Florin Maxim le dă lecții echipelor din SuperLigă după ”goleada” Corvinului cu Pecica, din Cupă: ”Cam așa ar trebui să arate întreg fotbalul românesc!” Dan Stupar a invocat și tracul elevilor săi

Călin MNERIE 08 Dec. 2023, 09:20 Cupa României

Corvinul e performera fazei grupelor în Cupa României, după a treia victorie la rând, fără gol încasat.

Hunedorenii le-au bătut cu 2-0 și 1-0 pe Chindia Târgoviște, respectiv Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pe arena ”Michael Klein” și cu 6-0 pe Progresul Pecica, joi seara, pe ”Iuliu Bodola” din Oradea.

În ciuda terenului foarte prost, mocirlos pe alocuri, ocupanta locului 2 în Liga 2 a reușit câteva acțiuni de mare efect și nu i-au dat nicio șansă grupării arădene din Liga 3. Autorii golurilor au fost Marius Coman (9′), Marius Lupu (30′, 36′, 48′) și Antonio Bradu (54′ – penalty, 90+3′).

Florin Maxim, după succesul cu Progresul Pecica: ”Ne bucură, dar acest parcurs pune și o oarecare presiune pe noi”

În urma succesului, Corvinul a câștigat Grupa A și va juca în sferturile Cupei României pe teren propriu, cu CFR Cluj.

Florin Maxim speră acum ca după deținătoarea Cupei, Sepsi Sfântu Gheorghe, să o învingă la primăvară și pe penultima campioană a României.

”Pentru tot anul băieții sunt de apreciat. Cu atât mai mult astăzi, după o astfel de prestație, pe un așa teren. Au reușit să marcheze de 6 ori, plus alte ocazii pe care le-am ratat, chiar nu mai ai ce să spui în condițiile acestea. Felicit și echipa din Pecica, au propus un joc plăcut, nu s-au apărat pe două linii, cum spunem noi la fotbal. Oamenii de aici, de la Oradea, chiar au depus eforturi, au tăvălugit terenul, doar că aseară a nins puțin și condițiile s-au văzut, dar mă bucur în primul rând că am câștigat la scor. Era importantă o victorie pentru că era ultimul meci din acest an și, cum am spus și la început, a fost un an bun și ne doream să îl terminăm la fel. Am terminat această grupă fără gol încasat, o grupă în care s-au aflat echipe de primă ligă și asta nu poate decât să ne bucure, dar pune și o oarecare presiune pe noi. Băieții și-au ridicat puțin nivelul astăzi, cumva s-a văzut echipa mai puternică, echipa de ligă superioară și cam așa ar trebui să arate și întreg fotbalul românesc. Cumva, vorbeam și cu băieții, am reușit să învingem la Hunedoara deținătoarea Cupei, acum ne vom întâlni cu o deținătoare a titlului de campioană a României, este un an frumos pentru noi. Nu eu fac lucrurile să se miște, nu eu câștig meciurile, suntem un tot unitar împreună cu cei care ne susțin din birouri și sunt o grămadă de oameni în birouri care ne susțin. Oamenii de pe lângă noi, stafful meu, toată lumea participă și această energie în jurul echipei s-a format ușor, ușor și eu sper să o ținem tot așa. A fost un an cu o promovare, cu clasarea pe locul 2 în campionat și acum o calificare după 35 de ani în sferturile cupei României. Corvinul nu s-a mai calificat în aceste faze ale competiției de foarte mult timp. A fost un an bun pentru noi, dar încă mai avem de lucru. Le mulțumesc suporterilor care vin la fiecare meci, sunt alături de noi, ne susțin necondiționat și participă și ei la acest tot unitar, sunt alături de noi din primul minut. Nu e ușor să vii la la fiecare meci, la București au fost alături de noi, acum, la Oradea, au fost alături de noi. Le mulțumesc pe această cale și dacă nu mai am prilejul, le doresc Sărbători fericite și toate cele bune! Sper să-mi iau și eu câteva zile de pauză, dar avem de lucru. Trebuie să îmbunătățim anumite lucruri și avem de lucru”, a spus Florin Maxim.

Dan Stupar: ”Încărcătură emoțională mult mai mare, pentru că a fost o primă șansă a lor, poate și ultima…”

La debutul în faza grupelor Cupei României, Progresul Pecica a murit frumos în fața Petrolului, 1-2. Apoi, însă, au urmat două eșecuri identice, cu 0-6 cu FC Hermannstadt și Corvinul, și divizionara terță arădeană iese cam șifonată și ca imagine din competiție.

”Nu ne așteptam la un astfel de rezultat, nu ne-am fi droit niciodată așa ceva. Din păcate, asta este realitatea și sper ca participarea noastră în Cupă să fi fost o experiență din care toți am învățat ceva.  Am avut ocazia de a vedea diferența de valoare și calitate în funcție de eșalon. Sigur că ne pare rău, pentru că noi am încercat să facem o figură frumoasă, am încercat să practicăm un joc plăcut și combinativ, eu spun că am ajuns și la meciul de azi de destule ori în condiții de finalizare favorabile. Păcat că lipsa de concentrare în fața porții a făcut ca noi să nu înscriem, iar în condițiile în care joci cu o echipă bună, de un eșalon superior, este foarte, foarte greu, nu ți se creează sau nu ți se dau atâtea oportunități de a înscrie. Prin urmare, trebuie să fii mult mai eficient  dacă vrei să le pui probleme unor echipe bune din România, două echipe din partea superioară a SuperLigii și formației de pe locul 2, în Liga 2  Încă o dată spun, a fost o experiență plăcută și cred că eficientă, chiar dacă uneori scorurile au fost usturătoare. Cu siguranță unii dintre jucătorii mei au avut o încărcătură emoțională mult mai mare, pentru că a fost o primă șansă a lor, poate și ultima, ceea ce nu le doresc. Am tot încercat să le explic care șansa lor la acest meci, având în vedere că a fost și televizat. Au fost ațintiți asupra lor o grămadă de ochi ai unor oameni de fotbal și cu o evoluție bună, colectivă sau individual, puteau  spera ca pe viitor unii dintre ei să facă pasul spre un eșalon superior. Eu am încercat să îi mobilizez din punct de vedere emoțional sau motivațional, dar, într-adevăr, la unii s-a văzut că au avut un pic de trac. Fără a uita că  am jucat contra unui adversar superior nouă. Îi felicit și pe cei de la Corvinul, le doresc multă baftă”, a comentat Dan Stupar dușul rece cu hunedorenii din etapa finală a Grupei A a Cupei României. Antrenorul de 56 de ani îl are coleg pe banca tehnică pe mai tânărul Bogdan Bozian, care își mai ajută echipa și din teren din când în când.

Marius Lupu a reușit un hattrick: ”Nu știam ce fac cei de la Petrolul și depindeam de golaveraj ca să terminăm pe locul 1”

Marius Lupu a încheiat perfect anul 2023. A marcat golul de trei puncte al hunedorenilor în Ghencea, cu Steaua (scor 1-0), în campionat, iar joi a izbutit să înscrie de trei ori în poarta celor de la Progresul Pecica.

”A fost un teren foarte greu, dar am avut un început bun. Am reușit să înscriem foarte repede și după vreo 30 de minute scorul era deja 3-0, ceva de genul ăsta. Au avut și ei acea ocazie, dacă țin minte, din corner, dar Blaga a apărat foarte bine. Mă bucur că am reușit un hattrick, nu cred că am dat nici la liga a treia, doar într-un amical. Mă mai bucur că meciul a  fost dat și la televizor și suporterii au fost alături de noi, au fost mulți și le mulțumim pe această cale. Am vorbit înainte de meci în vestiar să nu ne oprim, să dăm câte. Nu știam ce fac cei de la Petrolul Ploiești și depindeam de golaveraj ca să terminăm pe locul 1. Sincer, ne-am speriat puțin de starea terenului, căci am avut și meci de campionat la Tunari, de exemplu, unde ne-am încurcat și am mai făcut un egal la Dumbrăvița. Doar că astăzi adversarul a fost din liga a treia și nu ne-au pus probleme, cel puțin după acea ocazie de la 2-0, pentru că nu au mai avut așa ocazii. Acum așteptăm vacanța meritată pentru fiecare, am făcut un tur foarte bun și în Cupă, și în campionat, după aceea va veni în martie meciul cu CFR Cluj, un meci cu o campioană a României. Sperăm să facem un joc bun, cum am făcut cu cei de la Sepsi.  Am crezut în noi asta ne-a adus aici. Nu știu pe altcineva din afara staff-ului și vestiarului dacă au crezut în noi”, a spus mijlocașul de 24 de ani al Corvinului, care a strâns 9 reușite stagionale, 5 dintre ele în Cupa României.

Foto: Sorin Dan Cârstea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-progresul-pecica-si-este-in-sferturile-cupei-romaniei-19295774

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-cinci-meciuri-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295691

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-sepsi-osk-in-grupele-din-cupa-romaniei-19290852

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/florin-maxim-intepaturi-pentru-chindia-dupa-meciul-din-cupa-19286751

Călin MNERIE 08 Dec. 2023, 09:20 Cupa României
Pe aceeași temă