Oţelul şi-a readus antrenorul cu care s-a câştigat Cupa UEFA Intertoto. Grigoraș, cel mai tare din oraș, la Galați: ”Liga 3 e mult prea puţin pentru acest club. Trebuie să promovăm”

Marian CĂPĂȚÎNĂ 29 Aug. 2020, 16:11 Liga 3

Suporter Club Oţelul şi-a desemnat noul antrenor principal după demiterea lui Alexandru Ciobanu, Petre Grigoraş (55 de ani) semnând un contract până în vara anului următor, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. Grigoraş, ultima dată la Foresta Suceava, tot în Liga 3, este unul dintre cei mai îndrăgiţi antrenori din istoria fotbalului gălăţean, aprecierea suporterilor Oţelului fiind câştigată în perioada 2006 – 2009, când a preluat echipa la jumătatea campionatului din coada clasamentului şi a reuşit o salvare miraculoasă de la retrogradare cu un bilanţ în retur de nouă victorii, trei egaluri şi doar trei înfrângere. Apoi a dus formaţia gălăţeană până în postura de câştigătoare a Cupei UEFA Intertoto (2007).

„Grig” a mai avut un scurt mandat la conducerea tehnică a Oţelului, din martie până în iunie 2013, când clubul intrase declin sub acţionariatul lui Dan Adamescu şi ulterior a ajuns în faliment.

Cu un lot fotificat substanţial în această vară cu opt achiziţii, printre care se află doi dintre campionii din 2011 cu Oţelul, Cristian Sârghi şi Ionuţ Neagu, alături de alţi doi fotbalişti cu experienţa primei ligi, Dan Popescu şi Bogdan Gavrilă, cei de la SC Oţelul îşi doreasc în această stagiune ca Petre Grigoraş să conducă echipa spre promovarea în eşalonul secund. Alte noutăți ale oțelarilor sunt jucătorii Eugean Bujoreanu, Alin Nica, Răzvan Adăscăliţei şi Ştefan Ghinea.

Petre Grigoraș: ”Izvorul de talente din Galaţi sunt convins că nu a secat”

Grigoraș vrea să promoveze Oțelul în Liga 2, fiindcă e de părere că pentru orașul Galați e prea puțin să aibă echipă la nivelul Ligii 3.

”Oţelul este un club foarte drag mie, m-am simţit foarte bine aici în decursul anilor şi nu au fost puţini, aşa că nu am avut nicio clipă de ezitare să accept oferta de a reveni. Aici au fost generaţii foarte frumoase, cea care a învins Juventus Torino, cea care apoi a readus Oţelul în Cupa UEFA şi cea care a fost campioană în 2011, iar izvorul de talente din Galaţi sunt convins că nu a secat. Vreau ca pentru jucătorii de acum să fie o mândrie şi o mare responsabilitate să readucă Oţelul măcar în liga a doua, au această oportunitate în sezonul următor, pentru că Liga 3 e mult prea puţin pentru Oţelul Galaţi”, a declarat Petre Grigoraş pentru Liga2.ro.

Înainte de a-l prezenta oficial, SC Oțelul Galați a pus o întrebare ghicitoare pe pagina sa de Facebook: ”Cine-i cel mai tare din oraș?” La o oră distanță l-a anunțat ca nou antrenor al echipei pe Petre Grigoraș.

Tehnicianul în vârstă de 55 de ani a reuşit în urmă cu doi o performanţă similară celei dorite acum de SC Oţelul, promovând pe Farul Constanţa în eşalonul secund. În sezonul trecut a fost adversar al SC Oţelul în prima serie a Ligii 3, ca antrenor principal la Foresta Suceava, cu care s-a clasat pe locul 2 în ediția ”înghețată” din cauza pandemiei.

Grigoraș îi va avea în stafful tehnic pe Daniel Lovin (antrenor secund) și Iulian Olteanu (antrenor cu portarii), care au fost și colaboratorii lui Ciobanu, dar va fi cooptat și Sorin Haraga (antrenor secund și delegat).

Victorie cu Sportul Chiscani pentru Oțelul, în al doilea amical

Altfel, Oţelul a susţinut sâmbătă dimineaţă un meci amical cu Sportul Chiscani (Liga 3), pe teren propriu, pe care l-a câştigat cu 2-0, prin golurile marcate de Ștefan Farcaș (min. 63) și Bogdan Gavrilă (min. 90). În primul joc amical, echipa gălățeană a pierdut cu 1-3, tot acasă, cu Dacia Unirea Brăila, adversară și ea în viitoarea ediție a Ligii 3, care va începe la 12 septembrie.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tratament-dur-primit-de-antrenorul-otelului-pozitiv-la-covid-19-a-fost-demis-19145768

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-sirghi-si-a-gasit-repede-echipa-dupa-plecarea-de-la-petrolul-fundasul-a-semnat-cu-sc-otelul-19145137

Marian CĂPĂȚÎNĂ 29 Aug. 2020, 16:11 Liga 3
Pe aceeași temă