”Satelitul” neoficial al clubului UTA s-a despărțit de antrenorul Mihai Petcuț. ”Un an bun, tinerii de la UTA au crescut mult, Mircea Rednic ca decide dacă vreunul merită să rămână în lot”

Călin MNERIE 14 Jun. 2023, 20:29 Liga 3
”Satelitul” neoficial al clubului UTA s-a despărțit de antrenorul Mihai Petcuț. ”Un an bun, tinerii de la UTA au crescut mult, Mircea Rednic ca decide dacă vreunul merită să rămână în lot”

Vara se anunță extrem de agitată pentru echipele arădene din Liga 3.

Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș își vor reduce masiv bugetele și de aici urmează adevărate revoluții la nivel de lot. Apoi, retrogradatele din ACB Ineu și Gloria Lunca Teuz Cermei așteaptă vești bune de la FRF, dar – la rândul lor – au destule nescunoscute legate de forma sub care vor continua în eșalonul al treilea, dacă vor continua.

În așteptarea verdictului din barajul Recolta Dănceu (Mehedinți) – CS Socodor (Arad), Progresul Pecica pare formația cea mai bine ancorată pentru noul sezon, mai ales că acordul cu UTA va merge mai departe.

Singura ușoară undă de șoc e legată de plecarea lui Mihai Petcuț. Acesta a condus echipa din ”Pădurice” alături de Bogdan Bozian, care devine – automat – singurul antrenor al echipei, în așteptarea semnelor din partea clubului UTA, care – probabil – va dori să trimită și un antrenor, din nou, la Pecica pentru a avea mai bine sub control tinerii pe care îi va împrumuta acolo.

Mihai Petcuț s-a despărțit de Progresul Pecica: ”Timpul nu-mi mai permite să continui”

Până una alta, Petcuț susține că a fost un sezon foarte bun pentru ambele părți implicate în simbioza Pecica – UTA.

”Am trăit o mare satisfacție în acest sezon la Pecica, unde am revenit după barajul ratat cu Ighiul din urmă cu 7 ani, simțeam că am lăsat ceva neterminat și eram, cumva, dator față de niște oameni foarte corecți. Am pus cât am putut și eu umărul la un campionat bun, zic eu, cu meciuri frumoase, spectaculoase, făcute de o echipă tânără, plus cei câțiva jucători cu experiență, foarte importanți în angrenajul nostru. Din nou, conducerea clubului a fost la înălțime, din câte știu eu Pecica e singura formație arădeană de Liga a 3-a cu salariile la zi și în plus s-au dat și câteva prime de-a lungul sezonului. Mi-ar fi plăcut să continui într-un astfel de club, pe o astfel de construcție, doar că timpul nu-mi mai permite. Am atribuții importante la Academia UTA, dar eu și lucrez foarte mult la școala de șoferi și nu mai puteam face ritmului cu antrenamente zilnice și la Pecica. Le mulțumesc celor de la Pecica pentru încredere și condițiile oferite, în special președintelui Găvruță și lui Cristi Pilan, sunt sigur că vor găsi o formulă de continuitate, plecând de la Bogdan Bozian, un băiat serios și profesionist”, afirmă antrenorul Petcuț.

Urmează verdictul lui Mircea Rednic pentru tinerii utiști împrumutați la Pecica

Jucătorii împrumutați de UTA la Pecica se vor prezenta de joi, 15 iunie, în cadrul unui trial, în fața lui Mircea Rednic, care ar putea decide să țină măcar unul-doi dintre ei în lotul lărgit pentru SuperLigă.

În primul rând, pot spune că tinerii de la UTA împrumutați la Pecica au crescut mult. Evident, nea’ Mircea este cel care va decide, eu spun doar că Denis Hrezdac, la felul cum s-a antrenat și a jucat în acest sezon, cred că ar merita să se întoarcă în lotul UTA-ei. Apoi, Borcea sau Stanciu, ar fi și ei variante de juniori, lângă Rareș Pop, în timp ce Mihai sau Sarkozi ar putea, zic eu, să joace liniștit la Liga a 2-a. Dar, domnul Rednic și conducerea Academiei apoi vor decide ce vor face exact cu acești băieți. Despre Stanciu aș mai putea să spun că este un exemplu pentru toți juniorii Academiei la cum se antrenează și cât se sacrifică pentru fotbal, în timp ce Câmpan va închide un cerc al atacanților de careu care s-au lansat la Arad în ultimii 10-15 ani, începând cu George Țucudean și continuând cu Adi Petre. Ideea e că Lucas ar trebui să joace meci de meci de acum în Liga a 3-a începând cu anul ce vine și să nu uităm că el și Stanciu sunt născuți în 2007, deci au 16 ani”, a adăugat Petcuț.

Cu Mihai Petcuț și Bogdan Bozian la timonă, Progresul Pecica a terminat sezonul Ligii a 3-a pe primul loc al play-out-ului Seriei a 8-a, adică a fost a cincea într-un clasament general. ”Galben-albaștrii” au avut și cel mai bun atac al Seriei a 8-a, cu 62 de reușite, în timp ce campioana CSM Reșița, între sezon regular și play-off, s-a oprit la 59.

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-satu-mare-a-schimbat-antrenorul-19275024

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-41-de-campioane-judetene-si-regina-bucurestiului-maramuresul-si-tulcea-au-fost-ultimele-judete-care-si-au-aflat-reprezentanta-19274785

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

https://liga2.prosport.ro/liga-3/probleme-mari-de-la-foresta-suceava-dorin-goian-si-a-dat-demisia-19274846

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-a-ramas-fara-presedinte-dupa-ce-s-a-oprit-in-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-sandor-kulcsar-a-demisionat-am-concluzionat-ca-e-mai-bine-sa-las-locul-altcui-19274630

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soimii-lipova-are-un-nou-presedinte-dupa-demisia-lui-radu-pop-noul-conducator-era-pana-de-curand-seful-intregului-club-19274375

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soc-la-soimii-lipova-presedintele-a-demisionat-dupa-ce-echipa-a-fost-eliminata-din-barajului-pentru-promovarea-in-liga-2-consider-ca-am-facut-maximum-clubul-va-progresa-si-fara-mine-19273527

Călin MNERIE 14 Jun. 2023, 20:29 Liga 3
Pe aceeași temă