Progresul Pecica și-a completat lotul înainte de plecarea în cantonamentul de la Hațeg cu cinci timișoreni și trei francezi. Lotul pe care îl are la dispoziție Dan Stupar

Autor: Călin MNERIE Publicat: 01 Feb. 2021, 13:56 Liga 3

Trei dintre formațiile din „careul de ași” în Seria a 8-a a Ligii 3 la finalul anului 2020 sunt din județul Arad, iar dacă ținem cont de problemele pe care le are „intrusa” ACS Poli, care ar putea să continue campionatul doar cu juniori, sunt șanse bune să avem parte de un podium sută la sută arădean când se trage linia.

Crișul Chișineu Criș, Șoimii Lipova și Progresul Pecica au făcut mutări importante în această iarnă, unele dintre forțate de despărțiri nedorite sau neprevăzute, dar majoritatea dintre ele cu scopul de a aduce un plus de calitate loturilor.

Pecica a luat trei jucători de la ACS Poli

Progresul Pecica se prezintă cu destule noutăți în această iarnă și e normal să fie așa din moment ce a pierdut nu mai puțin de opt jucători: Sergiu Popa, Mateucă, Boștină, Deliman, Tamaș, Manea, Dagău și Ilan, acesta din urmă nemaiprezentându-se la echipă după achizițiile săptămânii.

Dacă inițial reușise doar perfectarea transferului mijlocașului central Cosmin Saizu (Ghiroda), conducerea „galben-albaștrilor” s-a mișcat apoi repede și bine la finalul săptămânii trecute, profitând de haosul existent la ACS Poli, grupare aflată într-un impas financiar și, implicit, organizatoric.

Semnalele sunt acestea, din moment ce pecicanii au pus deja mâna pe trei dintre „piesele grele” ale timișorenilor. Vorbim despre fundașii Michel Rosenblum (32 de ani), Dănuț Bilia (36 de ani mâine) și mijlocașul Marius Călin (31 de ani). Toți au mai evoluat în fotbalul arădean, stoperul Bilia chiar la mai multe grupări, precum UTA, ACU, CS Ineu sau Gloria, în timp ce Rosenblum, fotbalist polivalent de bandă, a îmbrăcat tricourile celor de la Național Sebiș și Gloria Lunca Teuz Cermei. Tot „sămădău” a fost și „decarul” Călin în urmă cu un sezon.

„Sunt fotbaliști de valoare, cu mare experiență, care ne vor ajuta să rămânem pe primele locuri în acest sezon, dar și să formăm un grup din ce în ce mai puternic pentru la anul”, a declarat Cristian Pilan, directorul sportiv al pecicanilor.

În plus, fostul golgheter al UTA-ei U19 Petre Simon (timișan și el), va ajunge sub comanda lui Stupar după despărțirea de Lipova.

Întăriri exotice pentru Progresul Pecica

Însă, „galben-albaștrii” prind multă culoare prin venirea a trei francezi impresariați de Patrice Feussi (fost fotbalist la UTA, ASA Târgu Mureș, Dinamo sau Concordia Chiajna): mijlocașul central Zakariya Diarrassouba (18 ani), „aripa” stângă Jimmy Smith (18 ani) și atacantul de careu Hasssane Cisse (23 de ani).

Acesta din urmă a și înscris singurul gol al pecicanilor în amicalul pierdut, sâmbătă, la Periam, cu 2-1. Pentru Avântul au înscris Bobu și Chistrugă.

22 de jucători, în stagiu de pregătire la Hațeg

De duminică, 31 ianuarie, Progresul s-a mutat la Hațeg pentru un cantonament de 6 zile. Tomuț (CS Beliu) și Busuioc (fotbalist în probe de la Bucovina Rădăuți) care au jucat, sâmbătă, la Periam nu au fost menținuți în lotul ce se îmbarcă peste câteva ore cu direcția județul Hunedoara.

În schimb, sub comanda lui Dan Stupar, Marius Grad și Dan Țapoș revin Bozian și Arsene, căpitanul pecicanilor urmând să reintre treptat în efort după operația de ligamente suferită în toamnă.

Lotul echipei Progresul Pecica pentru cantonament:

Barbu, Iosub, Bilia, Rosenblum, Aldan, Saizu, Diarrassouba, Moraru, A. Iuga, Rădulescu, Bozian, Arsene, Smith, Capătă, Simon, Cisse, plus juniorii din propria pepinieră: Burtic – Matyus, Gruia, Bănățan, Mogoș și Răchită.

Țugulescu, Wild și Puie se pregătesc separat

Sunt și trei absențe importante în stagiul de pregătire din județul vecin. „Din păcate, Wild, Puie și Țugulescu nu pot veni cu noi din cauza serviciului. Vor avea un program strict lăsat de antrenori pentru a-l executa acasă. Delegația noastră de 29 persoane se caza la Vila Veche din Hațeg, urmând ca jucătorii să aibă parte de două antrenamente zilnice, pe terenul din localitate, acolo unde am disputat barajul pentru promovarea în Liga 3-a. Le mulțumim gazdelor pe această cale, sunt și prietenii noștri de la acea dublă frumoasă din vara anului 2019. Probabil, vom mai face antrenamente scurte și într-o sală de forță, dar și pe terenul sintetic dotat cu nocturnă din Hațeg. Miercuri, de la ora 16, vom juca și un meci amical cu Retezatul, iar sâmbătă dimineața ne întoarcem acasă, cu oprire pe <<Șega>> unde ne așteaptă Crișul pentru un meci de verificare”, a declarat Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului, conducătorul delegației pecicane din care mai face parte și masorul Claudia Stehan.

Progresul Pecica ocupă locul 4 în clasamentul Seriei a 8-a a Ligii 3, cu 17 puncte acumulate în primele 10 etape ale sezonului. În fața ei se află Crișul Chișineu Criș (24 puncte), Șoimii Lipova și ACS Poli Timișoara (ambele cu câte 22 de puncte).

Foto: Progresul Pecica

Autor: Călin MNERIE Publicat: 01 Feb. 2021, 13:56 Liga 3
Pe aceeași temă