Progresul Pecica merge pe mâna lui Sorin Bălu la transferuri. Trei jucători de la Dumbrăvița își urmează fostul antrenor. Arădenii au făcut și alte achiziții

Călin MNERIE 22 Jun. 2021, 22:43 Liga 3
Progresul Pecica merge pe mâna lui Sorin Bălu la transferuri. Trei jucători de la Dumbrăvița își urmează fostul antrenor. Arădenii au făcut și alte achiziții

Progresul Pecica în varianta Sorin Bălu începe să prindă contur. Tehnicianul timișorean care l-a înlocuit în „galben-albastru” pe Dan Stupar a intermediat patru transferuri din județul vecin arădenilor, trei fiind fotbaliști cu care a mai lucrat cu succes la CSC Dumbrăvița.

Cinci transferuri făcute de Progresul Pecica de la numirea lui Sorin Bălu ca antrenor

În primul rând, Bălu a insistat pentru sosirea lui Laurențiu Telescu, cândva căpitanul lui ASU Poli în Liga 2. Ajuns la 35 de ani, puternicul fundaș central va avea și atribuții de antrenor secund, alături de Ioan Bănățan, din cadrul centrului de copii și juniori al pecicanilor.

Tot linia de fund va fi întărită cu Cristian Podină (22 de ani), care – în principiu – va evolua în banda stângă în locul lui Sergiu Aldan, plecat la Lipova. Jucător de bandă, dar ofensiv, este și Adrian Ștefan (32 de ani), fotbalist care a mai evoluat în județul Arad acum 9 ani, la Vladimirescu. Tot din Timiș, dar de la Avântul Periam, a sosit și mijlocașul central, Ovidiu Oancia (24 de ani).

Până acum, singurul fotbalist arădean acontat de Progresul este portarul de 19 de ani, Rafael Zamfir, care a evoluat în ultimele sezoane la Crișul Chișineu Criș, dar acum UTA l-a împrumutat la Pecica.

Arădenii de la Pecica și-au identificat și următoarele ținte

Ceilalți fotbaliști din vechiul lot rămași pe loc sunt: Iosub, Țugulescu, Wild, Bozian, Capătă, Arsene și Moraru.

”Antrenorul Sorin Bălu a negociat în limitele nostre salariale și a reușit câteva transferuri bune pentru Liga 3. Mai căutăm un atacant și un mijlocaș central, plus doi juniori de 2002-2003. În linii mari i-am identificat, dar trebuie să semnăm actele. Ne vom reuni pe 5 iulie, iar în perioada 18-24 iulie vom efectua un cantonament la Hațeg. Ca și în iarnă, ne vom caza la Vila Veche, antrenamentele le vom face pe terenul echipei locale, cu care vom disputa și un meci amical”, a mărturisit Cristian Pilan.

Totodată, directorul sportiv al Progresului a bătut în cuie și programul de amicale al verii, cu adversari precum: CS Beliu (10 iulie), Crișul Chișineu Criș (17 iulie), Retezatul Hațeg (28 iulie), Buziaș (31 iulie), Progresul Curtici (4 august), Gloria Lunca Teuz Cermei (7 august), CSC Ghiroda (11 august), Dudeștii Vechi (14 august), Avântul Periam (21 august).

Pe 11 august, Pecica va evolua în turul doi al Cupei României, iar pentru data de 18 august încă nu și-a găsit adversar de amical.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noul-sezon-de-liga-3-va-avea-tot-100-de-echipe-impartite-in-10-serii-insa-se-va-introduce-sistemul-cu-play-off-si-play-out-termenul-limita-de-inscriere-cum-se-vor-completa-locurile-vacante-si-situa-19189691

Călin MNERIE 22 Jun. 2021, 22:43 Liga 3
Pe aceeași temă