Pandurii și-a stabilit data reunirii și programul amicalelor. Antrenorul Călin Cojocaru a planificat multe teste în pauza de iarnă și nu mai vrea ca echipa să sufere la capitolul omogenitate

Mircea OGLINDOIU 19 Dec. 2020, 10:15 Liga 2
Pandurii și-a stabilit data reunirii și programul amicalelor. Antrenorul Călin Cojocaru a planificat multe teste în pauza de iarnă și nu mai vrea ca echipa să sufere la capitolul omogenitate

Ultima clasată din Liga 2 și-a stabilit programul pentru pauza competițională de iarnă. Pandurii Târgu Jiu se va reuni în data de 18 ianuarie 2021, două zile mai târziu va efectua vizita medicală, la Craiova, după care se va pregăti pe plan local până la reluarea campionatului.

În tot acest interval, echipa antrenată de Călin Cojocaru va disputa nu mai puțin de opt partide de verificare.

Pandurii are programate opt amicale pentru perioada de pregătire de iarnă

Primul test va avea loc pe 27 ianuarie, cu CSM Jiul Petroșani, iar seria amicalelor se va încheia pe 20 februarie, cu CS Hunedoara. Cele mai importante partide de verificare vor fi însă împotriva colegelor de serie CSM Slatina (10 februarie) și ”FC U” Craiova (13 februarie).

Campionatul Liga 2 se va relua în jurul datei de 20 februarie, dată la care Pandurii va sta. Gorjenii vor mai juca în sezonul regular cu Petrolul Ploiești (a), Aerostar Bacău (d), ASU Politehnica Timișoara (a), SCM Gloria Buzău (d) și Unirea Slobozia (a), partide în urma cărora speră să intre în play-out cu un punctaj care să-i dea speranțe de salvare de la retrogradare.

Echipa lui Călin Cojocaru a intrat în iarnă de pe ultimul loc, cu doar 7 puncte.

Călin Cojocaru vrea să păstreze același lot de jucători

Pandurii nu și-a propus multe transferuri în această iarnă, în speranța că va putea păstra lotul actual. În precedentele pauze competiționale, majoritatea jucătorilor renunțau la restanțele salariale, pentru a-și rezilia contractele și a-și găsi alte angajamente mai sigure.

”Suntem noi săraci, dar jucătorii nu pot să plece, fiecare cum vrea. Ştiu că unii băieţi au oferte şi deja am avut discuţii cu ei. Ar vrea să continue la noi, dar să-i ajutăm şi noi puţin financiar, fiindcă este bine şi pentru ei, şi pentru noi, să avem continuitate, să păstrăm acelaşi lot. Vreau să rămână toţi băieţii, fiindcă eu cred că echipa aceasta este o echipă de viitor, cu jucători tineri şi un potenţial imens. Sunt convins că putem scăpa de retrogradare. Încercăm să definitivăm transferul lui Emmanuel Okeke şi, zic eu, mai avem nevoie de un fundaş”, spunea antrenorul Călin Cojocaru, după meciul cu ”FC U” Craiova (scor 2-3), din ultima etapă jucată în 2020.

Programul meciurilor amicale al echipei Pandurii:

27 ianuarie: Pandurii – CSM Jiul Petroşani
30 ianuarie: Pandurii – CS Hunedoara
3 februarie: Pandurii – ACSO Filiaşi
6 februarie: Pandurii – Gilortul Târgu Cărbuneşti
10 februarie: Pandurii – CSM Slatina
13 februarie: Pandurii – U Craiova 1948 SA
17 februarie: Pandurii – Flacăra Horezu
20 februarie: Pandurii – CS Hunedoara

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 19 Dec. 2020, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă