Pandurii s-a reunit, dar nu în formulă completă! Gorjenii speră să încaseze bani dintr-un eventual transfer al belgianului Remacle

Mircea OGLINDOIU 19 Jan. 2021, 11:28 Liga 2
Pandurii s-a reunit, dar nu în formulă completă! Gorjenii speră să încaseze bani dintr-un eventual transfer al belgianului Remacle

Ultima clasată din Liga 2 după primele 15 etape, Pandurii Târgu Jiu, s-a reunit luni, 18 ianuarie 2021. Lotul a fost convocat la stadionul Municipal din Târgu Jiu, însă nu toți jucătorii s-au prezentat la prima strigare din acest an. Unii dintre ei, cum este cazul columbianului Felipe Acosta, gambianului Bakary Jaiteh și a polonezului Rafal Zaborowski, vor face joncțiunea cu lotul direct la Timișoara, unde, de vineri, echipa gorjeană va efectua cantonamentul de iarnă.

Martin Remacle vrea să plece, Andrei Gal a cerut și el rezilierea

S-a prezentat, în schimb, la reunirea lotului belgianul Martin Remacle, unul dintre componenții care vor să părăsească orașul lui Brâncuși în această iarnă.

Marcator a patru goluri în prima parte a campionatului, dar și a unor evoluții bune, mijlocașul de 23 de ani are deja oferte avantajoase și nu va mai continua la Pandurii. De altfel, belgianul nici nu s-a antrenat ieri alături cu echipa.

Apărătorul Andrei Gal, pe care antrenorul Călin Cojocaru a mizat doar în trei din cele 15 etape, a cerut și el rezilierea contractului.

Camilian Floroiu: ”Garantat vom avea altă față în a doua parte a sezonului regular”

La capitolul noutăți, mijlocașul Ovidiu Rasoveanu a revenit la Pandurii, după periplurile, de un an, de la Campionii FC Argeș și CSM Reșița.

”Mai sunt câțiva jucători care o să ajungă în zilele următoare. Mă refer la cei care mai au probleme cu deplasarea și zborurile. Sunt trei jucători care și-au exprimat dorința să plece. Aștept să avem o discuție, pentru că încă n-am primit nimic pe adresa clubului pentru transferul lor. Să vedem în ce condiții vor să părăsească echipa și dacă e doar dorința lor sau este vreo ofertă concretă. Am încredere că, în mare parte, vom rămâne în aceeași formulă și garantat vom avea altă față în a doua parte a sezonului regular. Avem prea mulți jucători, 36-38! (n.r – probabil se referea și la juniorii din lotul lărgit, mai ales că la reunire n-au fost prezenți decât 25 de jucători, inclusiv juniorii pe care s-a mizat în primele 15 etape). Vom vedea câți își mai doresc să continue, dacă își mai doresc să fie împrumutați, pentru că ne dorim un lot de 25-26 de fotbaliști, nu mai mult”, a declarat, pentru gorjeanul.ro, directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu.

Pandurii merge în cantonament la Timișoara: ”E o hotărâre luată strict de stafful tehnic”

Acesta a explicat și de ce echipa va efectua un stagiu de pregătire la Timișoara, orașul natal al antrenorului Călin Cojocaru: ”E o hotărâre luată strict de stafful tehnic. Am avut o discuție în prealabil și acolo am găsit posibilitatea să facem un cantonament la un preț acceptabil pentru situația în care se află acum clubul. Mai mult decât atât, în zonă sunt și echipe de liga a doua și a treia, și putem să facem și meciuri de verificare în perioada cantonamentului.”

”Am hotărât să venim la Timișoara pentru că nu e așa frig ca la Târgu Jiu. Avem condiții mai bune de pregătire. Ne vom antrena la Moșnița sau în Giroc, avem rezolvate terenuri, în funcție și de cum va fi vremea. Mai vrem doi-trei jucători. Remacle are ceva oferte”, spunea Cojocaru, zilele trecute, pentru Liga2.ro.

După 15 etape, Pandurii ocupă ultimul loc în Liga 2, cu doar 7 puncte. Gorjenii vor sta în etapa a 16-a, prima programată să se dispute în 2021. Vor juca primul meci oficial din acest an pe 27 februarie, cu Petrolul, pe teren propriu.

Portarul Aldescu, convocat la naționala de juniori U18

Utilizat de Pandurii în 11 meciuri în prima parte a actualului sezon din Liga 2, portarul  va fi convocat la echipa naţională Under 18 ani a României, pentru un stagiu de pregătire centralizată, care va avea lor în perioada 10-17 februarie, la Buftea.

„Suntem bucuroși să vă informăm că jucătorul dumneavoastră Aldescu Leonard face parte din lot pentru această acțiune a echipei naționale U18 și vă solicităm respectuos să ii permiteți participarea”, a anunuțat clubul gorjean pe site-ul oficial, citând din adresa de convocare trimisă de FRF.

Jucătorii convocaţi vor fi nevoiti sa efectueze două teste RT-PCR pentru COVID-19, în zilele de 31 ianuarie și 7 februarie, înainte de data sosirii în cantonamentul de la C.N.F. Buftea. Rezultatele testelor vor fi trimise team managerului până la data convocării. Jucătorii cu test pozitiv nu vor face deplasarea la C.N.F. Buftea.

Costurile pentru testele COVID 19 vor fi suportate de către Federația Română de Fotbal, iar jucătorii vor fi informați direct despre locul și ora la care trebuie să se prezinte la recoltarea analizelor (fiecare în oraşul în care se află).

Lotul prezent la reunirea echipei Pandurii:

Alexandru Opriţa, Cătălin Iovicin, Leonard Aldescu – Nicolae Cotolan, Brandon Diau, Leonard Gheorghe, Keinus Bunga, Alexandru Cuţitoiu, Raul Cojocaru, Horaţiu Peia, Ludovic Erhard, Adrian Tănăsoiu, Andrei Pleşa, Andrei Dobre, Martin Remacle, Eduard Simionescu, Steven Goma, Sebastian Velcotă, Cătălin Vaida, Claudiu Moisie, Constantin Grecu, Gabriel Dodoi, Dieu Merci Luzemo, Marian Habet și Ovidiu Rasoveanu.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 19 Jan. 2021, 11:28 Liga 2
Pe aceeași temă