Portarul Raul Opric, greu de învins de la punctul cu var! A apărat trei penalty-uri din patru în tricoul echipei Metalurgistul Cugir. ”Îmi place provocarea acelui moment”

Dan HENEGAR 08 Oct. 2021, 10:55 Liga 3
Portarul Raul Opric, greu de învins de la punctul cu var! A apărat trei penalty-uri din patru în tricoul echipei Metalurgistul Cugir. ”Îmi place provocarea acelui moment”

Tânărul portar Raul Opric, de la echipa de Liga 3 Metalurgistul Cugir, este un adevărat coșmar pentru adversari când este vorba despre lovituri de la 11 metri. Goalkeeperul care a împlinit 19 ani în data de 8 iunie are un palmares excelent, apărând trei din cele patru lovituri de pedeapsă dictate împotriva echipei sale de când evoluează pentru aceasta, scrie Ziarul Unirea.

Împrumutat de UTA Arad pentru al doilea sezon consecutiv sub Drăgana, unde a și debutat în Liga 3, Raul Opric a reușit să respingă săptămâna trecută, la Ungheni, în etapa a 6-a a Seriei a 9-a, execuția căpitanului advers Florin Istrate (min. 77), paradă decisivă în economia derby-ului, întrucât la faza următoare, după câteva zeci de secunde, Tudor Șaucă a parafat rezultatul final, 2-1 pentru Metalurgistul.

Iar dacă în stagiunea precedentă a împărțit locul între buturi cu Toilă, adunând zece prezențe în poartă, în acest sezon Opric este titular, fiind integralist până în prezent.

Raul Opric, aproape imbatabil la loviturile de pedeapsă!

Statistic vorbind, Opric a fost învins o singură dată dintr-o lovitură de pedeapsă dintre cele patru dictate împotriva propriei echipe. S-a întâmplat campionatul trecut, când Robert Cristian a marcat singurul gol al jocului CSO Cugir – CS Hunedoara 0-1, disputat în 17 aprilie.

Tot împotriva aceluiași adversar și aceluiași executant și-a început Opric paradele la execuțiile din punctul cu var. În 24 octombrie 2020, la un nebun 3-3 lângă furnale, abia intrat între buturi, cu puțin timp înaintea pauzei, după eliminarea lui Toilă, a scos șutul lui Cristian.

În etapa următoare, la Dej, în 30 octombrie, a recidivat, la execuția lui Cocian (86), gazdele impunându-se cu 1-0 (gol marcat de Florin Blaj, 36, direct din corner), acestui bilanț din jocurile oficiale adăugându-se alte trei lovituri de pedeapsă apărate în amicale, rezultând un bilanț de invidiat: 6 din 7!

”Nu este niciun secret. Mă bazez mult pe intuiție, totul ține de reacția de moment. Studiez executantul, după poziția corpului, după modul cum își ia elanul. Îmi place provocarea acelui moment, presiunea maximă, se poate spune că anticipez unde o să fie șutul”, a spus, pentru Ziarul Unirea, Raul Opric, care se pregătește suplimentar la fiecare antrenament pentru loviturile de la 11 metri, exersând penalty-urile cu Marius Neagu.

Pe urmele tatălui

Raul este fiul antrenorului Marius Opric, cel ce i-a pregătit pe ”roș-albaștri” în trecut, și îi calcă pe urme tatălui, care l-a inspirat în carieră, fiind portar la Corvinul Hundoara, Unirea Alba Iulia sau Minaur Zlatna. A început fotbalul la Simeria, la vârsta de 10 ani, iar la începutul anului 2019 a fost înregimentat de UTA Arad, unde a apărat la nivelul juniorilor A, făcând parte și din lotul lărgit cu care ”Bătrâna Doamnă” a promovat în Liga 1.

”Exemplul tatălui meu m-a determinat să joc fotbal și să aleg să fiu portar. Mi-a inspirat de mic. Nu l-am avut antrenor oficial, dar îmi dă foarte multe sfaturi și bineînțeles că lucrăm mult acasă pentru a învăța, a acumula și a desluși din tainele acestui post”, a mai adăugat Opric junior.

Tinerețea îi joacă feste

Calitățile sale l-au propulsat și la loturile reprezentative de juniori, Under 17, Under 18 sau Under 19, înainte de declanșarea pandemiei. Pe de altă parte, tinerețea și lipsa de experiență îi joacă feste, cum a fost de pildă la Ungheni, unde a greșit flagrant în prima repriză, când a scăpat în plasă o banală centrare trimisă de Florin Istrate (min. 38, când s-a restabilit egalitatea).

”A fost o lipsă de concentrare la o minge ușoară, eram mult prea sigur. Când greșesc fac tot posibilul să îmi revin, să nu cad psihic, să nu capotez. Vreau imediat să remediez eroarea, să încerc să îmi ajut echipa”, a explicat, pentru Ziarul Unirea, Raul, al cărui model este germanul Marc-Andre ter Stegen (29 de ani), ce apără la Barcelona din 2014.

  • După șase etape desfășurate în acest sezon de Liga 3, Metalurgistul Cugir ocupă locul 2 în Seria a 9-a, cu 14 puncte, la două în spatele liderului CS Hunedoara (16 puncte). Pe locul 3 se află Unirea Ungheni, cu 12 puncte.
  • În etapa a 7-a, echipa din Cugir joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 15:00, cu Sticla Arieșul Turda (locul 8, 4 puncte).

Foto: PIXEL ProSport

Dan HENEGAR 08 Oct. 2021, 10:55 Liga 3
Pe aceeași temă