Remaniere la Horezu, după ce Flacăra a avut o primă parte a sezonului dezamăgitoare! Opt jucători au fost anunțați că nu mai sunt doriți, dar plecările vor fi și mai multe. Antrenorul Enăchescu continuă, dar e dezamăgit: ”Nu vreau să mai aud de fotbal o perioadă”

Adrian MUJEA 09 Dec. 2021, 15:21 Liga 3

Flacăra Horezu iernează pe locul 9 din 10 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 14 puncte acumulate în 15 jocuri, și își remaniază lotul, în încercarea de a nu avea probleme cu retrogradarea în partea a doua a sezonului.

Conducerea clubului din Horezu i-a anunțat pe Bogdan Vișan, Vlad Bălan, Raul Horumbă, Emilian Bîrziche, Kenneth Obananaya, Monday Ovye, Cezar Verdeș și Ionuț Tudor că nu vor mai face parte din lot, lor urmând a li se propune rezilierea contractului pe cale amiabilă. Lista plecărilor va fi, însă, cu siguranță, una mult mai lungă la echipa vâlceană.

”Ne despărțim de 13 inși, rămâne doar cine merită. Vom aduce zece jucători, cinci-șase cu mare experiență. Narcis Enăchescu continuă ca antrenor, el pune mult suflet. Noi am fost corecți cu jucătorii, mereu au avut banii la timp. Nu vom retrograda, mai avem 13 meciuri și vom aduce fotbaliști valoroși”, a anunțat primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Valentin Grigorescu (președinte Flacăra), Nicolae Sărdărescu (primar Horezu) și Daniel Demetrescu (director sportiv Flacăra), primii trei de la stânga spre dreapta, au o misiune grea în 2022. Să salveze echipa de la retrogradare.

Narcis Enăchescu: ”A fost dezinteres total din partea unor jucători”

Dezamăgit de locul 9 ocupat de Flacăra, antrenorul Narcis Enăchescu vrea să se liniștească în perioada imediat următoare, înainte de a face planurile pentru ceea ce urmează în 2022.

”Sunt foarte dezamăgit, avem un sfârșit de an greu, nu vreau să mai aud de fotbal o perioadă. Am avut încredere mare în echipă, le-am dat toată libertatea, dar unii jucători nu au înțeles, deși la Horezu sunt condiții excelente pentru Liga 3. A fost o echipă cu potențial, dar a fost dezinteres total din partea unora. Mi s-a confirmat că e greu cu jucătorul dacă nu îl amendezi, doar acolo îl doare. Responsabilitatea mi-o asum total, eu i-am băgat sau scos din teren, am pierdut multe puncte. Este și o serie grea, în oricare alta cred că eram la mijlocul clasamentului”, a antrenorul echipei din Treapt.

Flacăra Horezu ocupă penultimul loc în Seria a 6-a a Ligii 3

Cu 14 puncte strânse din patru victorii și două remize în 15 meciuri, Flacăra Horezu se află pe penultimul loc în clasamentul Seriei a 6-a a Ligii 3, pe 9, la egalitate cu Universitatea Craiova 2, care e pe 8 datorită golaverajului mult mai bun, 23-19 față de 13-28. Ultima clasată este tot o echipă din Vâlcea, Minerul Costești, care are doar 4 puncte acumulate, în timp ce lider este a treia echipă din județul Vâlcea aflată în Liga 3, Viitorul Dăești, cu un total de 37 de puncte, devansând marea favorită la promovare CSM Slatina (36 puncte).

În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, Flacăra Horezu mai are meciuri cu Vediţa Coloneşti (locul 4, deplasare, 12 martie), Universitatea Craiova 2 (locul 8, acasă, 19 martie) și Sporting Roşiori (locul 6, deplasare, 26 martie).

Ulterior, primele patru clasate merg într-un play-off în care se vor juca meciuri tur-retur-tur, iar ultimele șase echipe se vor lupta pentru menținerea în Liga 3 într-un play-out cu jocuri tur-retur.

Flacăra Horezu a pierdut ambele meciuri din acest sezon cu Viitorul Dăești, liderul clasamentului. A fost 1-3 în deplasare la Fedeleșoiu și tot 1-3 și acasă, la Horezu. Foto: Dan Lixandru

Rareș Sporea s-a operat la umăr și ar trebui să revină după trei luni!

Altfel, portarul echipei Flacăra Horezu, Rareș Sporea (22 ani), a fost operat miercuri la ligamentul umărului și va lipsi de pe teren circa trei luni.

Intervenția chirurgicală a fost realizată la o clinică din Târgu Mureș, de către doctorul Răzvan Melinte, medic primar ortopedie traumatologie, colaborator al FR Baschet și al mai multor cluburi sportive.

După ce a operat cu succes sute de sportivi, medicul Răzvan Melinte crede că portarul Flacărei va reveni pe teren în primăvară.

”Rareș a fost operat cu tehnică artroscopică, s-a realizat fixarea disjuncției acromio-claviculară. Recuperarea este mult mai rapidă, pentru că inciziile sunt mici, implanturile sunt foarte mici și rămân acolo definitiv, nu vor deranja pe viitor. Va sta trei săptămâni imobilizat, apoi va începe programul de recuperare, care va dura 6-8 săptămâni, undeva după trei luni se poate întoarce la echipă pentru reluarea antrenamentului specific”, a declarat Răzvan Melinte.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu l-a asigurat pe tânărul portar de tot sprijinul necesar pentru a trece cu bine peste acest moment delicat.

Rareș Sporea a fost titular de bază la Flacăra în jocurile disputate de horezeni în prima parte a sezonului. Portarul a mai evoluat la Cozia Călimănești, Atletic Bradu, Performanța Ighiu și Unirea Alba Iulia.

Rareș Sporea va fi unul dintre puținii jucători care vor continua la Flacăra Horezu și din 2022, chiar dacă acum este accidentat.
Adrian MUJEA 09 Dec. 2021, 15:21 Liga 3
Pe aceeași temă