în 2001.

Programul de amicale al echipei CSC Ghiroda și Giarmata Vii:

1. 23.01.2021 – Fortuna Becicherecu Mic
2. 30.01.2021 – Comloșu Mare
3. 6.02.2021 – Avântul Periam
4. 12.02.2021 – Progresul Pecica
5. 17.02.2021 – CS Hunedoara
6. 20.02.2021 – Ripensia Timișoara U19
7. 23.02.2021 – ACS Tomnatic
8. 26.02.2021 – CSM Deva

Cu 15 puncte acumulate în primele 10 etape ale acestui sezon, CSC Ghiroda și Giarmata Vii e pe locul 6 în Seria 8 din Liga 3, în care lider este Crișul Chișineu Criș, cu 24 de puncte.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Club Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-plecari-si-sapte-noutati-incerte-la-reunirea-ripensiei-cosmin-petruescu-suntem-nerabdatori-increzatori-optimisti-19164517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-parafat-din-liga-3-primul-transfer-pentru-indraznetul-obiectiv-al-promovarii-cristian-bocsan-revine-sub-comanda-lui-dan-alexa-19162939

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gelu-velici-a-schimbat-clubul-in-seria-a-8-a-a-ligii-3-si-se-lupta-la-promovare-vin-la-echipa-de-pe-locul-1-unde-e-normal-sa-existe-pretentii-19163406

Anda DELIU 13 Jan. 2021, 12:48 Liga 3
Pe aceeași temă