FRF a prelungit din nou termenul de depunere a dosarelor pentru certificarea la Liga 3. Noua dată limită și condițiile pentru echipele care promovează din Liga 4

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 27 May. 2020, 18:25 Actualizat: 27 May. 2020, 22:00 Liga 3
FRF a prelungit din nou termenul de depunere a dosarelor pentru certificarea la Liga 3. Noua dată limită și condițiile pentru echipele care promovează din Liga 4

Federația Română de Fotbal a decis miercuri, în urma întrunirii Comitetului Executiv, să prelungească termenul de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru Liga 3. Hotărârea a venit ca urmare a solicitărilor cluburilor, care au anunțat că au nevoie de o perioadă de timp mai mare, dată fiind situația pricinuită de pandemia de coronavirus. Astfel, ziua limită nu va mai fi 5 iunie, cum fusese prelungită inițial, ci 19 iunie.

FRF: ”Nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare”

În cazul echipelor care promovează din Liga 4, acestea au obligația ca în termen de cel mult șapte zile de la disputarea meciului care a asigurat accederea în Liga 3 să depună actele necesare.

Pentru că este prima dată când se cere un astfel de lucru la Liga 3, acest proces de certificare, FRF a decis ca echipele să nu fie sancționate pe plan sportiv dacă nu îndeplinesc condițiile de participare, ci doar financiar.

”Întrunit miercuri, 27 mai 2020, Comitetul Executiv al FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, la solicitarea cluburilor.

Astfel, termenul a fost extins de la 5 iunie până la data de 19 iunie 2020. De asemenea, pentru cluburile care promovează din Liga 4 în Liga 3, acestea vor avea obligația de a depune documentația pentru certificare în termen de 7 zile calendaristice după desfășurarea ultimului joc de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Luând în considerare Procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliați și a angajaților FRF, cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 19 iunie 2020.

Condițiile de participare la Liga 3, aprobate în Comitetul Executiv al FRF din data de 19 februarie, au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor.

Primul sezon, 2020/2021, va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare, ci doar sancțiuni financiare”, se precizează în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

Cum se termină Liga 3 și Liga 4 în sezonul 2019-2020

În cazul Ligii 3, sezonul a fost ”înghețat”, iar echipele aflate pe primul loc în cele cinci serii promovează direct în Liga 2 doar dacă au un avans mai mare de trei puncte față de locul secund. Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au îndeplinit această condiție. În caz contrar, cele două prim clasate vor juca un baraj în dublă manșă, iar învingătoare accede în Liga 2.

La Liga 4, FRF a lăsat mână liberă AJF-urilor și AMFB-ului să decidă modul după care își vor desemna campioanele de județ și, implicit, cea care va merge la barajul de promovare pentru Liga 3, cu alte două campioane de județ. FRF a schimbat, astffel, modul în care se va promova în Liga 3 în această vară. Până acum se juca un baraj în două echipe, acum se va organiza un turneu format din trei cluburi.

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 27 May. 2020, 18:25 Actualizat: 27 May. 2020, 22:00 Liga 3
Pe aceeași temă