Reluarea cel puțin a antrenamentelor în ligile inferioare, imposibil de realizat pe baza protocolului emis de MTS și Ministerul Sănătății. Președintele Forestei: ”Parcă sunt date numai așa… să nu le poată respecta nimeni”

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 11:49 Liga 3
Reluarea cel puțin a antrenamentelor în ligile inferioare, imposibil de realizat pe baza protocolului emis de MTS și Ministerul Sănătății. Președintele Forestei: ”Parcă sunt date numai așa… să nu le poată respecta nimeni”

Condițiile drastice cerute de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului prin ”Protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă” sunt imposibil de îndeplinit de majoritatea cluburilor din campionatul Liga 3, majoritate care în videoconferința cu șefii FRF a transmis verbal că dorește ”înghețarea” actualului sezon, iar acum trebuie să o facă și în scris. Pe lângă faptul că jucătorii și stafful tehnic al fiecărei echipe trebuie să stea 14 zile în izolare înainte de a intra în cantonament, cluburile trebuie să aibă la dispoziție o bază sportivă exclusivă unde să își desfășoare pregătirea în regim închis, de maximă siguranță, cu toate condițiile de performanță, și, în plus, trebuie să aibă bani și pentru testatea medicală frecventă.

În aceste condiții, ”înghețarea” sezonului ajuns acum la 16 etape desfășurate în Liga 3 e varianta tot mai plauzibilă, chiar dacă, să spunem, echipele nu și-ar dori acest lucru. O spune și președintele unui club care este dintr-un oraș mare al României, Suceava, capitală de județ, și care, teoretic, ar trebui să aibă condiții decente. Andrei Ciutac e de părere că echipelor din cel de-al treilea eșalon, ba chiar și din Liga 2, le este aproape imposibil să respecte protocolul.

”Cluburile de Liga 2 și Liga 3 sunt sceptice că își pot relua activitatea. Acele cerințe nu știu dacă pot fi respectate cu strictețe nici măcar de cluburile de Liga 1. Parcă sunt date numai așa… să nu le poată respecta nimeni din ligile inferioare. Nu vreau să dau eu un verdict, dar, din câte se pare, la Liga a 3-a soluția este înghețarea campionatului”, a declarat președintele Forestei Suceava, Andrei Ciutac, pentru Gazeta de Suceava.

Foresta are doar patru jucători din lot la Suceava, iar orașul e în carantină

Înainte de a se intra în cantonament, cei care o vor face trebuie să stea izolați 14 zile. Cum la Suceava este cel mai mare focar de invectați cu COVID-19 din România, zona fiind în carantină, Foresta se găsește în imposibilitatea de începe antrenamentele imediat după încheierea stării de urgență, la 15 mai, mai ales că mare parte dintre jucători sunt plecați din oraș și nu li se permite revenirea.

”În acest moment avem doar patru jucători prinși în zona de carantină. Restul sunt plecați în alte părți. Rigoni, Mamadou și Diallo sunt în afara țării, primii doi în Franța, al treilea tocmai în Emiratele Arabe Unite. Cum i-am putea aduce, dacă zborurile sunt anulate? În condițiile în care noi am vrea să începem antrenamentele în jurul datei de 15 mai, asta ar presupune să-i adunăm încă de pe acum și să-i băgăm în cantonament timp de 14 zile. Noi nu putem face asta, pentru că nu se poate intra în oraș”, a explicat președintele clubului Foresta.

Stadionul Areni este greu de izolat, Foresta nu are loc de cantonament în această perioadă de carantină la Suceava

Foresta, de exemplu, se lovește și de problema cantonamentului obișnuit al echipei, care este închis în această perioadă, dar și de cerințele cerute în protocol pentru baza sportivă, stadionul Areni în acest caz.

”Noi ne cantonăm de obicei la un hotel din Suceava, dar este destul de greu să deschizi un hotel pentru 20-30 de oameni. Nu se specifică clar dacă spațiile de cazare ale jucătorilor trebuie să fie în incinta bazei sportive sau s-ar putea închiria o pensiune în oraș, unde să stea jucătorii, iar de acolo să-i aduci în mod organizat la terenul de antrenament. Asta ar presupune, printre altele, nevoia unui bucătar, a unui medic permanent, a unui șofer care să stea tot timpul la dispoziția noastră… Apoi, nu știu cum vom putea izola baza sportivă, când pe stadionul Areni, pe poarta dinspre Poliție, se plimbă zilnic zeci de oameni”, a mai spus conducătorul Forestei, Andrei Ciutac, pentru Gazeta de Suceava.

Altfel, jucătorii Forestei, neplătiți de o lună și jumătate, speră ca în aceste zile să primească o parte din bani, cei de pe urma șomajului tehnic aferent perioadei 15-31 martie.

Foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 11:49 Liga 3
Pe aceeași temă