Pandurii i-a crescut cota! Belgianul care acuza condițiile vitrege de la Târgu Jiu a ajuns în prima ligă din Luxemburg. ”Drumul a fost lung și anevoios”

Mircea OGLINDOIU 17 Jun. 2021, 15:36 Liga 2
Pandurii i-a crescut cota! Belgianul care acuza condițiile vitrege de la Târgu Jiu a ajuns în prima ligă din Luxemburg. ”Drumul a fost lung și anevoios”

Adus vara trecută de Pandurii Târgu Jiu, de la FC Erpeldange 72 (Liga 3 din Luxemburg), belgianul Keinus Bunga N’Kala a plecat cu un gust amar din Oltenia. Mijlocașul de 23 de ani dezvăluia, la începutul lunii mai, pentru Liga2.ro, patimile prin care a trecut la Pandurii.

Bunga bifase 19 partide în Liga 2 din România, dintre care 13 ca titular, dar, după eșecul drastic suferit de Pandurii la Recea, scor 0-5 pe 3 aprilie, a decis să părăsească România și să se întoarcă acasă.

”Sunt dezamăgit de modul de viață de aici, de cum am trăit și cum am fost tratat! Nu am fugit, doar că nu mai puteam trăi fără bani! Nu aveam alimentație bună și am slăbit mai multe kilograme din această cauză! Acest club e ca o dictatură: nu plătesc jucătorii, nu le dau mâncare corespunzătoare, dar are pretenția ca noi să fim eficienți pe teren. Trebuie un minimum de respect. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu la Pandurii”, spunea, printre altele, Keinus Bunga, pe 5 mai 2021.

Keinus Bunga va juca în prima ligă din Luxemburg

Acum, belgianul are motive de bucurie, fiindcă a prins cel mai important contract al carierei: a semnat cu ocupanta locului 7 din prima ligă a campionatului din Luxemburg, FC Wooltz 71 (sau FC Wiltz 71).

”Drumul a fost lung și anevoios, dar cu Dumnezeu nimic nu este imposibil! Sunt foarte fericit să mă alătur FC Wooltz 71 pentru sezonul 2021/2022”, a postat Keinus Bunga pe pagina sa de facebook.

Cota sa pare să fi crescut de vara trecută, ținând cont că, după experiența din eșalonul secund din România, a făcut pasul, din Liga 3, în Liga 1 din Luxembourg.

Până în 2019, jucase la echipa a doua a belgienilor de la OH Leuven.

Pandurii se va reuni la sfârșitul lunii

Fosta echipă a lui Keinus Bunga, Pandurii, se va reuni la data de 28 iunie și încă mai speră să joace în Liga 2, deși a retrogradat, iar FRF intenționează ca noul sezon să fie format din 20 de echipe.

”Am pus reunirea pe 28 iunie, în contextul în care vom lua licența și în funcție de deciziile pe care le va lua federația referitor la noul campionat. Dacă vom evolua în liga a doua, în mare parte vom avea aceiași jucători, mai puțin străinii care au plecat în perioada aprilie-mai. Dacă nu, pentru Liga 3, ne gândim la un model de reconstrucție. Vrem să renegociem cu fiecare jucător în parte, să vedem care își dorește și care vrea să rămână alături de noi. Ne vom axa și pe readucerea jucătorilor locali, a jucătorilor gorjeni, pe readucerea jucătorilor împrumutați la alte echipe. Vrem să facem o echipă competitivă, care să promoveze”, spunea, zilele trecute, directorul sportiv de la Pandurii, Camilian Floroiu, la Radio Accent.

Foto: FC Wiltz 71 și Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-patimile-unui-belgian-in-romania-am-slabit-mai-multe-kilograme-fiindca-nu-am-avut-ce-manca-de-multe-ori-clubul-pandurii-pus-la-zid-e-ca-o-dictatura-nu-dores-19182835

Mircea OGLINDOIU 17 Jun. 2021, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă