Va fi ”război” în barajul dintre Progresul Spartac și CSM Slatina. Oltenii acuză bucureștenii de ”atacuri mizerabile” și râd de ei pentru că voiau promovare la ”masa verde”: ”S-a ajuns prea departe cu minciunile grosolane şi dezinformarea opiniei publice”

Marius ANGHEL 12 May. 2020, 11:29 Liga 3
Va fi ”război” în barajul dintre Progresul Spartac și CSM Slatina. Oltenii acuză bucureștenii de ”atacuri mizerabile” și râd de ei pentru că voiau promovare la ”masa verde”: ”S-a ajuns prea departe cu minciunile grosolane şi dezinformarea opiniei publice”

CSM Slatina, ocupanta locului 2 în Seria a 3-a a Ligii 3, a ieșit public cu un comunicat de presă în care își acuză colega de campionat, adversara de la barajul decis de FRF pentru promovarea în Liga 2, Progresul Spartac, de ”atacuri mizerabile” și ”minciuni grosolane şi dezinformarea opiniei publice”.

Echipa olteană răspunde, astfel, clubului bucureștean cu care se află la egalitate de puncte, însă în spatele căruia se află în clasament din cauza golaverajului mai slab, contestă informația că ar fi revenit la pregătire în această perioadă în care este decretată stare de urgență din cauza pandemiei COVID-19 și respinge acuzațiile că FRF i-ar ține partea în lupta pentru promovare.

Totodată, conducerea clubului din Slatina râde de Progresul Spartac, deoarece aceasta voia să fie declarată direct promovată în Liga 2, la ”masa verde”, în urma ”înghețării” sezonului de Liga 3, atunci când a apărut varianta barajului.

Iată comunicatul CSM Slatina:

”În urma declaraţiilor apărute, în ultimul timp, în spaţiul public, ne vedem nevoiţi să aducem câteva clarificări. Am evitat să dăm curs atacurilor mizerabile venite din partea oficialilor echipei Progresul Spartac, însă s-a ajuns prea departe cu minciunile grosolane şi dezinformarea opiniei publice.

Varianta propusă de FRF, în care primele clasate să promoveze direct, iar în seriile în care diferenţa este de trei sau mai puţine puncte, să susţină baraj, a fost votată de majoritatea echipelor.
Clubul nostru nu a fost consultat, în mod individual, despre această variantă, aşa cum minte în spaţiul public patronul echipei Progresul Spartac, ci a fost consultat, la fel ca toate celelalte cluburi, prin completarea unui chestionar.

Prin propunerea înaintată, FRF nu ne garantează promovarea în Liga a II-a şi nu vedem cum ne avantajează. Ne dă posibilitatea să ne câştigăm acest drept, pe terenul de joc, nu la masa verde, conform meritului sportiv, aşa cum UEFA recomandă. Echipa noastră are o linie de clasament aproape identică cu cea a adversarei directe, golaverajul este un criteriu provizoriu de departajare în timpul desfăşurării campionatului, pentru desemnarea campioanei la sfârşitul competiţiei criteriile de departajare sunt altele, egalitatea persistând şi în această situaţie.

Cei de la Progresul Spartac şi-au permis să vorbească de arbitrajele de la jocurile echipei noastre, dar au omis să spună de arbitrajul din meciul direct, când ne-au egalat dintr-un gol în care mingea nu a trecut linia porţii. Acea viciere de rezultat i-a făcut să se afle la egalitate de puncte cu noi.

Acest domn, al cărui nume contează mai puţin, susţine că jucătorii echipei noastre au început pregătirea pentru baraj. Toată lumea din cadrul clubului, deci şi secţia fotbal, a respectat, din momentul suspendării competiţiilor, toate recomandările instituite de autorităţi ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus.

Manipulează opinia publică afirmând că echipa noastră este susţinută politic, doar pentru că finanţarea este asigurată de autorităţile locale. 90% din echipele de acest nivel sunt finanţate de autorităţile locale. Clubul nostru este organizat pentru a pregăti şi forma generaţiile care vor aduce performanţe sportive municipiului Slatina, secţia fotbal fiind doar una dintre ramurile în care municipalitatea investeşte.

Cei de la Progresul Spartac susţin că nu au bani şi bază sportivă pentru a pregăti barajul, dar vor promovarea la masa verde în Liga a II-a, acolo unde, printre alte condiţii, cluburile trebuie să dispună de cel puţin trei terenuri. N-au bani de baraj, dar au pentru TAS. Domnilor de la Progresul Spartac, lăsaţi miniciunile şi victimizarea!

Clubul Sportiv Municipal Slatina are încredere în hotărârile Federaţiei Române de Fotbal şi va respecta decizia pe care o va lua.”

  • În etapa a 9-a a Ligii 3, primele două clasate din Seria 3, CSM Slatina și Progresul Spartac, au remizat, scor 2-2, la Slatina, pe stadionul 1 Mai. Gazdele, lideri înaintea acelui joc, au condus cu 2-0, după reușitele lui Vasile Gheorghe (43) și David Oprescu (59), dar oaspeții au restabilit egalitatea prin golurile lui Lucian Acasandrei (78) și Ionuţ Tudorache (90+5).
  • Linia de clasament a celor două echipe din fruntea Seriei a 3-a a Ligii 3 după 16 etape disputate în acest sezon, dintr-un total de 30, era asemănătoare, cu excepția golaverajului:
    > Progresul Spartac – 16 meciuri, 11 victorii, 4 egaluri, 1 înfrângere, 43-9 golaveraj, 34 puncte
    > CSM Slatina – 16 meciuri, 11 victorii, 4 egaluri, 1 înfrângere, 34-9 golaveraj, 34 puncte

Progresul Spartac: ”Suntem absolut convinși că, dacă pozițiile în clasament erau invers, în seria noastră și în cea de-a cincea, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje”

Totul a pornit de la unica variantă propusă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, în videoconferința de săptămâna trecută cu reprezentanții cluburilor de Liga 3, în care era anunțată ”înghețarea” sezonului și desemnarea anumitor promovate în Liga 2 pe baza unui baraj tur/retur între echipe din fruntea seriilor care sunt apropiate la maximum trei puncte. În condițiile acestea au rezultat trei baraje, printre care și Progresul Spartac – CSM Slatina, echipe aflate la egalitate de puncte în Seria a 2-a a Ligii 3, cu bucureștenii superiori datorită golaverajului.

Nemulțumită de planurile federației cu Liga 3, considerându-se nedreptățită, Progresul Spartac și-a spus punctul de vedere, prin finanțatorul Gabriel Rădulescu și antrenorul Andrei Erimia, despre un eventual baraj cu CSM Slatina, acuzând formația olteană că îi este dedicată această șansă de a promova.

”Nu vom accepta în niciun caz scenariul incoerent și cu dedicație evidentă pentru unul sau două cluburi prezentat ieri de domnul Burleanu în cadrul videoconferinței cu reprezentanții ligii a treia. Suntem absolut convinși că, dacă pozițiile în clasament erau invers, în seria noastră și în cea de-a cincea, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje.

Credeam, naivii de noi, că la fotbal trebuie să fie promovată echipa cu cel mai bun joc și nu cea cu cei mai mulți bani! Evident, dacă un astfel de scenariu devine oficial, vom acționa pe toate căile legale pentru a-l contesta și, foarte probabil, vom boicota (și am invitat încă din timpul videoconferinței celelalte două cluburi afectate să ni se alăture) un astfel de baraj scos ”din joben”. Poate că suntem un club mic, dar nu vom accepta să fim călcați în picioare astfel”, a spus, pentru Liga2.ro, Gabriel Rădulescu, finanțatorul clubului Progresul Spartac.

”Dacă chiar vrea să împace pe toată lumea, FRF are ca soluție să ne promoveze pe toți, locurile 1 și 2 din fiecare serie, și să facă în noul sezon două serii de 14 echipe la Liga 2. Dacă tot vreți neapărat să promovați niște echipe de pe locul 2, faceți două serii la Liga 2. Astfel micșorați și cheltuielile și împăcați pe toată lumea”, a comentat, pentru Liga2.ro, și Andrei Erimia, antrenorul echipei Progresul Spartac.

CSM Slatina a avut reații, despre această variantă propună se FRF prin directorul sportiv Cristian Scheau și antrenorul Mihai Ianovschi.

Ulterior, ieri, atât Progresul Spartac, cât și CSM Slatina, împreună cu alte șase echipe fruntașe din Liga 3 voiau să propună către FRF să le promoveze pe toate în Liga 2, iar eșalonul secund să fie transformat într-unul cu două serii a câte 14 echipe.

Numai că, pe seară, FRF a anunțat oficial că ”îngheață” actualul sezon al Ligii 3, nu declară pe nimeni retrogradat, iar promovarea se va da, în cazul echipelor fruntașe care nu sunt despărțite de minim patru puncte, prin baraj tur – retur, data urmând a fi stabilită ulterior. Astfel, Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au promovat direct în Liga 2, iar barajele rezultate în celelalte trei serii sunt: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3) și Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria 5).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-spartac-e-absolut-convinsa-ca-frf-face-jocurile-pentru-csm-slatina-si-minaur-baia-mare-prin-propunerea-barajului-pentru-promovare-in-liga-2-alt-19131892

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-aplauda-decizia-frf-de-a-o-trimite-la-baraj-de-promovare-cu-liderul-progresul-spartac-ne-am-fi-dorit-sa-se-joace-toate-meciurile-dar-data-fiind-situatia-consideram-corecta-pro-19131969

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenorul-slatinei-ramane-precaut-nu-este-exclus-sa-pice-acest-scenariu-si-nu-vreau-sa-ma-hazardez-in-24-de-ani-de-munca-am-vazut-multe-mihai-ianovschi-asteapta-varianta-finala-a-19132088

Marius ANGHEL 12 May. 2020, 11:29 Liga 3
Pe aceeași temă