CSC Ghiroda și Giarmata Vii, surpriza Seriei a 8-a din Liga 3! Ambiții mari la echipa comunală de lângă aeroportul din Timișoara: ”Ar fi o bucurie pentru noi să promovăm”

Anda DELIU 08 Dec. 2021, 17:25 Liga 3

Într-o serie dominată în anii trecuți de formațiile din orașele mai mici ale județului Arad, de data aceasta, în toamna aceasta, performera a fost Clubul Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii, clubul dintr-o comună de lângă Timișoara. Deși este o așezare urbană, cu toate că una bogată, clubul din Ghiroda nu ar spune nu unei promovări, cu toate că nu există o presiune imperioasă, precum la Reșița, liderul din Seria 7.

Comună bogată, dar buget sub Lipova și Chișineu Criș

Ghiroda a adunat 32 de puncte în 14 meciuri jucate în 15 etape în Liga 3, cu un bilanț de zece victorii, două egaluri și două înfrângeri. Suficient pentru a fi liderul Seriei a 8-a, singura incompletă după falimentul celor de la ACS Poli Timișoara.

Trebuie spus că secția de fotbal a clubului comunal are un buget de 800.000 de lei per sezon, față de 1.400.000 cât are Șoimii Lipova sau 1.200.000 cât are Chișineu Criș.

”La început de sezon, ne-am propus primele patru locuri, dar când am văzut seriile, am spus că trebuie să terminăm în primele două echipe. Dacă vom fi pe locul 1 la final de sezon regulat, cu atât mai bine. Ar fi o bucurie să promovăm. Noi ne propunem să promovăm în câteva sezoane, e visul nostru să ajungem în Liga 2”, a declarat directorul clubului, Marius Poclid, pentru Liga2.ro.

Vizează investiții în infrastructură. Stadionul are numele unui om lovit de trăznet!

Comuna Ghiroda, pe teritoriul căreia funcționează Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” Timișoara, mai include și satul Giarmata Vii, fostă localitate viticolă. Acolo, clubul a investit în teren, la fel cum vrea să o facă și pe un teren de lângă aeroport, unde are disponibile multe hectare. Trebuie spus că stadionul din Ghiroda poartă numele lui Emilian Pavel, ucis de trăznet, la 29 de ani. S-a întâmplat chiar pe teren, în 2002, la o furtună, când au fost trăzniți șapte oameni, iar tehnicianul dentar de profesie a decedat.

Dacă echipa va promova în Liga 2, va trebui investit în stadion, pentru a fi omologat pentru un astfel de campionat. ”Dacă vom promova, vom face investiții la stadion. E nevoie să mărim capacitatea de locuri pe scaune, de la 330 cât avem acum, la 500, să recondiționăm suprafața de joc. Dacă nu vom promova în acest an, vom investi mai mult pentru o bază sportivă pe care o vom face lângă aeroport. La Giarmata Vii am schimbat suprafața de joc, am refăcut drenajul, sistemul de irigare, nocturna”, a explicat Poclid.

Concurență cu orașe la baraj

Cei de la Ghiroda spun că nu vor cădea în capcana unei remanieri masive a lotului în iarnă, cu mirajul promovării. ”Noi avem un lot foarte tânăr. Probabil la baraj vom juca cu Reșița sau Deva, care sunt orașe și au alte posibiltități. Acesta e lotul care ne-a dus pe locul 1, nu vrem să facem mari schimbări, pentru cp am risca foarte mult. Și dacă ajungem la primul baraj, e o experiență foarte utilă, pentru că ne-ar ajuta să creștem”, a punctat Poclid (foto).

Răzvan Trandu, asul din mânecă

Iar dacă vorbeam de aeroport, acolo lucrează acum Răzvan Trandu, cel care pe când juca la ACS Poli a fost, la un moment dat, și cel mai bun pasator din Liga 1.

După experiența nefastă avută la Rapid, Trandu a devenit jucător amator. Serviciul nu îi permite să joace fotbal profesionist, iar, de aceea, Ghiroda nu l-a putut legitima în octombrie, când l-a luat de la Avântul Periam. ”Avem deja un prim transfer, pe Răzvan Trandu, pe care l-am adus deja la noi. Vom vedea ce mai putem aduce”, a mai spus Poclid.

Golgheterul echipei este Petrișor Jichici, cu 9 goluri, iar fundașul Mircea Stupu e integralistul Ghirodei. În urma CSC Ghirodei, în Seria 8, e Crișul Chișineu Criș, cu 29 de puncte, dar și un meci mai puțin, iar apoi este Şoimii Lipova, cu 26 de puncte.

Ghiroda este calificată matematic în play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii 3

În Seria 8 a Ligii 3 evoluează exclusiv echipe din județele Arad și Timiș. Dacă CSC Ghiroda şi Giarmata Vii ține Timișul pe poziția de lider, celelalte echipe din acest județ se clasează astfel: CSC Dumbrăviţa e pe locul 4, cu 22 de puncte, Pobeda Star Bisnov ocupă locul 7, cu 14 puncte, iar Avântul Periam e pe ultimul loc, 9, cu doar 1 punct. La finalul sezonului regular, primele patru clasate merg în play-off, unde vor juca meciuri tur, retur, tur, iar celelalte cinci clasate vor evolua în play-out, unde vor avea meciuri tur și retur.

Ghiroda și Crișul sunt calificate matematic în în play-off-ul Seriei a 8-a, iar Lipova și Dumbrăvița sunt favoritele să ocupele celelalte două locuri pentru acest turneu de promovare.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii va sta în prima etapă din 2022, la 12 martie, iar apoi, până la finalul sezonului regular, va întâlni Crișul Chișineu Criș (acasă, 18 martie) și Gloria Lunca Teuz Cermei (deplasare, 26 martie).

CLASAMENT SERIA 8 Liga 3

Foto: Mario Rusalin / Club Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii

Anda DELIU 08 Dec. 2021, 17:25 Liga 3
Pe aceeași temă