Pandurii s-a reunit cu 32 de jucători, dintre care doar nouă din lotul alături de care a retrogradat. Gorjenii vor disputa un amical cu Universitatea Craiova

Mircea OGLINDOIU 06 Jul. 2021, 11:33 Liga 3

Retrogradată în Liga 3, Pandurii și-a reluat, luni seară, 5 iulie, pregătirile pentru noul sezon. Antrenorul Călin Cojocaru a avut 32 de jucători la primul antrenament, mulți dintre ei fiind juniori din propria pepinieră.

Au fost prezenți și foști componenți ai lotului, precum Denis Brânzan (ex CSM Reșița), Gabriel Oiță (ex Fotbal Comuna Recea), Adrian Tănăsoiu (ex Șoimuz Fălticeni) și Alexandru Dinu – Ivănescu (ex CSM Alexandria).

Din lotul care a încheiat sezonul trecut, au mai venit la reunire doar Alexandru Opriţa, Gabriel Dodoi, Marian Habet, Horaţiu Peia, Ovidiu Rasoveanu, Raul Cojocaru, Emanuel Okeke, Carlos Corduneanu și Daniel Filip, în timp ce Marian Pleaşcă, Cătălin Iovicin şi Felipe Acosta au fost învoiți și sunt așteptați la echipă în perioada următoare.

Columbianul Acosta are însă șanse mici să mai facă parte din lotul echipei gorjene. Oficialii de la Târgu Jiu susțin că mijlocașul de 27 de ani are oferte chiar din Liga 1 și speră să încaseze o sumă de bani din transferul sud-americanului.

Aldescu, Răchișan, Bunga sau Erhard au semnat deja cu alte echipe

Pandurii i-a pierdut deja pe portarul Marius Aldescu, plecat la Concordia Chiajna, pe mijlocașul Ștefan Răchișan, ajuns la noul ”FC Brașov”, în timp ce belgianul Keinus Bunga a semnat cu FC Willtz 71 (echipă din prima ligă din Luxemburg), iar fundașul francez Ludovic Erhard a ajuns la FC Mons Calpe, în prima ligă din Gibraltar.

Brandan Diau, Bakary Jaiteh, Maurice Sylla, Dieu Merci Luzemo, Steven Goma sau Rafal Zaborowski nu vor mai reveni nici ei la Târgu Jiu.

Călin Cojocaru vrea să construiască echipa de Liga 3 pe scheletul celei care a activat în Liga 2

Oricum, antrenorul Călin Cojocaru vrea să reconstruiască echipa în jurul jucătorilor gorjeni cu experiență. ”Am avut foarte mulți jucători în prima zi de antrenament. Facem eforturi ca să rămână la echipă jucătorii gorjeni. Mă refer la Dodoi, Brânzan, Oiţă sau Pleaşcă, iar în jurul lor vrem să construim o echipă puternică, fiindcă ultimii doi ani au fost foarte grei. Mă bucur că am rezistat (n.r – că echipa nu s-a desființat, în pofida numeroaselor probleme financiare) şi că Pandurii există şi duce tradiţia şi istoria mai departe”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru.

Amical cu rezervele Craiovei

Echipa sa dispută duminică, de la ora 18:00, și primul amical al verii, cu Universitatea Craiova, pe terenul din Lunca Jiului, baza de pregătire a câștigătoarei Cupei României!

Cel mai probabil, antrenorul grec Marinos Ouzounidis va miza pe rezerve, deoarece, sâmbătă seara, echipa sa joacă cu CFR Cluj, în Supercupa României, pe Național Arena.

”Duminică, o să jucăm un meci amical la Craiova şi după putem să spunem mai multe despre lot”, a precizat Cojocaru.

Miercuri, 14 iulie, de la ora 10:00, Pandurii va susține al doilea amical al verii, la Drobeta Turnu Severin, cu nou-promovata în Liga 3 Viitorul Șimian.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-noul-sistem-competitional-de-liga-3-sezonul-2021-2022-va-avea-play-off-si-play-out-cele-mai-bune-echipe-vor-participa-in-trei-faze-pentru-a-promova-se-retrogradeaza-direct-fara-baraj-19190625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/columbianul-felipe-acosta-a-confirmat-in-liga-2-conducerea-clubului-pandurii-i-a-stabilit-o-clauza-de-reziliere-record-dar-mijlocasul-de-27-ani-poate-deveni-liber-de-contract-deoarece-n-a-fost-plat-19184056

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-i-a-crescut-cota-belgianul-care-acuza-conditiile-vitrege-de-la-targu-jiu-a-ajuns-in-prima-liga-din-luxemburg-drumul-a-fost-lung-si-anevoios-19189411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrogradata-pandurii-si-a-depus-dosarul-de-certificare-pentru-liga-2-asteptam-sa-vedem-care-va-fi-oficial-formatul-campionatului-sau-ce-echipe-se-vor-retrage-sau-vor-fuziona-19188585

Mircea OGLINDOIU 06 Jul. 2021, 11:33 Liga 3
Pe aceeași temă